Wij laten u zien hoe u hiervan af komt.

Een nieuwe update heeft de aanbevelingen van Microsoft voor Bing en Chromium Edge in Windows 10 teruggebracht. Na Microsoft Edge 91 is Microsoft in Windows 10 begonnen met het weergeven van een pop-up bericht. Dat verschijnt via het ingebouwde meldingscentrum van Windows 10.

Gebruikers Lastig Gevallen Met Bing Zoeken

De prompt spreekt gebruikers enthousiast aan over de voordelen van het gebruik van Microsoft Bing als de standaard zoekmachine. En zoals u wellicht vermoedt, wordt deze prompt alleen weergegeven als Microsoft Edge niet de standaardbrowser is. Of als u handmatig van Bing naar een andere zoekmachine bent verhuisd.

Sommige gebruikers melden via Reddit.com dat ze de Bing prompt uit het niets hebben zien verschijnen, dit is in het weekend gebeurt.

Gebruikers Lastig Gevallen Met Bing Zoeken

Microsoft pusht, zeer agressief, twee verschillende Bing advertenties. Één advertentie promoot de nieuwsfeed via MSN van de Bing startpagina. De functie is er voor beveiligde en privéresultaten. In de tweede advertentie staat dat gebruikers online geld kunnen besparen als ze overschakelen naar Bing. In geselecteerde landen waar de Microsoft Rewards functie beschikbaar is.

‘Voordelen van Bing’

Deze nieuwe advertenties promoten drie ‘voordelen van Bing’:

  1. Snelle en veilige zoekresultaten met Bing;
  2. Het laatste trending nieuws op uw homepage;
  3. Zoeken dat tijd en geld oplevert.

Sommige gebruikers raken mogelijk in de war door zo’n melding en denken dat er zojuist een update op hun pc is toegepast. Het lijkt er echter op dat deze prompt is gekoppeld aan de waarschuwing voor aanbevolen browserinstellingen van Microsoft Edge; een waarschuwing die is geleverd met Edge versie 91.

Wanneer u de melding krijgt kunt u deze sluiten. Of u klikt op de knop Instellingen wijzigen waarna u de standaardbrowser en zoekmachine wijzigt in Microsoft Edge met Bing.

Deze waarschuwingen verschijnen ook als u Microsoft Edge niet gebruikt. Het lijkt erop dat ze niet permanent kunnen worden verwijderd als u eenvoudigweg in de melding op de optie Misschien later klikt.

Zoals die bewoording suggereert, is de theorie dat u deze pop-up in de toekomst mogelijk opnieuw ziet als u op de optie Misschien later klikt.

Gebruikers Lastig Gevallen Met Bing Zoeken
Ga naar edge://flags/#edge-show-feature-recommendations en kies Disable.

Meldingen uitschakelen

Voor degenen die last hebben van deze waarschuwingen, is het goede nieuws dat het mogelijk is om deze meldingen uit te schakelen, zodat u ze nooit meer ziet. Om de advertentie uit te schakelen, start u Microsoft Edge (stabiel) en u navigeert naar: edge://flags/#edge-show-feature-recommendations. Schakel in het vlaggenmenu de experimentele vlag Show feature and workflow recommendations uit.

Gebruikers Lastig Gevallen Met Bing Zoeken

Naast deze Windows 10 waarschuwing heeft Microsoft Edge ook een nieuwe prompt bij een volledig scherm gekregen. Deze adviseert gebruikers om de aanbevolen browser te herstellen en Bing in te stellen als de standaardzoekmachine.