Microsoft brengt Build 22000.160 uit met een aantal algemene verbeteringen

nbsp
Windows 11 OOBE apparaat naamgeving

Een update voor Windows 11 KB5005189 is uitgebracht voor Windows Insiders (Dev en Bèta) met verschillende fout reparaties en verbeteringen. Dat brengt het besturingssysteem naar Build 22000.160 met een aantal algemene verbeteringen.

Naast de nieuwe preview-build is Microsoft ook begonnen met het pushen van een geüpgradede klok app die een nieuwe functie met de naam “Focus Sessions” brengt.

ISO bestand beschikbaar

Microsoft heeft de Insider preview build versie 22000.160 voor Windows 11 uitgebracht, met de standaard lijst aan bug- en stabiliteit reparaties. Er is nu een officiële iso beschikbaar voor versie 22000.132. Hiermee kunt u een schone installatie uitvoeren. Dit is niet de nieuwste build, maar deze kan wel gewoon geüpdatet worden naar de laatste versie via Windows Update.

nbsp

De patch is gelabeld als Cumulatieve update voor Windows 11 (10.0.22000.160) (KB5005189) binnen Windows Update en wordt automatisch geïnstalleerd naast de update van de beveiligingsinformatie. Er wordt ook een nieuwe Windows Defender beveiligingsupdate uitgerold met algemene oplossingen.

Algemene kwaliteitsverbeteringen

Windows 11 KB5005189 bevat alleen algemene kwaliteitsverbeteringen, maar er wordt een nieuwe functie uitgerold via de Microsoft Store update. Deze nieuwe functie heet “Focus Sessions” en maakt deel uit van de native klok app. Met Focus Sessie is Microsoft van plan om het beste van Microsoft To Do en Spotify te combineren om gebruikers te helpen gefocust en productief te blijven.

Zoals u kunt zien in de afbeeldingen hierboven en hieronder, kunt u met Windows 11 Build 22000.160 nu een taak kiezen uit uw Microsoft To Do en nummer van Spotify. De muziek wordt afgespeeld tijdens je focussessie en je kunt instellen hoe lang je de focussessie wilt hebben.

nbsp

Windows 11 Build 22000.160 komt met de volgende functies:

 • Focus Timer. U kunt doelen instellen binnen de klok en tijd configureren.
 • Spotify integratie. Goede muziek kan de kans op afleiding verminderen en de Focus Sessie van Windows 11 zal uw Spotify account gebruiken om u te helpen perfecte audio te vinden om afleiding te verminderen.
 • Microsoft To Do. Een focussessie is onvolledig zonder toegang tot uw doelen en to do’s. Gelukkig heeft Microsoft To Do integratie in Windows 11 ingeschakeld om u te helpen uw taken te beheren zonder handmatig tussen de apps te hoeven schakelen. Uw takenlijst wordt automatisch op de achtergrond gesynchroniseerd.
 • Gewoonte Building. U kunt ook een dagelijks doel stellen en jezelf uitdagen om gefocust te blijven.

Natuurlijk is er een dashboard en het vertelt je het aantal pauzes dat je hebt genomen en de huidige voortgang voor taken en doelen.

Nieuwe verbeteringen in Windows 11 met Build 22000.160 (KB5005189)

Naast de nieuwe focussessiefunctie krijgen we ook nieuwe verbeteringen en bug reparaties in deze release.

Microsoft werkt bijvoorbeeld de functie van Windows Update bij waarmee u schattingen kunt zien voor hoe lang een herstart voor updates zou duren. Deze functie is nu vergrendeld op apparaten met SSD omdat het bedrijf werkt aan betrouwbaarheidsverbeteringen aan HDD apparaten om de installatietijd nauwkeurig te voorspellen.

Windows 11 Build 22000.160 heeft ook problemen met de taakbalk opgelost. Er is bijvoorbeeld een probleem opgelost waarbij het locatiepictogram niet goed functioneerde.

Geen ondersteuning voor Android apps

Toen Windows 11 op 24 juni officieel werd aangekondigd, bevestigde Microsoft ook dat Android apps eindelijk naar de app store komen. Android apps kunnen worden uitgevoerd in Windows 11 met behulp van het Windows subsysteem voor Linux en het Windows subsysteem voor Android.

Dankzij de vooruitgang in Windows Subsysteem voor Linux kunnen gebruikers hun favoriete Android lokaal installeren en integreren in het startmenu of de taakbalk. Android apps kunnen worden gedownload via het Amazon App Store gedeelte in de Microsoft Store, maar gebruikers kunnen APK bestanden sideloaden.

Helaas is ondersteuning voor Android apps nergens te zien en is er niet veel technische informatie beschikbaar over deze nieuwe toevoeging aan Windows 11. We verwachten de komende dagen meer informatie.

De update KB5005189 voor Windows 11 installeren

Met de volgende stappen installeert u KB5005189 voor Windows 11:

 1. Open de app Instellingen nbsp.
 2. Ga naar Windows Update.
 3. Klik op de knop Naar updates zoeken.nbsp Als de download of installatie nog niet in behandeling is, klikt u op de knop Downloaden om het proces te starten.
 4. Start opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd of klik op de knop Nu opnieuw opstarten.

De Windows Update is beschikbaar in het ontwikkel- of bètakanaal. Als de update niet wordt weergegeven om te downloaden op uw apparaat, moet u ervoor zorgen dat u een compatibel apparaat hebt of de registerwaarden wijzigen om de vereisten te omzeilen en de update op niet ondersteunde apparaten te installeren.

Bekende problemen in windows 11 versie 22000.160

Windows 11 Build 22000.160 wordt geleverd met de volgende bekende problemen:

 • Startmenu detecteert mogelijk niet de door u ingevoerde tekst.
 • Systeem- en Windows Terminal snelkoppelingen verdwijnen uit het menu met de rechtermuisknop.
 • De taakbalk flikkert en het zoekvenster wordt mogelijk niet geopend.
 • Bluetooth LE apparaten kunnen te maken krijgen met connectiviteit en betrouwbaarheidsproblemen.
 • Het menu Widgets kan leeg lijken.
 • Problemen met de kwaliteit van de Windows Store.
 • Microsoft Teams chat kan vastlopen of een zwarte afbeelding weergeven, maar er is een tijdelijke oplossing: u kunt de video vastmaken en losmaken om het probleem op te lossen.
 • In Teams Chat wordt een vorig gesprek niet automatisch in de wacht gezet en kan je stem of video op beide gesprekken toegankelijk zijn.

Als u nieuwe problemen hebt ontdekt in Build 22000.160, kunt u deze specifieke patch altijd verwijderen. Ga hiervoor naar Windows Update > updategeschiedenis > update verwijderen > Configuratiescherm. Of voer het scherm voor geavanceerde probleemoplossing uit via het opstartmenu en navigeer naar Geavanceerde opties en selecteer de verwijderoptie.