Windows 10 en Windows 11 krijgen binnenkort de nieuwe Outlook app

Met de inspanningen van Microsoft om de native apps voor Windows 11 te vernieuwen, is het softwarebedrijf van plan een nieuwe Outlook uit te brengen. De app wordt helemaal opnieuw ontworpen en wordt nu voorbereid voor een preview release. Deze zal worden aangekondigd tijdens het hybride evenement van Microsoft op 5 april 2022 voor Windows 11.

Nieuwe Outlook App is Binnenkort Openbaar

Het project heet ‘Project Monarch’, Microsoft is met dit nieuwe Outlook project is al meer dan een jaar bezig. Het is een herstart van de web app en is bedoeld om alle bestaande e-mailclients voor Windows, zoals Mail & Agenda en Outlook voor het bureaublad, te verenigen. Met Outlook One wil Microsoft gebruikers helpen hun e-mail op verschillende bureaubladen te beheren.

U kunt op meerdere manieren toegang krijgen tot uw zakelijke en persoonlijke e-mails. Zo is er de web app van Outlook, de bureaublad versie van Outlook of zelfs Gmail gebruiken. Op dit moment zijn er te veel e-mail apps beschikbaar voor Windows. Dat komt omdat het bedrijf de gewoonte heeft om meer dan één app uit te brengen met dezelfde functie.

Mail en Kalender

In Windows 10 en Windows 11 hebben we een app met de naam Mail & Kalender, die Fluent Design biedt, maar ondersteunt geen geavanceerde functies. Als u het meeste uit de Outlook ervaring wilt halen, dient u een toepassing genaamd Outlook te downloaden. Daarnaast heeft u een Microsoft 365 account nodig om e-mails te bekijken.

Dit kan ingewikkeld zijn voor nieuwe gebruikers. Microsoft vindt dat het tijd is om de Outlook apps te verenigen en een nieuwe iteratie van e-mailclients te creëren met Project Monarch.

Nieuwe Outlook App is Binnenkort Openbaar

De nieuwe app zal binnenkort als een openbare preview verschijnen. Omdat het gelekte installatieprogramma al is bijgewerkt met wijzigingen, wat nodig is om het aanstaande openbare testprogramma weer te geven.

Introductie van Outlook One

Dus wat is Outlook One? Het is een nieuwe Outlook cliënt op basis van het webplatform. Microsoft is van plan om alle Mail apps te consolideren in één uniforme applicatie ‘One Outlook’ om u te helpen uw e-mail te beheren in Windows 10 en Windows 11.

Deze nieuwe One Outlook app werd voor het eerst gespot in mei 2021 in gelekte documenten en screenshots onthulden een nieuw ontwerp vergelijkbaar met de web app.

Het heeft afgeronde hoeken, WinUI en verbeteringen die naar Microsoft Edge worden verzonden.

Nieuwe Outlook App is Binnenkort Openbaar
Bron: Microsoft.com

In de bovenstaande GIF kunt u zien dat Outlook One een nieuwe laadanimatie heeft, deze is identiek aan de webversie.

De nieuwe Outlook app is nog niet beschikbaar. Het is echter waarschijnlijk dat deze in de komende weken voor het grote publiek zal worden vrijgegeven.