Nieuwe update moet Windows 11 een snelheidsboost geven

Windows 11 KB5010386 wordt nu uitgerold naar gebruikers in het productiekanaal. Deze update is een behoorlijk grote cumulatieve update. Het bedrijf heeft ook offline installatieprogramma’s voor Windows 11 KB5010386 gepubliceerd. Deze .msu installatieprogramma’s kunnen door iedereen worden gebruikt om de systemen handmatig te upgraden.

Patch Dinsdag Kb5010386 Voor Windows 11

Patch Dinsdag

De Patch Dinsdag update bevat alle reparaties van de vorige optionele update en bevat ook veiligheid reparaties. Deze update lost onder meer een fout op die ervoor kan zorgen dat uw apparaten langzamer werken. Dit is het geval als u de laatste optionele update die eind januari werd uitgebracht, hebt overgeslagen.

Microsoft heeft Windows 11 inmiddels naar miljoenen gebruikers verzonden met een fout die de schrijf en leessnelheid langzamer kan maken. Ook al zijn deze problemen naar verluidt opgelost met de cumulatieve update van januari 2022. Toch hebben sommige gebruikers nog steeds geklaagd over traagheid van de schijf, zelfs na de installatie.

Met de update van Windows 11 februari 2022 heeft Microsoft een volledige oplossing voor prestatieproblemen geleverd. In de lijst met veranderingen en oplossingen legt Microsoft uit dat het ook een prestatieregressie fout heeft opgelost. Die in sommige configuraties kan optreden als u het update sequence number (USN) journaal inschakelt.

Patch Dinsdag Kb5010386 Voor Windows 11
2022-02 cumulatieve update voor Windows 11 voor x64-gebaseerde systemen (KB5010386)

Wanneer u op de button klikt komt u bij de Microsoft catalog website terecht.

Windows 11 (Build 22000) Veranderingen

  • Deze update introduceert ondersteuning voor de helpfunctie, die is gebaseerd op Microsoft Bing technologieën. Het wordt gebruikt om Help onderwerpen aan te bevelen die relevant zijn voor elke Windows-instellingenpagina.
  • Een vervelende fout is opgelost waarbij het besturingssysteem verouderde batterijpercentages weergeeft voor aangesloten Bluetooth apparaten.
  • Een ander probleem is opgelost waarbij sommige beeldbewerkingsprogramma’s de kleuren niet correct weergeven op bepaalde schermen met een hoog dynamisch bereik (HDR).
  • Microsoft heeft tenslotte ook een probleem opgelost dat de functie voor het automatisch verbergen van de taakbalk in Windows 11 beïnvloedt.

De oplossing met het USN journaal, wat een functie is die wijzigingen in bestanden op uw schijf registreert. Is de fout die verantwoordelijk lijkt te zijn voor de SSD prestatie problemen. Het installeren van de update moet de schrijfsnelheden aanzienlijk sneller maken.

Volgens de lijst met veranderingen is een groot probleem opgelost waarbij HDR monitoren geen kleur kunnen ophalen.

Er is een ander probleem opgelost waarbij de audioservice van het besturingssysteem bij sommige configuraties niet meer reageerde. Zo heeft Microsoft ook een probleem verholpen, waarbij een pictogram van de app op de taakbalk verschijnt wanneer de app niet actief is. Verder is er een fout opgelost waarbij het volumepictogram in de taakbalk als gedempt verschijnt.

Het is mogelijk dat de Windows Update op uw apparaat of aangesloten apparaten problemen veroorzaakt. In het verleden hebben ook sommige updates grote problemen veroorzaakt, waaronder Blue Screen of Death en problemen met het uitvoeren van bepaalde apps.

Update verwijderen

Als u problemen opmerkt na het installeren van de update, kunt u de update verwijderen en uw apparaat terugzetten naar de vorige staat door deze stappen te volgen:

  • Open instellingen Patch Dinsdag Kb5010386 Voor Windows 11.
  • Eerst klikt u op Windows Updates.
  • Ga hierna naar Geschiedenis van updates.
Patch Dinsdag Kb5010386 Voor Windows 11
  • In het rechtse deel onderaan de pagina klikt u onder Verwante Instellingen op Installatie van updates ongedaan maken.
Patch Dinsdag Kb5010386 Voor Windows 11
  • Vervolgens zoekt u de update in de lijst en klikt er op. Hierna klikt u op verwijderen.