Met Vivetool nu al beschikbaar in versie 22H2

Verwachte leestijd: 4 minuten

Windows 11 KB5019980 is beschikbaar voor gebruikers met de productie versie. Het wordt geleverd met veel functies, waaronder ondersteuning voor tabbladen in Verkenner en meer.

Windows 11 Kb5019980 Komt Met Een Zoekbalk

Update KB5019980 is een verplichte beveiligingsupdate die is gepubliceerd voor Patch Dinsdag van november 2022. Deze wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd, tenzij u de updates handmatig pauzeert. Het is waarschijnlijk dat u de update al op uw systeem hebt toegepast en dat wijzigingen zoals de bestandsverkenner met tabbladen of de gebruikersinterface voor taakbalkoverloop nu live zijn.

Het lijkt erop dat er nog een niet gedocumenteerde verandering is in deze cumulatieve update. er is een nieuw ontwerp voor de zoek balk op de taakbalk. In Windows 10 kunt u schakelen tussen het zoekpictogram en de grote zoekbalk. De zoek balk in Windows 11 is op de taakbalk een pictogram dat naast menu Start is vastgezet.

Deze update maakt het nieuwe ontwerp van de zoekbalk mogelijk

Microsoft test nu een nieuwe wijziging voor het zoeken op de taakbalk in de productie-build en het is niet degene waar u op hoopte. Zoals u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding, voegt Microsoft een Windows 10 achtige zoekbalk toe, ter vervanging van het compacte zoekpictogram. De zoekbalk krijgt automatisch de accentkleur die u in de Instellingen heeft ingesteld, wanneer u erop klikt.

Windows 11 Kb5019980 Komt Met Een Zoekbalk

Mooier nog, wanneer u Vivetool gebruikt hoeft u niet op de functie te wachten.

vivetool /enable /id:41655236

Deze nieuwe zoekbalk is kleiner dan het zoek vak van Windows 10 en past beter bij de Fluent WinUI-look van het nieuwe besturingssysteem. Maar er is geen verandering in de functionaliteit en het zal op vrijwel dezelfde manier werken.

Deze wijziging wordt geselecteerd uitgerold voor gebruikers met KB5019980.

Een bron binnen het Windows ontwikkelingsteam van Microsoft vertelde ons dat het bedrijf meerdere varianten van de zoekbalk aan het testen is. Op basis van de betrokkenheid en gebruikersfeedback zal Microsoft het nieuwe ontwerp in de komende weken officieel aankondigen.

Gebruikers zijn niet blij met de nieuwe zoek balk in Windows 11

Als reactie op een tweet meldden veel gebruikers ons dat ze niet blij zijn met de wijziging. Er zou een optie zou moeten zijn om tussen de twee knoppen te schakelen.

Windows 11 Kb5019980 Komt Met Een Zoekbalk
Logo: Twitter.com

Ik wou dat we de mogelijkheid hadden om te schakelen tussen het pictogram en de zoekbalk. Het nieuwe ontwerp ziet er mooi uit, maar ik heb liever meer ruimte op mijn taakbalk.

Merkte een van de gebruikers op.

Ze zouden dit soort testen moeten stoppen, ik bedoel, waarom zou iemand een knop met icoon en tekst willen hebben? veel insiders klagen hier al over.

Zo voegde een andere gefrustreerde gebruiker eraan toe.

De softwaregigant heeft ook andere wijzigingen gepland voor het zoeken op de taakbalk. Het experimenteert in een Windows 11 preview build met nieuwe zogenaamde displaytips om gebruikers te helpen meer uit Windows Zoeken te halen.

Microsoft probeert verschillende manieren om tips te geven over het gebruik van Windows Search.

Slechts enkele Engelssprekende Windows Insiders in de VS zullen dit zien,

aldus het bedrijf.

Natuurlijk hoopten velen van ons dat er meer essentiële functies zouden worden toegevoegd aan de kreupele taakbalk van het besturingssysteem , maar het lijkt erop dat het bedrijf zich voorlopig op ontwerp wil concentreren.

Dit is een van de functies waar Microsoft meer van zal profiteren dan de gebruikers. Het bedrijf zou van plan zijn om de lege ruimte in de zoekbalk te gebruiken om Bing en Edge gerelateerde services te promoten. Dit zou u niet moeten verbazen, omdat het bedrijf hetzelfde heeft gedaan in Windows 10.