Wat is het lot van Windows 7?

Verwachte leestijd: 9 minuten

Op 15 juli 2015 bracht Microsoft de RTM van Windows 10 uit. En daarmee was een postmodern Windows-besturingssysteem voor productiviteit onderweg.

Hoera Windows 10 is 6 Jaar

Terwijl Windows 10 vorige week zijn relatief stabiele zesjarig jubileum viert, zou het een holistische kijk geven op de conceptieperiode. Die was tijdens de turbulente uitrol van Windows 8.1, een paar jaar eerder. In de volksmond had de technische industrie Windows 10 als het antwoord op Windows 8 en 8.1 genoemd. Die rol heeft het in alle opzichten de afgelopen zes jaar gediend.

Hoera Windows 10 is 6 Jaar
Windows Phone met Windows 8

Windows 10

Windows 10 kan worden gezien als een koerscorrectie op de ambitieuze, zij het late, bedoelingen van Microsoft. Hiermee moest een ​​deel van de door tablets geleide en door smartphones versterkte golf van mobiel computergebruik in het nauw worden gedreven. In 2013 bracht Microsoft Windows 8 uit, in combinatie met zijn Windows Phone. Het waren inspanningen om het ontluikende succes dat Apple en Google hadden met tablets en smartphones te repliceren. Iets wat Microsoft in de jaren daarvoor volledig had gemist.

Hoera Windows 10 is 6 Jaar

Achteraf gezien lag Microsoft voor op een industrie. Een industrie die langzaam convergeert op concepten en functies die worden gepresenteerd in Windows 8 en Windows Phone 8 via Windows 10 Mobiel. Tussen een uniforme app store op verschillende platforms, gedeeld UI ontwerp tussen smartphones, desktop en cloud synchronisatie gegevens. Hebben concurrenten zoals Google en Apple veel van de Windows 8 en Windows Phone concepten ontwikkeld. Zij hebben een relatief succes geboekt met hun respectieve implementaties.

Hobbelige weg

Helaas, voor Microsoft, probeerde het bedrijf op zijn eigen manier de deugden van zijn uniforme mobiele en desktop Windows visie te verheerlijken. Van mislukte spraakmakende fusies, tot het zonder pardon opruimen van werknemers en leidinggevenden die Windows 8 tot leven hebben gebracht. Microsoft heeft elke onverstandige beslissing genomen die mogelijk was. In een tijdsbestek van drie jaar, om te proberen opwinding op te wekken voor zijn onverklaarbare Frankenstein besturingssysteem.

Windows 10, is anti Windows 8

Dat leidt ons naar de discussie die aan de orde is. Windows 10, dat in 2012 als het anti Windows 8 debuut zou kunnen worden beschouwd met een gedurfd modern ontwerp. Live tegels, charmes balk, onderaan geplaatste URL vakken, menu Start op volledig scherm, nieuwe ontwikkelingsplatforms en talen. Drie jaar later werd veel daarvan verwijderd.

Windows 10 gaf de voorkeur aan meer van de oude look en feel van Windows 7. Waar het menu Start werd verkleind, de URL van de webbrowser terugkeerde naar de top. De jaren ervoor geïntroduceerde charmes balk werd volledig verwijderd en vervangen door een gedempte deelpagina. Ook de door Windows 7 ontworpen taal ontwikkelde als teruggaan op moderne ontwikkelplatforms door legacy ontwikkeltalen verder te ondersteunen.

In die tijd was Windows 10 een pauze voor ontwikkelaars, Windows-ingenieurs, het marketingteam van Microsoft en zelfs zijn OEM partners. Ook al is er nog veel werk verzet om de Windows 10 ervaring op verschillende fronten aan te scherpen. Zo verlaagde Microsoft zijn marketingbudget voor Windows 10 in vergelijking met Windows 8. Door de relatief lagere marketingbudgetten hoefde het bedrijf consumenten niet zo veel voor te lichten over het gebruik van het besturingssysteem als bij Windows 8. Bovendien concentreerden OEM partners R&D (Research & Development) op hoofdzakelijk twee vormfactoren. Dat in vergelijking met eerdere spaghetti, muur pogingen met draaischarnieren, dubbele schermdeksels en meer.

Windows 8 en 8.1

De relatieve terugkeer van Windows 10 naar de normale toestand zorgde voor een verfijningsperiode die Windows 8 en 8.1 niet deden. Daarbij mochten gebruikers hun desktop besturingssystemen in meer vertrouwde patronen gebruiken. Dit in combinatie met hun groeiend comfort met hun smartphones en tablets.

