Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft is al een tijdje bezig met A/B-testen van nieuwe ontwerpen voor de zoekfunctie op de taakbalk van Windows 11. Dat gebeurt zowel voor insiders als in de productieversies. De A/B-test heeft een ontwerp dat vergelijkbaar is met de zoekbalk die we van Windows 10 kennen.

Zoekbalk in Windows 11 Wordt Gerepareerd

De huidige taakbalk is een van de meest gehate functies van het nieuwe besturingssysteem. Veel gebruikers hadden op een onmiddellijke verbeteringen gehoopt na de oorspronkelijke release van Windows 11. Velen hadden gehoopt dat de mogelijkheid zou worden toegevoegd om de taakbalk te verplaatsen. Of de grootte ervan te kunnen wijzigen in Windows 11 22H2. In plaats daarvan experimenteert Microsoft met ontwerpaanpassingen voor de taakbalk.

Deze nieuwe zoekbalk is een stuk kleiner dan de zoekbalk in Windows 10. De zoekbalk past zeker in de WinUI of Fluent Design van Microsoft. Het werkt ongeveer op dezelfde manier. Als u op de zoekbalk klikt, verschijnt er een zoek UI op het bureaublad. Waarmee u bestanden lokaal of op internet kunt doorzoeken.

Zoekbalk in Windows 11 Wordt Gerepareerd

Zoekbalk is frustrerend

Het probleem met de bijgewerkte zoekbalk van Windows 11 is dat deze het kleine zoekpictogram vervangt. Veel gebruikers verkiezen dat boven een grote zoek banner. Ook al kunt u in Windows 10 schakelen tussen de zoekknop, vergrootglas en de balk, er is een optie om dit nieuwe ontwerp uit te schakelen. Deze is echter niet beschikbaar in Windows 11, als u Vivetool niet meerekent.

Dit is om een ​​aantal redenen frustrerend. Het lijkt er echter op dat Microsoft de klachten over de beperkte zoekbalkfunctie in Windows 11 aanpakt.

Nieuwe opties voor zoek balk op komst

In de nieuwste preview-builds is Microsoft begonnen met het testen van een functie waarmee u kunt schakelen tussen zoekontwerpen voor de taakbalk.

taakbalk

Er zijn vier nieuwe opties in Instellingen > Persoonlijke instellingen > Taakbalk.

  • Verbergen: Hiermee wordt de zoekfunctie gewoon van de taakbalk verwijderd;
  • Alleen zoekpictogram: Een eenvoudige vergrootglasknop;
  • Zoek vak: Een grote zoekbalk en zoekknop. Een knop met een kleine zoek tekst.
Zoekbalk in Windows 11 Wordt Gerepareerd
Bron: Microsoft.com

Het spreekt voor zich dat Microsoft aan het experimenteren is met ongewenste taakbalkfuncties. Het wil de basisfunctionaliteiten niet terug halen die het eerder met Windows 11 heeft verwijderd.

Verder is ze niet van plan de functionaliteit van Zoeken op enigerlei wijze te wijzigen. U kunt het dus altijd gebruiken om te zoeken naar apps, documenten en afbeeldingen, lokaal of op internet.

Deze nieuwe schakelaar wordt getest in de preview-builds. Het is onbekend wanneer deze voor alle testers zal worden uitgerold. Tegelijkertijd is er geen indicatie wanneer de functie beschikbaar zal zijn voor alle gebruikers met Windows 11 versie 22H2.