Microsoft werkt aan twee nieuwe functies voor Taakbeheer van Windows 11. De Edge integratie en Eco modus. Microsoft Edge integratie wordt nu uitgerold naar apparaten met Windows 11 Build 22000.282. De Eco Mode functie wordt naar verwachting later dit jaar of begin volgend jaar vrijgegeven.

Nieuwe Functies Taakbeheer in Windows 11

Om ervoor te zorgen dat de browser de prestaties van uw computer niet vermindert, kan Taakbeheer van Windows 11 nu de bronnen die door de Edge browser worden gebruikt, beter beheren. Het beheren van browsers met Taakbeheer kunnen erg frustrerend zijn en Microsoft wil dit verbeteren.

Microsoft Edge

Microsoft Edge 94 wordt geleverd met verschillende verbeteringen voor Taakbeheer van Windows 11 om de browserprocessen beter weer te geven. Wanneer u Taakbeheer opent In Windows 10 of ouder, en u klikt op het tabblad Microsoft Edge processen, ziet u een lijst met processen met de generieke naam Microsoft Edge.

Momenteel is het onmogelijk om tabbladen of extensies te sluiten met Taakbeheer. Dankzij de nieuwe update kan Taakbeheer nu een gedetailleerd overzicht van de browserprocessen weergeven.

Nieuwe Functies Taakbeheer in Windows 11
Bron: Microsoft.com

Dit is mogelijk dankzij de multi procesarchitectuur van Microsoft Edge:

  • De browser bevat nu het GPU proces en het crashpad proces in Taakbeheer.
  • Voor extensies en plug-ins geeft Taakbeheer nu het procestype en de naam van de extensie weer.
  • Tabbladen bevatten nu de site, het pictogram en de naam van het onderwerp. Voor InPrivate tabbladen worden de sitenaam en het pictogram vervangen door een generiek pictogram om de privé browser sessie weer te geven. Voor sub frames zoals advertenties, ziet u subframe en de URL van het subframe in Taakbeheer.
  • Taakbeheer kan nu ook werknemers en servicemedewerkers weergeven.

Voor sommige services, zoals Microsoft Office web, zou een item of tabblad hetzelfde proces delen met andere items. U kunt op de pijl klikken om het proces uit te vouwen en de andere items van Microsoft Office te bekijken.

Deze nieuwe functie voor Taakbeheer wordt door Microsoft getest en deze zal de komende weken voor meer Windows 11 gebruikers worden vrijgegeven.

Eco modus voor Windows 11

Microsoft zou ook werken aan een nieuwe Eco modus voor Taakbeheer. Met deze functie kunt u actie ondernemen tegen bronnen intensieve apps. Als u de Eco modus voor een app inschakelt, verlaagt Microsoft de prioriteit van het proces naar ‘laag’, waardoor andere apps prioriteit krijgen voor systeembronnen.

Deze functie wordt naar verwachting later dit jaar of begin volgend jaar verwacht.