Hoera Windows 10 is 6 Jaar

Onder de oppervlakte gravend, was Windows 10 ook een meer iteratieve ontwikkelingsinspanning. Terwijl Microsoft afstand nam van zijn ambities om een ​​concurrerende mobiele bedreiging te zijn. In de traditionele zin, concentreerde het bedrijf zich op cloud computing. Dit terwijl de ontwikkeling van Windows 10 langzaam werkte naar het vrijgeven van functies. Door het afschaffen van meer traditionele één tot twee jaar gepubliceerde big box releases, ging Microsoft over op een langzame druppel van tweejaarlijkse updates voor het besturingssysteem.

Ook al is de kwaliteit van de gebruikersgerichte functies die door deze tweejaarlijkse releasecyclus zijn gebracht, betwistbaar. Stelde de cadans Microsoft in staat om veel van de tekortkomingen van Windows 8 aan te pakken. Veel sneller en minder gepubliceerd dan enige andere versies met de release van het besturingssysteem.

Menu Start

In vier jaar tijd werd meer verfijningen in het Start menu gegoten. Waardoor de grootte van tegels, het vastzetten, mappen, de grootte van het Start gebied, meldingen, meer fijner werd aangepast om gebruikers van de Windows 8 en 8.1 rand te vergemakkelijken. De gebruikersinterface van Windows 10 keerde weliswaar meer terug naar de vorm zoals deze was in Windows 7. In de eerste vier jaar mocht het ook evolueren om Windows 8 elementen te blijven opnemen. Tegelijkertijd werd het verlies aan toegankelijkheid en functionaliteit van het vorige besturingssysteem aangepakt.

Windows 10 probeerde zelfs een deel van zijn eigen Windows 8 out-side-the-box-ontwikkeling. Door de introductie van een stem assistent, biometrische authenticatie met gezichtsherkenning en speciale gaming tools. Maar ook ondersteuning voor augmented reality (AR) en virtuele desktop. De functies die uit Windows 10 kwamen, waren meestal ontworpen om gebruikers te begeleiden bij de groeiende mobiele workflow. Dat kwam in plaats van deze te vervangen zoals Windows 8 dat aantoonbaar probeerde.

Hoera Windows 10 is 6 Jaar

Microsoft was niet langer een begeleidend onderdeel voor het aanbod van smartphones. Windows 10 werd het desktop equivalent van een apparaat met een aanraakscherm. Wasmachines en drogers, koelkasten en auto’s die zijn uitgerust met grote aanraakpanelen zijn geëvolueerd om mobiele gemakken te integreren. Gebruikers raakte hier steeds meer aan gewend, net als Windows 10.

In plaats van het in-your-face hybride besturingssysteem voor tablets van Windows 8. Werd Windows 10 het vertrouwde Windows 7 besturingssysteem waar vele miljoenen van gingen houden. Terwijl het ook een groot aanraakscherm bevatte voor extra gemak. Microsoft heeft Windows 10 zo ontworpen dat het meer lijkt op een Samsung koelkast waarvan de belangrijkste functies nog steeds werken zoals herinnerd en vereist. Maar met extra gemak, en minder als een Samsung 3D tv, waarvan de kerntechnologie afhankelijk was van veranderende gebruikerstrends.

De erfenis en ondersteuning van Windows 10

Naarmate de gebruikerstrends blijven verschuiven, we zien dat Microsoft reageert met Windows 11. Dit toont aan dat Windows 10 is geëvolueerd. Ja, elke release van Windows is een evolutie van wat eraan voorafging. Windows 11 lijkt echter de grootste reeks invloeden te delen van de ene release naar de volgende van het afgelopen decennium. Met dat in gedachten zet Microsoft, Windows 10 op een soortgelijk ondersteuning pad als Windows 7. Waar de aanwezigheid van ondernemingen en oudere consumenten net zo lang, zo niet langer, zal voortleven als zijn eigen ontwikkeling.

Windows 7

De laatste ondersteuning voor Windows 7 eindigde op 14 januari 2020, iets meer dan tien jaar na het debuut. Windows 8 zal een vergelijkbaar Extended Life ondersteuningstijdsbestek zien. Maar de onevenredige installatiebasis in combinatie met een verkorte mainstream ondersteuningsroutekaart geeft een heel ander niveau van afhankelijkheid dan zijn voorganger.

