Voor comptabiliteit van apps van derden

Volgens onze Retailbronnen, staat Windows 11 23H2, ook bekend als Windows 11 2023 Update, op het punt om uitgegeven te worden. Ondertussen hebben we een ondersteuningsdocument gekregen die dit ondersteunt.

Microsoft 365 Gaat Windows 11 23h2 Testen

Wat u moet weten

  • Microsoft bereidt de release van Windows 11 23H2 voor. Ook wel bekend als de Windows 11 2023 Update of 23H2. Via Test Base is het bedrijf begonnen met compatibiliteitstests voor apps en stuurprogramma’s. Met dit platform hebben ontwikkelaars toegang tot preview-builds voor evaluatie.
  • Windows 11 23H2, beschikbaar in het Release Preview Kanaal bouwt voort op Windows 11 22H2. Het vervangt de Chat-knop door Microsoft Teams, de Gratis versie. In Europa echter wordt Teams uit de bundel gehaald vanwege privacy bezwaren.
  • Unieke 23H2-functies zijn onder meer een verbeterde Cast-flyout en een optie voor het hernoemen van apparaten in de buurt.

Microsoft is begonnen met het testen van Windows 11 23H2 op compatibiliteit met apps en stuurprogramma’s in een door Microsoft beheerde testomgeving. U kunt preview-builds van Windows 11 23H2 downloaden via Test Base. Dat is een Cloud testplatform waarmee u apps en stuurprogramma’s kunt testen op functie-upgrades.

Ontwikkelaars kunnen hun applicaties testen in Windows 11 versie 23H2

Test Base biedt de mogelijkheid om Windows 11, versie 23H2 te testen door naar de sectie Functie-update te gaan, vervolgens naar Insider Channel en een vervolgkeuzelijst om de optie Functie aan (met nieuwe functies uitgerold) te selecteren.

Deze stap zet de technologiegigant om de volgende versie van Windows 11 voor consumenten en bedrijven voor te bereiden. Windows 11 23H2 zal worden uitgegeven als een kleine cumulatieve update voor de bestaande Windows 11 22H2. Woordvoerders van Microsoft hebben de nieuwe release beschreven als een klein activeringspakket dat slapende functies inschakelt.

Test Base biedt de mogelijkheid om Windows 11 versie 23H2 te testen voorafgaand aan de publieke uitrol.

U kunt met de nieuwe Test Base, Windows 11 versie 23H2 testen, door naar het gedeelte Functie-update te gaan. Tenslotte dient u de 23H2 optie onder Insider Channel te selecteren en uw omgeving testen op de nieuwe wijzigingen. Zoals onder meer Windows Copilot en het de-groeperen van de taakbalk.

Aldus Microsoft.

Windows 11 23H2 verschijnt in het vierde kwartaal

Tijdens het Surface-evenement op 26 september bevestigde Microsoft dat Windows 11 23H2 in het vierde kwartaal zou verschijnen. Dit is vergelijkbaar met hoe Windows 10, versie 22H2, op 15 oktober 2022 werd uitgebracht.

Ook al kan het testen van Windows 11 23H2 in Test Base erop wijzen dat de update bijna klaar is voor release, garandeert dit niet een specifieke releasedatum of tijdsbestek.

Microsoft kan nog steeds besluiten de update uit te stellen. Bijvoorbeeld op basis van de testresultaten of te wijzigen, SoftwareGeek begrijpt dat Windows 11 23H2 intern klaar is voor gebruik. In de komende weken zal de update in fasen worden uitgerold.

Windows 11 23H2 is een kleine release

Via het Release Preview Channel is Windows 11 23H2 beschikbaar en wordt geleverd met alle functies die eerder naar versie 22H2 werden geleverd via Windows 11 Moment 4. Zo wordt de Update KB5031354 ook wel genoemd. Er zijn echter meerdere specifieke wijzigingen in 23H2, die uiteindelijk in de builds van Windows 11 22H2 terecht kunnen komen.

Microsoft 365 Gaat Windows 11 23h2 Testen

Microsoft heeft bijvoorbeeld de systeemknop Chat van de taakbalk verwijderd en vervangen door Microsoft Teams, de gratis versie. Buiten de Europese Unie zal deze automatisch aan de taakbalk worden vastgemaakt.

Microsoft is van plan Teams (gratis) in Europa uit de bundel te halen. In plaats van de functie aan de taakbalk vast te zetten. Dit maakt deel uit van een afspraak van de technologiegigant met de Europese Commissie om privacy problemen in de regio aan te pakken. Microsoft heeft ook nieuwe privacy controle tests in Windows 11 voor de EU.

Andere specifieke wijzigingen in Windows 11 23H2 zijn onder meer een nieuwe Cast-flyout met een knop om te casten naar het apparaat in te stellen. Er is een link om u te helpen verbindingsproblemen op te lossen.

Op dezelfde manier test Microsoft een instelling en functie waarmee u de naam van uw apparaat kunt wijzigen in Dichtbij delen. Al deze functies zullen uiteindelijk naar Windows 11 22H2 komen. Sommige zijn al zichtbaar in de preview-builds.