Verwachte leestijd: 3 minuten

Ook al worden Windows pc’s nu al geleverd met een ingebouwde antivirusoplossing in de vorm van Windows Security. Biedt Microsoft ook een ander zelfstandig hulpprogramma met de naam Microsoft Defender voor Microsoft 365 abonnees. 

Windows Krijgt Nieuwe Microsoft Defender

Deze app wordt momenteel uitgerold naar alle pc’s waarop Microsoft 365 is geïnstalleerd.

Promotie e-mail

In een e-mail die onlangs door Microsoft 365 werd verzonden met als onderwerp: Houd uw identiteit veiliger online. Zet Microsoft al de voordelen van het gebruik van Microsoft Defender uiteen. Naast het noemen van deze voordelen, heeft de softwaregigant uit Redmond aan het eind een interessant berichtje dat zegt:

De Defender-app wordt binnenkort automatisch geïnstalleerd op uw pc met Windows 10 of Windows 11 tijdens een routinematige update van uw Microsoft365 applicaties. Zoek ernaar in het menu Start en zorg ervoor dat u zich aanmeldt om uw beveiligingen te activeren.

Sommige Twitter-gebruikers zijn verrast bij het zien van het bericht dat Microsoft Defender automatisch op hun pc wordt geïnstalleerd. Interessant is dat een support document van Microsoft deze wijziging met weinig tamtam vermeldt. Microsoft merkt op dat Microsoft Defender straks een gewone Microsoft app op uw pc wordt als de 365-app:

Windows Krijgt Nieuwe Microsoft Defender

Vanaf eind februari 2023 zal de Microsoft Defender-app wordt opgenomen in de Microsoft 365 installatieprogramma. Dat betekent dat wanneer u de Microsoft 365-apps op uw Windows-apparaat, de Microsoft De Defender-app wordt samen met de andere apps automatisch voor u geïnstalleerd.

Windows Krijgt Nieuwe Microsoft Defender

Microsoft over de Defender app

Onlinebeveiliging is eenvoudiger gemaakt voor u en uw gezin. De Microsoft Defender-app beschermt uw gezin tegen online bedreigingen op al uw apparaten.

De Microsoft Defender-app is uitsluitend beschikbaar met een Microsoft 365 Personal- of Family-abonnement. Op uw pc werkt Microsoft Defender met ingebouwde Windows-beveiliging om extra apparaat beveiliging te bieden op uw Android-, iOS- en Mac-apparaten. Met de apparaat overschrijdende app kunt u de status van uw individuele online beveiliging en die van uw familie controleren in een gemakkelijk te gebruiken dashboard. Blijf veiliger met eenvoudig te volgen aanbevelingen op basis van realtime meldingen, beveiligingstips en deskundige begeleiding.

Download de app en meld u aan met uw Microsoft-account om aan de slag te gaan. U hebt een actief Microsoft 365 Personal- of Family-abonnement nodig om Microsoft Defender op uw apparaten te activeren. De Microsoft Defender-app is ook beschikbaar voor uw Android-, iOS- en Mac-apparaten. In de app kunt u een uitnodiging verzenden om Microsoft Defender te downloaden op uw andere apparaten. U hebt ook eenvoudig toegang tot uw dashboard in een webbrowser wanneer u onderweg bent.


Windows Krijgt Nieuwe Microsoft Defender

Als u een actief Microsoft365-abonnement en hebben het Microsoft365-apps, vervolgens de Microsoft De Defender-app wordt automatisch voor u geïnstalleerd bij de volgende update.

Start het gewoon vanuit het Start-menu en log in met de persoonlijke Microsoftaccount dat u voor Microsoft gebruikt365.

Het is belangrijk op te merken dat u Microsoft niet per se nodig heeft Defender op uw Windows-pc dankzij Windows Security, maar het kan dienen als een handige one-stop-shop voor bescherming op al uw ondersteunde apparaten. Het is ook software die u rechtstreeks kunt downloaden van de Microsoft Store. Houdt u er rekening mee dat u zich moet aanmelden vanaf uw Microsoftaccount om de bijbehorende beveiliging te activeren.