Hoera Windows 10 is 6 Jaar

Windows 7 is een van de meest geliefde besturingssystemen van Microsoft. Er worden lovende kritieken ontvangen van zijn OEM partners, het MKB, ondernemingen en de industrie. Toegegeven, Windows 7 bestond in een tijd waarin het voor een groot deel niet hoefde te concurreren. Het softwarebedrijf had geen aandacht voor gebruikers met smartphones of tablets, het blijft tot op de dag van vandaag één van de meest iconische besturingssystemen van Microsoft.

Ook al heeft Windows 10 een veel hobbeligere weg naar acceptatie doorgemaakt dan Windows 7. Toch bevindt het zich op een vergelijkbaar traject als Windows 7. Dit wat betreft acceptatie en algemene voorliefde voor de industrie, wat zijn erfenis als een markeer product van Microsoft zou kunnen versterken.

Upgrade naar Windows 10

Met de installatiebasis van Windows 10 die de miljard installatiemarkering door gebruikers nadert, tikt de roadmap voor mainstream ondersteuning voor 2025 duidelijk Windows 10 aan als de waardige opvolger van Windows 7, Windows 8 is dat niet. Afgezien van de tijdframes, biedt Windows 10 gebruikers van Windows 7, Vista en XP een groter landingsgebied. Terwijl zij parachutespringen in modernere computerervaringen. Het links uitgelijnde Start pictogram en menu’s, springlijsten, opname van Enterprise Internet Explorer 11 met Active X ondersteuning, Windows Media Player en oudere contextmenu’s. Dat zijn allemaal gemakken die Windows 10 oudere Windows gebruikers gemakkelijk kan bieden.

Net als bij Windows 7, kunnen extensies voor ondersteuning voor Windows 10 het beoogde tijdsbestek van Microsoft afsnijden, wat niet iets verschrikkelijks is. Er is aantoonbaar een wereld waarin Windows de basis wordt van zakelijk gebruik. Dat terwijl Windows 11, die veel van dezelfde code deelt, de flitsender creatieve gootsteen wordt voor technici van Windows.

Wat doet Windows 11?

Er zijn aanwijzingen voor deze openbare split testen tussen releases van besturingssystemen, waarbij Windows 10 en Windows 11 beide in de herfst van dit jaar zullen worden bijgewerkt of uitgebracht. De ene zal zijn enterprise updatepakket ontvangen om de zorgen van IT-beheerders met betrekking tot updates weg te nemen. Terwijl de andere een geconcentreerde inspanning vertegenwoordigt om af te stemmen op de geconsolideerde productiviteit en creatieve trends van de consument.

Hoera Windows 10 is 6 Jaar

Waar Windows 10 extra beveiligingsondersteuning biedt voor bio authenticatie, zal Windows 11 tegelijkertijd experimenteren met het startmenu, de taakbalk, widgets, de nieuwe Windows Store samen met de revisie van de gebruikersinterface.

Het is niet moeilijk om te zien dat Microsoft de komende jaren doorgaat met het doorvoeren van tweaks op ondernemingsniveau voor Windows 10. Terwijl het vooruitgang boekt met Windows 11 als de maatstaf voor toekomstige ontwikkeling van functies voor consumenten. In tegenstelling tot de overgang van Windows 8 naar Windows 10 had Microsoft geen stabiel, door gebruikers gewaardeerd terug val besturingssysteem om aan legacy gebruikers te bieden tijdens de overgang van de ontwikkeling.

Overstappen

Iedereen die niet klaar was om naar Windows 10 over te stappen, werd teruggeleid naar Windows 7 en liet ogenschijnlijk twee generaties ontwikkelingscycli achter op functies en ondersteuning. Met de manier waarop Microsoft Windows 10 tot Windows 11 heeft opgesteld, kan iedereen die aarzelt over de toekomst van Windows vanaf de zijlijn toekijken. Zonder grote technologische kernontwikkelingen, functies en ontwerpen voor de komende jaren te verliezen.

Hoera Windows 10 is 6 Jaar

De ontwikkeling van Windows 11 is nu een groot vraagteken, maar met Windows 10 die tot 2025 doorgaat met mainstream ondersteuning. Het lijkt waarschijnlijk dat een paar productiviteit en bedrijfsfuncties die zijn verkregen door de ontwikkeling van Windows 11 in een of andere vorm hun weg terug zullen vinden naar Windows 10. Iets wat noch Microsoft noch Windows gebruikers lijken te willen met Windows 8, maar misschien gewenst word met Windows 7.