De verkenner van Windows 11 gaat afscheid nemen van een aantal verouderde functies.

Dit Verdwijnt Uit Windows 11 Verkenner Update

Wat u moet weten

 • Microsoft heeft woensdag Windows 11 Build 23481 uitgegeven voor Insiders in het Dev Kanaal.
 • Ook heeft het bedrijf, in de release-opmerkingen voor de build, aangekondigd dat het verschillende verouderde opties in Verkenner zal verwijderen.
 • Verwijderd worden onder meer:
  • Conflicten bij het samenvoegen van mappen verbergen;
  • altijd pictogrammen weergeven in plaats van miniaturen;
  • En een aantal andere opties zullen verdwijnen.

Microsoft heeft woensdag Windows 11 Build 23481 in het Dev kanaal uitgebracht. Wellicht heeft u al gehoord van de  vorige build dat Microsoft het geïntegreerde Teams Chat menu in Windows 11 verwijdert. Dat is echter niet de enige functie die wordt verwijderd. Het bedrijf zal ook verschillende verouderde Verkenner opties uit Windows 11 halen.

Dit Verdwijnt Uit Windows 11 Verkenner Update
Nooit combineren taakbalk

Ook de ‘Nooit gecombineerde modus‘, waarmee u elk venster van uw applicaties op de taakbalk afzonderlijk kunt zien. Die werd uitgerold met Build 23466, is nu beschikbaar voor alle Windows Insiders in het Dev Kanaal.

Mapopties in Verkenner zijn gewijzigd

Een handvol oude instellingen onder Map opties worden in Verkenner verwijderd. Dat is als onderdeel van een poging om het aantal instellingen op te schonen voor de Verkenner. Veel van deze functies zijn verouderd en bestaan al eeuwen. Verder worden ze niet vaak gebruikt door de Windows 11 gebruikers.

Ook wordt er gewerkt aan een ingrijpend herontwerp voor de verkenner. Hier boven ziet u de afbeelding die Microsoft toonde van de vernieuwde Verkenner in Windows 11 tijdens Build 2023.

Hieronder ziet u een opsomming van de functies die het bedrijf gaat verwijderen uit Verkenner:

 • Conflict map verbergen verbergen.
 • Toon altijd pictogrammen, nooit miniaturen.
 • Geef informatie over het bestandstype weer in map tips.
 • Toon bestandspictogram op miniaturen.
 • Toon station letters.
 • Verberg beveiligde OS-bestanden.
 • Toon pop-upbeschrijving voor map- en bureaubladitems.
 • Gebruik de deelwizard.
 • Toon versleutelde of gecomprimeerde NTFS-bestanden in kleur.
Dit Verdwijnt Uit Windows 11 Verkenner Update

Opmerking: Deze instellingen zijn nog steeds toegankelijk via registersleutels.

We verwijderen een handvol oude instellingen onder Map opties in Verkenner, als onderdeel van een poging om het aantal instellingen voor Verkenner op te schonen. Veel hiervan zijn verouderde instellingen die al eeuwen bestaan ​​en niet regelmatig worden gebruikt door mensen op Windows 11.

Dit Verdwijnt Uit Windows 11 Verkenner Update
De instellingen zijn nog steeds toegankelijk via registersleutels

Reacties van gebruikers

Hoewel Microsoft zegt dat de meeste opties die worden verwijderd zelden worden gebruikt, zijn sommige gebruikers boos over de wijzigingen. Het merkte ook op dat de opties beschikbaar blijven via registersleutels.

Hou je me voor de gek? Die legacy-opties zijn superbelangrijk! Waarom opties op basis van telemetrie verwijderen als de meerderheid van de gebruikers geen hoofdgebruikers zijn? Ik dacht dat Windows 11 voor productiviteit was? Ik hoop serieus dat ontwikkelaars deze wijziging ongedaan maken.

Aldus een gebruiker op Reddit.

Een andere gebruiker deelde soortgelijke gevoelens op Reddit:

Wijzigingen in map opties in Verkenner zijn een heel slecht idee voor verschillende van de vermelde instellingen. Die wijziging zou nooit in productie moeten gaan.

In de bewoordingen die Microsoft gebruikt lijken de wijziging die ze beschrijft definitief. Het is echter nog altijd mogelijk dat het bedrijf zijn plannen wijzigt. Het Insider-programma is een manier om feedback van gebruikers te ontvangen. Niet alles in het Insider programma komt daadwerkelijk in het productie kanaal.

Update 23 juli 2023

Bij de aankondiging van Windows 11 Insider Preview Build 23486 heeft Microsoft besloten om de voornoemde features niet weg te halen. Het bedrijf geeft aan dat het Dev-kanaal is bedoeld om dingen uit te proberen. Maar vooral ook feedback te krijgen.

Bedankt aan alle Windows Insiders die ons feedback hebben gegeven over de wijzigingen in Mapopties in Verkenner die een handvol oude instellingen in Build 23481 hebben verwijderd . 
We hebben deze wijziging ongedaan gemaakt. 
Zoals normaal is voor het Dev Channel, zullen we dingen vaak uitproberen en feedback krijgen en aanpassen op basis van de feedback die we ontvangen.

Op basis daarvan worden er aanpassingen gemaakt. In de blogpost worden gebruikers bedankt die hun mening hebben gedeeld.