Verwachte leestijd: 5 minuten

De helft van alle Windows gebruikers wil overstappen naar Windows 11. Ook al is niet iedereen te spreken over het nieuwe Start Menu. Of hoeveel het nieuwe besturingssysteem lijkt op Windows 10.

Enquête 50 Maakt De Stap Naar Windows 11

Hier is de top vijf van wat gebruikers denken over Windows 11, bijna twee maanden na de onthulling:

  1. Meer dan de helft van de ondervraagde gebruikers zal daadwerkelijk updaten naar Windows 11. Ondanks de golf van afkeuring online.
  2. De systeem eisen van Microsoft zijn zwaar, genoeg voor een kwart van de gebruikers die de officiële test niet doorstaat.
  3. Een derde van de respondenten is bereid om over te stappen op een apparaat met aanraakbediening zodra Windows 11 uitkomt. Als het gaat om Windows 7 gebruikers, springt dat percentage naar 46%.
  4. Het gecentreerde startmenu is geliefd bij meer dan een derde van de gebruikers.
  5. Windows 11 overtuigde 17% van de respondenten om Microsoft insider te worden, gewoon om het vooraf uit te testen.
Enquête 50 Maakt De Stap Naar Windows 11

Het onderzoek

Dit onderzoek is samengesteld uit de meningen van 11.097 lezers. Die in de loop van drie weken een opt-in online-enquête hebben ingevuld. Bijna 45% van de antwoorden kwam uit de VS en India, terwijl de volgende meest populaire landen het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië waren. Hun ongewijzigde antwoorden worden hieronder weergegeven.

Enquête 50 Maakt De Stap Naar Windows 11
Bron: Windowsreport

Windows 11 is officieel, maar de definitieve versie duurt nog een aantal maanden. Voorlopig wijst de informatie op de blogs van Microsoft dat een release ergens in oktober moet plaats vinden. Met een grotere verspreiding in 2022. Dat is prima als u rekening houd met de nieuwste builds.

Als u een van die gebruikers bent die weet wat Windows NT of Windows 95 was, dan kunt u de jaarlijkse veranderingen in Windows en de meeste Microsoft apps zeker waarderen. Ook al waren sommige minder goed geïnspireerd. Windows heeft een lange, lange weg afgelegd, daar bestaat geen twijfel over.

Na een ‘milde storing’ in de vorm van Windows 8 & 8.1. Heeft Microsoft veel meer aandacht besteed aan gebruikersfeedback en de sterk verbeterde resultaten zijn nu zichtbaar in Windows 10 en Windows 11.

Bijna de helft van de respondenten houdt niet van de nieuwe look

Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft is Windows 11. Het wordt geleverd met een overvloed aan interessante functies, verbeteringen en optimalisatie. Maar Microsoft heeft nu een aantal grote aanpassingen heeft gedaan als het gaat om de gebruikersinterface.

Een van de meest controversiële veranderingen is het gecentreerde Startmenu. Terwijl dit voor sommigen een langverwachte verbetering is, is dit voor anderen een regelrechte downgrade. Dit is ook de belangrijkste reden waarom 6% van de respondenten denkt dat Windows 11 wat stukjes en beetjes van macOS heeft overgenomen.

De nee zeggers gaan door met 7% van de gebruikers die een grotere revisie verwachtten. 13% die de nieuwe look niet leuk vinden, en een behoorlijk interessante 21% wat een groot genoeg percentage is, van gebruikers die denken dat Windows 11 te veel lijkt op Windows 10.

Deze resultaten worden ook bevestigd door ons constante onderzoek op forums en websites en zijn niet onverwacht, gezien de polariserende look en feel van Windows 11.

Van wat we online hebben verzameld, zijn er maar twee kanten aan dit verhaal: je vindt het leuk of je haat het. Gelukkig geeft Microsoft u de mogelijkheid om terug te keren naar je vorige besturingssysteem , maar alleen in de eerste 10 dagen na de upgrade.

Andere helft van de gebruikers zegt NEE

Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, Windows 11, wordt geleverd met een overvloed aan interessante functies, verbeteringen, veranderingen en optimalisaties.

Een van de meest controversiële veranderingen is het gecentreerde Startmenu. Terwijl dit voor sommigen een langverwachte verbetering was, is dit voor anderen een regelrechte downgrade. Dit is ook de belangrijkste reden waarom 6% van de respondenten denkt dat Windows 11 wat stukjes en beetjes van macOS heeft overgenomen.

De nee zeggers zijn met 7% van de gebruikers die een grotere revisie verwachtten. 13% die de nieuwe look niet leuk vinden, een behoorlijk interessante 21%, wat een groot genoeg percentage is, van de gebruikers denkt dat Windows 11 lijkt te veel op Windows 10.

Maar er zijn twee kanten aan dit verhaal: u vindt het leuk of u haat het. Microsoft geeft u de mogelijkheid om terug te keren naar uw vorige besturingssysteem. Maar alleen in de eerste 10 dagen na de upgrade.

Ook nee zeggers zullen overstappen

We zijn het erover eens dat het nieuwe ontwerp niet voor iedereen is weggelegd. Maar als u bovenstaande resultaten in overweging neemt, dat 53% van de respondenten die graag willen updaten. Dan lijken de cijfers in het voordeel van Microsoft op te tellen, in dit geval is dat ook in het voordeel van de gebruiker.

Waarom? Welnu, de verklaring is eenvoudig: als meer dan de helft van de mensen die de enquête hebben ingevuld de wijzigingen en de gebruikersinterface in de huidige staat leuk vindt. Kan het aantal alleen maar groeien wanneer het besturingssysteem algemeen wordt vrijgegeven.

U kunt het zo zien: Windows 11 is op dit moment alleen beschikbaar voor Insiders; deze vroege builds hebben nog steeds problemen, fouten en een onvoltooide gebruikersinterface. De algemene release staat gepland voor dit najaar, met een grotere spreiding in het voorjaar van 2022.

Ondanks het feit dat veel gebruikers tegen de ontwerpwijzigingen van Microsoft zijn, vertellen de cijfers een heel ander verhaal. Windows 10, Windows 8 of zelfs Windows 7 zijn enkele goede voorbeelden van controversiële ontwerpwijzigingen, maar de Windows gemeenschap was vanaf het begin veel minder bereid om te upgraden.

Daarom is de hoge acceptatiegraad van Windows 11 een zeer goed teken voor Microsoft. Houd er ook rekening mee dat Windows 11 vanaf nu alleen maar kan verbeteren, met een consistente ontwerp taal en meer opwindende functies.