Microsoft maakt release Windows 11 bekent verkrijgbaar voor nieuwe en bestaande pc’s

Verwachte leestijd: 4 minuten

De releasedatum van Windows 11 is 5 oktober voor zowel bestaande als nieuwe hardware, zou medio 2022 beschikbaar komen voor alle in aanmerking komende apparaten. Windows 11 versie 21H2 is op dit moment in de laatste testfase, de upgrade zal naar verwachting in de komende dagen worden uitgebracht in het Release Preview Channel.

Windows 11 Op 5 Oktober Beschikbaar
Bron: Microsoft.com

Gefaseerde uitrol vanaf 5 oktober

Microsoft zal binnenkort beginnen met het uitgeven van Windows 11 naar het Release Preview kanaal binnen zijn bèta programma. Dit zal de laatste stap in het testproces zijn vóór de geplande release van 5 oktober. U kunt kwaliteitsverbeteringen en reparaties verwachten in de komende preview-builds.

Windows 11 zal worden gepolijst om te glanzen, maar er worden geen nieuwe functies toegevoegd. Zoals verwacht heeft Microsoft ook de ondersteuning van Android apps voor het besturingssysteem uitgesteld. Dat zal nu naar verwachting in 2022 komen. Het is mogelijk dat ondersteuning voor Android apps wordt gebundeld met de release van Windows 11 22H2 Nicole, die gepland staat voor oktober 2022.

Hoogtepunten van deze release

Naar verwachting wordt Windows 11 geleverd met alle functies die momenteel beschikbaar zijn in het bètakanaal van het Insider programma. Dit zijn de hoogtepunten:

 1. Het nieuwe ontwerp en de nieuwe geluiden zijn modern, fris, schoon en mooi. Hiermee wil Microsoft u een gevoel van rust en gemak geven.
 2. Met Start wordt de gebruiker en de content centraal gesteld. Start maakt gebruik van de kracht van de cloud en Microsoft 365. Om u uw recente bestanden te laten zien, ongeacht op welk apparaat u ze bekijkt.
 3. Snap Lay-outs, Snap Groepen en Desktops bieden een nog krachtigere manier om te multitasken en uw schermruimte te optimaliseren.
 4. Chat van Microsoft Teams is geïntegreerd in de taakbalk. Dit biedt een snellere manier om verbinding te maken met de mensen om wie je geeft.
 5. Widgets, een nieuwe gepersonaliseerde feed die wordt aangedreven door AI. Deze biedt een snellere manier om toegang te krijgen tot de informatie die u belangrijk vindt. Met de prestatie, snelheid en productiviteitsfuncties van wereldklasse van Microsoft Edge kunt u meer gedaan krijgen op internet.
 6. Windows 11 levert de beste Windows ooit voor gaming en ontgrendelt het volledige potentieel van de hardware van uw systeem. Met technologie zoals DirectX12 Ultimate, DirectStorage en Auto HDR. Met Xbox Game Pass voor pc of Ultimate krijgt u toegang tot meer dan 100 pc games van hoge kwaliteit om te spelen in Windows 11 voor een ‘lage maandelijkse prijs‘.
Windows 11 Op 5 Oktober Beschikbaar

Nog 5 hoogtepunten

 1. Windows 11 wordt geleverd met een nieuwe Microsoft Store die opnieuw is opgebouwd met een geheel nieuw ontwerp. Het wordt daardoor gemakkelijker om uw favoriete apps, games, shows en films op één vertrouwde locatie te zoeken en te ontdekken. Microsoft wil zijn reis voort zetten om Android apps naar Windows 11 en de Microsoft Store te brengen. Door de samenwerking met Amazon en Intel; zal er in de komende maanden worden begonnen met een preview voor Windows Insiders.
 2. Windows 11 is de meest uitgebreide versie van Windows met nieuwe toegankelijkheidsverbeteringen die zijn gebouwd voor en door mensen met een handicap.
 3. Windows 11 ontsluit nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars en makers. De Store is nu open zodat meer ontwikkelaars en onafhankelijke softwareleveranciers hun apps naar de Store kunnen brengen. Waardoor de ontwikkeling van native en webapps wordt verbeterd met nieuwe ontwikkelaars tools, die voor u gemakkelijker worden om de look en feel van al onze app ontwerpen en ervaren.
 4. Windows 11 is geoptimaliseerd voor snelheid, efficiëntie en verbeterde ervaringen met aanraking, digitale pen en spraakinvoer.
 5. Windows 11 is het besturingssysteem voor hybride werk en biedt nieuwe ervaringen die werken zoals u werkt, veilig zijn door het ontwerp en gemakkelijk en vertrouwd voor IT om te implementeren en te beheren. Bedrijven kunnen vandaag ook Windows 11 in preview testen in Azure Virtual Desktop, of op algemene beschikbaarheid door Windows 11 te ervaren in het nieuwe Windows 365.

Windows 11 is een gratis

De vorige releases hebben Windows 10 met een enorme hoeveelheid problemen geplaagd.

Het is niet verwonderlijk dat Microsoft het nieuwe besturingssysteem zorgvuldig test voor alle ondersteunde hardware. Het is van plan de update gefaseerd uit te brengen om zoiets als een herhaling van slechte updates zoals in Windows 10 te voorkomen.

Windows 11 wordt niet geleverd aan niet ondersteunde apparaten. In eerste instantie krijgen alleen in aanmerking komende apparaten de upgrade, dus apparaten die aan alle vereisten voldoen.

De upgrade wordt vervolgens in de loop van de tijd uitgerold naar ‘in market apparaten’ op basis van intelligentiemodellen. Die rekening houden met hardware geschiktheid, betrouwbaarheidsstatistieken, leeftijd van het apparaat en andere factoren die van invloed zijn op de upgrade-ervaring.

Zo liet Microsoft weten.

Microsoft merkt op haar blog verder op dat alle in aanmerking komende apparaten medio 2022 toegang zullen hebben tot Windows 11.