Microsoft heeft een nieuwe update uitgebracht voor zijn nieuwste besturingssysteem, Windows 11 versie 22H2. De update, KB5026372, wordt geleverd met verschillende verbeteringen en reparaties. Die zijn nodig om de gebruikerservaring te verbeteren. In dit artikel geven we een overzicht van wat deze Windows 11 update te bieden heeft.

Kb5026372 Uitgebracht Voor Windows 11 22h2

Update Windows 11 KB5026372 voor versie 22H2

Microsoft heeft de KB5026372 update voor Windows 11 versie 22H2 uitgebracht, die verbeteringen heeft die deel uitmaakten van update KB5025298. Deze werd op 25 april als preview uitgegeven. De update moet leiden tot betere prestaties en stabiliteit van het besturingssysteem.

Voor alle Windows 11 gebruikers met versie 22H2 is de update beschikbaar in het productie kanaal. Het is een verplichte update, deze wordt automatisch geïnstalleerd wanneer u niets doet. U kunt de update ook downloaden via de Windows Update functie. Microsoft heeft ook een offline update uitgegeven op haar catalog website.

Kb5026372 Uitgebracht Voor Windows 11 22h2

Er zitten in deze update verschillende oplossingen voor fouten die in de vorige versie van Windows 11 zaten. Dat waren onder meer problemen met de taakbalk, de zoekfunctie en de Verkenner. Bovendien lost het beveiligingsproblemen op en bevat het reparaties voor mogelijke exploits.

Verbeteringen en reparaties

De nieuwste update voor Windows 11 brengt verschillende verbeteringen aan in het besturingssysteem. Een van de meest opvallende veranderingen is de toevoeging van nieuwe contextmenu’s voor apps. Het wordt daardoor gemakkelijker om toegang te krijgen tot algemene functies zoals knippen, kopiëren en plakken. Verder wordt er ook  een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee gebruikers snel kunnen schakelen tussen verschillende audioapparaten.

Wat reparaties betreft, lost de update KB5026372 problemen op met de Windows Hello aanmeldingsfunctie. Sommige gebruikers meldden dat de functie vastliep bij pogingen om het gezichtsherkenningssysteem te gebruiken. Bovendien lost het een probleem op met de Windows taakbalk, deze werd op sommige systemen onjuist weergegeven.

Kb5026372 Uitgebracht Voor Windows 11 22h2

De update KB5026372 is een aanzienlijke verbetering voor Windows 11 versie 22H2. Het verhelpt veel van de problemen die in de vorige versie aanwezig waren, en introduceert verschillende verbeteringen die het gebruik van het besturingssysteem aangenamer zullen maken.

Microsoft heeft een belangrijke update uitgebracht voor Windows 11 versie 22H2. Deze bevat verschillende verbeteringen en oplossingen voor het besturingssysteem.

Veranderingen en wijzigingen

Hier is een uitgebreide lijst van de problemen die de update oplost:

  • De update verhelpt een probleem dat van invloed was op ondertekend Windows Defender Application Control (WDAC)-beleid, dat niet werd toegepast op de Secure Kernel toen Secure Boot was ingeschakeld.
  • Taakweergave die in het verkeerde gebied wordt weergegeven bij het sluiten van een game op volledig scherm met Win+Tab is verholpen.
  • De update lost een probleem op met Windows Hello for Business PIN-aanmeldingen voor Remote Desktop Services, waarbij eerder een foutmelding werd weergegeven: “Het verzoek wordt niet ondersteund.”
  • Problemen met het rapporteren van beleid voor het vergrendelen van beheerdersaccounts in GPResult en de resulterende beleidsset zijn opgelost.
  • Een probleem met het Unified Write Filter (UWF), waardoor apparaten niet meer reageerden wanneer ze werden uitgeschakeld met een oproep naar Windows Management Instrumentation (WMI), is verholpen.
  • De update verhelpt een stopfout in het Resilient File System (ReFS) waardoor het besturingssysteem niet correct opstartte.
  • Problemen met het mislukken van MySQL-opdrachten op Windows Xenon-containers zijn opgelost.
  • Problemen met de beschikbaarheid van SMB Direct-eindpunten op systemen die multi-byte tekensets gebruiken, zijn opgelost.
  • De update verhelpt een probleem met apps die DirectX gebruiken op oudere Intel grafische stuurprogramma’s, die eerder een fout veroorzaakten vanuit apphelp.dll.
  • Ten slotte lost de update een probleem op met zowel de verouderde Local Administrator Password Solution (LAPS) als de nieuwe Windows LAPS-functie, die het geconfigureerde lokale accountwachtwoord onder bepaalde omstandigheden niet kon beheren.

Een ander probleem dat in deze update wordt aangepakt, betreft de Chinese invoermethode. Voorheen konden gebruikers het eerste voorgestelde item niet volledig zien. De nieuwste update verhelpt dit probleem, zodat gebruikers ongehinderd suggesties kunnen bekijken en selecteren.

Offline update KB5026372

Zoals gewoonlijk heeft Microsoft een offline installatie mogelijkheid voor u. Via de onderstaande knop komt u op de website van Microsoft, de catalog update website.

Gebruikers van Windows 11 worden aangemoedigd om de update te downloaden en te installeren om van deze verbeteringen te profiteren.