Windows 22H2 Microsoft test in het geheim

Microsoft is de laatste tijd meerdere verschillende animaties en ontwerpen tegelijk aan het testen. Het lijkt erop dat het bedrijf stiekem werkt aan een nieuwe animatie voor de taakbalk. In Windows 11 versie 22H2 en nieuwer lijkt Microsoft verschillende nieuwe laadanimaties voor de taakbalk te testen.

Meerdere Taakbalk Animaties Worden Getest

De nieuwe animaties verschillen allemaal in ontwerp, maar ze zijn identiek. De animaties verschijnen op het bureaublad terwijl u wacht tot pictogrammen worden geladen. Zo geven de nieuwe animaties, het inzoomeffect weer zoals in de onderstaande GIF afbeelding.

Het inzoomeffect wordt gebruikt om de pictogrammen in de taakbalk te vergroten. Deze nieuwe animatie vervangt de bestaande fly-up animatie waarbij taakbalkpictogrammen vanaf de onderkant vliegen. Dit is een subtiele verandering, maar het is merkbaar als u de oude en nieuwe varianten goed vergelijkt.

Meerdere Taakbalk Animaties Worden Getest

Met welke animatie Microsoft genoegen zal nemen, weten we niet. Ook niet of één van deze experimenten zal slagen. Microsoft doet deze tests momenteel in zowel Dev als Beta Kanaal. Er is ook een mogelijkheid dat het bedrijf willekeurig verschillende animaties blijft proberen, als zogenaamde A/B-tests met geselecteerde gebruikers.

Taakbalk krijgt niet snel nieuwe functies

Een van de belangrijkste en impopulaire tweaks van Windows 11, de taakbalk, wordt er niet beter op, aldus een Microsoft woordvoerder. Het bedrijf heeft bevestigd dat het toevoegen van functies, zoals de mogelijkheid om de locatie van de taakbalk te wijzigen, geen prioriteit is. Het bedrijf wil zich concentreren op animaties, ontwerp en andere functionaliteiten.

In tegenstelling tot elke versie van Windows heeft de taakbalk in Windows 11 geen enkele echt belangrijke functies die gebruikers al tientallen jaren gebruiken. Hierbij hoort ook de mogelijkheid om de locatie van de taakbalk te wijzigen. Of de groepering van pictogrammen en een goed context menu.

Het ontwikkelteam van Microsoft heeft eerder bevestigd dat veel ontbrekende taakbalkfuncties niet snel zullen terugkeren.

Het bedrijf wil namelijk zorgen dat de animatieflow van de taakbalk en het Startmenu soepel blijft. Op dit moment zijn de taakbalk en de menu start animatie niet ontworpen om een ​​andere taakbalk positie aan te kunnen.

Denk eraan om de taakbalk aan de rechterkant te hebben, ineens de re-flow en het werk dat alle apps of het Start-menu moeten doen,

merkte Microsoft op. Dat moest de gedowngradede taakbalk-ervaring rechtvaardigen.

De taakbalk is helemaal opnieuw opgebouwd en Microsoft werkt momenteel aan functies die zij belangrijk vinden. Zoals overflow UIslepen en neerzetten, animaties en diepere integratie met andere Windows functies.