></p></noscript><body class=template-news-item><noscript><iframesrc=

SoftwareGeek.nl

Een probleem met een zwart scherm in Windows 10 oplossen

4-02-2019

Wanneer uw Windows 10-apparaat een zwart scherm weergeeft, gebruik dan deze handleiding om dit probleem op te lossen.

Gedurende de levensduur van uw Windows 10-apparaat, zult u veel problemen tegenkomen, maar geen enkele ervan is zo vervelend als het zwarte scherm, omdat u geen foutcode of bericht krijgt met een hint van waar de problemen vandaan komen en hoe u deze kunt oplossen.

In Windows 10 kan een zwart scherm om een ​​aantal redenen voorkomen. Dit kan te maken hebben met een probleem met een recente update van het grafische stuurprogramma of een fysieke verbinding tussen het beeldscherm en de videoadapter. U kunt dit gedrag ook ervaren tijdens het upgraden naar een nieuwe functie-update of het toepassen van een nieuwe cumulatieve update. Of het kan zonder directe aanleiding gebeuren.

Wat de reden ook is, er zijn verschillende manieren waarop u de oorzaak kunt bepalen en dit probleem kunt oplossen, of u nu toegang hebt tot het bureaublad of niet.

In deze Windows 10-handleiding leiden we u door een reeks instructies om:

* Problemen met zwart scherm op uw computer op te lossen en op te lossen;

* Problemen met het oplossen van verbindingsproblemen met een zwart scherm oplossen in Windows 10;

* Hoe u een zwart scherm kunt herstellen met bureaubladtoegang op Windows 10;

* Hoe u een zwart scherm kunt herstellen met behulp van de veilige modus op Windows 10;

* Hoe een zwart scherm te herstellen met behulp van Systeemherstel op Windows 10;

* Hoe u het zwarte scherm herstelt naar de vorige versie van Windows 10;

* Hoe een zwart scherm te herstellen tijdens de installatie van Windows 10;

* Problemen met het oplossen van verbindingsproblemen met een zwart scherm oplossen in Windows 10.

Wanneer u een zwart scherm krijgt, kunnen er veel redenen zijn, waaronder problemen met hardware, software of een combinatie van beide. In de instructies die hieronder worden beschreven, vindt u stappen voor probleemoplossing om dit probleem op te lossen.

Verbindingsproblemen controleren

Als uw apparaat een zwart scherm heeft voordat u zich zelfs bij uw account kunt aanmelden, is er mogelijk een verbindingsprobleem tussen het beeldscherm en uw computer.

Controleer in een dergelijke situatie de verbinding opnieuw en controleer of beide uiteinden van de signaalkabel correct zijn aangesloten, of de monitor stroom krijgt en of de juiste ingang wordt gebruikt. (U kunt de ondersteuningswebsite van uw fabrikant raadplegen voor meer specifieke details.)

Als u meerdere video-uitgangen hebt, probeert u de verbinding naar een andere poort te schakelen. Vaak kan een stuurprogramma-update wijzigingen bevatten die om onbekende redenen het videosignaal naar de verkeerde poort kunnen sturen (DisplayPort, HDMI, DVI, Thunderbolt, VGA).

Als u werkt met een systeem dat een discrete en geïntegreerde grafische kaart bevat, kunt u ook overschakelen naar de geïntegreerde videoprocessor om te bevestigen of het probleem met de discrete kaart is.

Een andere stap voor het oplossen van problemen die u kunt proberen, is het aansluiten van de monitor op een andere computer om te zien of u te maken hebt met een kapot beeldscherm.

Het detecteren van het display

In veel gevallen ziet u een zwart scherm op uw apparaat, omdat Windows 10 de verbinding met het scherm is kwijtgeraakt. Wanneer dit gebeurt, kunt u de Windows-toets + Ctrl + Shift + B- sneltoets gebruiken, waarmee de videostuurprogramma opnieuw wordt opgestart en de verbinding met de monitor wordt vernieuwd.

Op tablets (zoals de Surface Pro of Surface Go ) kunt u het scherm activeren door de knoppen Volume omhoog en Volume omlaag tegelijkertijd drie keer in tedrukken.

U kunt ook de sneltoets voor Windows-toets + P gebruiken om het menu "Project" te openen, dan op de P- toets drukken en op de Enter- toets drukken om te schakelen tussen de verschillende weergavemodi om te zien of het zwarte scherm verdwijnt. Herhaal de stappen vier keer om door alle instellingen te bladeren.

Niet-essentiële apparaten loskoppelen

Randapparatuur die op uw apparaat is aangesloten, kan de reden zijn van een zwart scherm of een zwart scherm met de ronddraaiende punten tijdens het opstarten.

Als u iets soortgelijks ervaart, koppelt u alle randapparatuur (zoals printers, camera's, verwisselbare stations, Bluetooth en andere USB-apparaten) los van uw computer.

Start je computer nog een keer op en als alles normaal werkt, heeft u een probleem met een van je randapparaten. U kunt uitvinden welke het probleem veroorzaakt door telkens opnieuw een randapparaat opnieuw te verbinden tot u struikelt over degene die het conflict veroorzaakt.

Zodra u weet welk apparaat het probleem veroorzaakt, koppelt u het los, start u de computer opnieuw op en voert u online een zoekopdracht uit om te kijken of er een oplossing is of neemt u contact op met de fabrikant van het apparaat voor hulp.

