Er is een nieuwe update uitgekomen voor de Microsoft Store in Windows 10 en Windows 11 met grote prestatie- verbeteringen. Microsoft heeft ons vertelt dat de update voor iedereen beschikbaar is. U hoeft niet langer lid te zijn van het Windows Insider-programma om de snellere Microsoft Store te proberen.

Wat u moet weten

  • Met een nieuwe versie heeft Microsoft haar Store voor Windows 11 en Windows 10 bijna drie keer sneller gemaakt.
  • De Microsoft Store beschikt nu over een ‘AI Hub’-sectie met AI-apps en een nieuwe AI-recensies functie. Die kan de gebruikersrecensies samenvatten met behulp van kunstmatige intelligentie.
  • Microsoft richt zich meer op AI in Windows 11, met functies als de door AI aangedreven Windows Copilot. Maar deze wordt nog steeds verbeterd en ondersteunt nog niet alle plug-ins.

De snellere Microsoft Store is beschikbaar voor alle gebruikers, de Store heeft versie 22309. Uit onze tests bleek dat de nieuwe Microsoft Store bijna drie keer sneller is. De oudere versie wordt in ongeveer 10 tot 15 seconden geladen. De nieuwe Store wordt in slechts twee tot drie seconden op onze apparaten gestart.

Toekomstige updates van Microsoft Store

Dat is echter niet alles. Microsoft heeft belooft dat de Store in Windows 11 tijdens toekomstige updates nog beter en sneller wordt. Ook al draait deze update van vandaag helemaal om oplossingen, de laatste grote update voor de Store AI verbeteringen is toegevoegd. AI-functies zoals AI Hub en AI reviews zijn echter beperkt tot Windows 11.

De AI Hub is een nieuwe sectie in de Microsoft Store. Waar op de een of andere manier apps of tools worden weergegeven die door AI worden aangedreven. Het kan zijn dat uw favoriete afbeeldingseditor nu AI gebruikt of een muziekspeler waarin AI op de een of andere manier is geïntegreerd.

Microsoft wil dat meer gebruikers de verborgen pareltjes van AI ontdekken.

De AI Hub van de Store belicht apps die de beste AI-ervaringen bieden, zoals Microsoft Edge met Bing, Luminar Neo en anderen. Uiteraard zijn deze apps door Microsoft uitgeroepen tot beste apps. Dat gebeurt op basis van vele factoren, zoals gebruikersrecensies en het gebruik van AI.

De tweede belangrijke verandering is de ondersteuning voor AI reviews. We weten niet hoeveel van u deze handige nieuwe toevoeging hebben opgemerkt. Maar Microsoft Store kan een op kunstmatige intelligentie gebaseerde functie gebruiken om recensies te genereren en samen te vatten op basis van bestaande recensies.

Gebruikersrecensies zijn belangrijk op een marktplaats als de Microsoft Store, waar u apps, games of films koopt. Met goede recensies kunt u beslissen of een bepaalde app goed is. Maar het is praktisch onmogelijk om alle recensies te lezen, vooral als er veel recensies zijn.