Met aanpasbare thema’s

Verwachte leestijd: 2 minuten

U kunt nu het thema van Windows Terminal Preview verwisselen. Ook al moet u weten hoe u een JSON bestand kunt bewerken.

Preview Windows Terminal is Uitgebracht

Wat u moet weten

  • Microsoft heeft de Preview versie 1.16 uitgebracht voor Windows Terminal.
  • De nieuwste versie van de app ondersteunt thema’s, waaronder het aanpassen van de achtergrondafbeelding, tab kleur en het algehele uiterlijk van het programma.
  • Wanneer u Windows Terminal Preview thema’s wilt aanpassen, moet u JSON bestanden gebruiken.

Preview Windows Terminal is Uitgebracht

Windows Terminal heeft een reeks aanpassingsopties gekregen. Microsoft heeft versie 1.16 van Windows Terminal Preview uitgerold, die verschillende thema opties heeft. Met ondersteuning voor thema’s kunnen gebruikers het uiterlijk van Windows Terminal Preview wijzigen. Zoals het verwisselen van de kleur van tabbladen, het instellen van een achtergrondafbeelding. Maar ook het toepassen van een thema in de hele app.

JSON

Als u Windows Terminal Preview wilt aanpassen, moet u JSON bestanden gebruiken. Opgeslagen bestanden worden weergegeven in het vervolgkeuze gedeelte Thema van de instellingen. De vereiste om JSON-bestanden te gebruiken, zal voor sommige gebruikers een barrière vormen. Maar degenen die Windows Terminal regelmatig gebruiken, hebben waarschijnlijk kennis genoeg om met technologie zonder enig probleem om te gaan.

Preview Windows Terminal is Uitgebracht

De update verandert ook de standaardkleuren van Windows Terminal om een meer samenhangend uiterlijk te creëren. Volgens Kayla Cinnamon van Microsoft wordt het programma ook ingesteld om de thema’s donker te maken, in plaats dat het thema de systeem instellingen volgt.

Preview Windows Terminal is Uitgebracht

Versie 1.16 van Windows Terminal brengt ook een nieuwe engine voor tekst weergave.

De nieuwe renderer presteert beter en ondersteunt nu extra pixel shaders. Inclusief het retro-effect, vetgedrukte tekst en onderstrepen / overline / hyperlinkregels,

zei Cinnamon.

Als uw machine geen GPU heeft, of als u zich ombouwt naar een virtuele machine die geen GPU heeft. Valt deze terug naar een meer performante modus waarvoor geen hardware ondersteuning nodig is.

Preview Windows Terminal is Uitgebracht

Windows Terminal is het standaard opdrachtregelprogramma voor Windows 11. Het werd voor het eerst uitgerold in 2019 en heeft sindsdien verschillende updates ontvangen.

In het ondersteuningsdocument van Microsoft in Windows Terminal wordt u geholpen om aan de slag te gaan als u het programma nog nooit eerder hebt gebruikt.