Verwachte leestijd: 3 minuten

Versie 21H1 heeft eindelijk een naam en een tijdsbestek voor de release. Ook krijgt de release een naamsverandering; Update mei 2021.

21h1windows 10 Wordt Update Mei 2021

Wat u moet weten

  • Vandaag heeft Microsoft de update van mei 2021 aangekondigd.
  • Het komt in… mei.
  • Er is echt niet veel anders aan de hand.

In haar blog heeft Microsoft vandaag bevestigd dat de volgende Windows 10 functie update, tot nu toe bekend als versie 21H1, zal in mei worden uitgerold. De naam van de update is veranderd in Update van mei 2021 het zal een zeer kleine release zijn met de mogelijkheid om te kiezen tussen meerdere Windows Hello webcams en een aantal ondernemingsgerichte toevoegingen.

21h1windows 10 Wordt Update Mei 2021
Bron: Microsoft.com

Microsoft blog

In haar blog zegt Microsoft er het volgende over:

We bereiden de update voor Windows 10 mei 2021 (versie 21H1) voor op de release. We denken dat build 19043.928 de laatste build is voor de update van mei 2021, en de media voor deze build kunnen hier worden gedownload. 

Verder gaan we door met het verbeteren van de algehele ervaring van de update van mei 2021 op de pc’s van klanten door middel van onze gebruikelijke onderhoudsfrequentie. Dit betekent dat Windows Insiders in de Bèta en Release Preview Channels al op “nieuwere” 21H1 bits zitten vanaf eerder deze week met de release van Build 19043.964.

Net als bij de laatste onderdelenupdate van Windows 10, wordt de update van mei 2021, versie 21H1, als een cumulatieve stijlrelease uitgebracht. Voor gebruikers met Windows 10 versie 2004 en hoger. Versie 21H1 bevat de volgende nieuwe wijzigingen:

  • Ondersteuning voor meerdere camera’s in Windows Hello. Om de standaard in te stellen als de externe camera wanneer zowel externe als interne Windows Hello camera’s aanwezig zijn.
  • Prestatieverbeteringen van Windows Defender Application Guard. Waaronder het optimaliseren van de openingsscenario’s voor documenten.
  • Windows Management Instrumentation (WMI) Group Policy Service (GPSVC) werkt prestatieverbetering bij om scenario’s voor werken op afstand te ondersteunen.

Zeer kleine functie update

Deze functie update zal de boeken in gaan als 21H1 de kleinste Windows 10 functie update tot nu. Zonder veranderingen aan het oppervlak of nieuwe functies waarmee gebruikers kunnen spelen. Alle toevoegingen in 21H1 zijn meer op instellingen gebaseerd. Wat prima is, aangezien gebruikers vaak klagen als er te veel dingen tegelijk veranderen.

Microsoft introduceert dit voorjaar ook een nieuwe “nieuws en interesses” taakbalk widget voor Windows 10 gebruikers. Maar die functie wordt teruggezet naar alle Windows 10 versies tot 1909. Dus zelfs als u niet upgradet naar 21H1, krijgt u de nieuwe taakbalk functie. Dat gezegd hebbende, zou het updaten naar 21H1 de toegang tot de nieuwe functie moeten versnellen.

Windows Insiders kunnen de laatste 21H1 media nu downloaden, die wordt de komende weken via Windows Update voor gebruikers uitgerold als een optionele functie update.