Hoe u een zwart scherm kunt herstellen met bureaubladtoegang op Windows 10

Als u een zwart scherm ziet nadat u zich bij uw account hebt aangemeld en u nog steeds de muisaanwijzer kunt gebruiken, kan dit een probleem zijn met Windows Explorer.

Ga als volgt te werk om dit Windows-procesproblemen op te lossen:

Gebruik de sneltoets Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.

Klik op de knop Meer details (als u de compacte modus gebruikt).

Klik op het tabblad Processen .

Klik met de rechtermuisknop op de Windows Explorer service en selecteer de optie Opnieuw opstarten .

Na het voltooien van de stappen, zou u opnieuw toegang moeten hebben tot het bureaublad.

Beëindigen en herstart van explorer.exe

Als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt, kunt u de procedure beëindigen en het proces opnieuw starten met behulp van de volgende stappen:

Gebruik de sneltoets Ctrl + Alt + Delete om Taakbeheer te openen.

Klik op de knop Meer details (als u de compacte modus gebruikt).

Klik met de rechtermuisknop op de Windows Explorer-service en selecteer de optie Taak beëindigen (indien beschikbaar).

Klik op het menu Bestand .

Selecteer de optie Nieuwe taak uitvoeren .

Typ de opdracht:

explorer.exe

en klik op de knop OK .

Zodra u de stappen hebt voltooid, zou u uw apparaat normaal moeten kunnen gebruiken.

Hoe u een zwart scherm kunt herstellen met behulp van de veilige modus in Windows 10

In het geval dat er een software gerelateerd probleem is en u geen toegang hebt tot de desktop, moet u uw computer opstarten in de veilige modus om het probleem met het zwarte scherm op te lossen.

Toegang tot geavanceerd opstarten via de opstartmethode met drie mislukkingen

Ga als volgt te werk om de geavanceerde opstartinstellingen te starten:

Zet uw computer aan.

Zodra het Windows-logo op uw scherm verschijnt, drukt u op de aan/ uit- knop om de opstartvolgorde te onderbreken.

Herhaal dit twee keer.

Na de derde onderbreking zal Windows 10 worden geopend in de geavanceerde opstartomgeving en vervolgens kunt u doorgaan met de onderstaande stappen om op te starten in veilige modus.

Toegang tot geavanceerd opstarten met opstartbare media

U kunt ook een USB-installatiemedium gebruiken om met de volgende stappen naar de geavanceerde opstartinstellingen te gaan:

Start uw computer met behulp van USB-installatiemedia .

Snelle tip: als uw apparaat niet vanaf de USB-flashdrive start, moet u in de BIOS-instellingen de opstart volgorde van uw systeem wijzigen of om te controleren of u vanaf USB kan opstarten. Meestal kunt u det BIOS openen door uw apparaat in te schakelen en op een van de toetsen Delete of ESC te drukken, maar controleer de ondersteuningswebsite van uw fabrikant voor meer specifieke details.

Klik op de knop Volgende .

Klik op de link Uw computer herstellen in de rechter benedenhoek.

Nadat u de stappen hebt voltooid, gaat u verder met de instructies in de veilige modus.

Opstarten in de veilige modus

Om Windows 10 op te starten in de veilige modus, volg je deze stappen:

Klik op de optie Problemen oplossen .

Klik op de knop Geavanceerde opties .

Klik op de Startup Settings optie.

Klik op de knop Opnieuw opstarten .

Druk in de "Opstartinstellingen" op de toets 5 of F5 om de Veilige modus met netwerkoptie te selecteren.

Nadat uw apparaat zich in de veilige modus bevindt, zijn er verschillende stappen voor probleemoplossing die u kunnen helpen bij het oplossen van het probleem met het zwarte scherm, zoals het opnieuw installeren van het grafische stuurprogramma, het verwijderen van buggy-updates, het wijzigen van systeeminstellingen en meer: zoals hieronder weergegeven.

Voer een schone start uit

Wanneer uw apparaat normaal start, laadt Windows 10 veel services, stuurprogramma's en toepassingen die op de achtergrond actief blijven, als één of meer problemen worden veroorzaakt, is het mogelijk dat u een zwart scherm krijgt.

Met een schone start kunt u Windows 10 de opdracht geven om alleen met een minimale set services, stuurprogramma's en apps te starten, zodat u kunt achterhalen of iets op de achtergrond de oorzaak waardoor het scherm helemaal zwart wordt.

Een schone start is vergelijkbaar met de veilige modus, maar hiermee kunt u één service of programma tegelijkertijd opnieuw inschakelen, wat kan helpen om het probleem nauwkeuriger op te sporen.

Voer de volgende stappen uit om een ​​schone start uit te voeren:

Windowstoets + R

Typ in de opdrachtregel msconfig en druk op enter.

Klik op het tabblad Services .

Vink de optie Alle Microsoft-services verbergen aan .

Klik op de knop Alles uitschakelen .

Klik op de knop Toepassen .

Klik op het tabblad Opstarten .

Klik op de optie Taakbeheer openen .

Klik op het tabblad Opstarten .

Selecteer elke applicatie en klik op de knop Uitschakelen in de rechterbenedenhoek.

Sluit Taakbeheer .

Klik op de knop OK in "Systeemconfiguratie".

Start uw computer opnieuw op.

Hoewel dit het probleem niet oplost, krijgt u een idee waarmee u het probleem kunt oplossen.

Als u na het opnieuw opstarten van uw computer geen zwart scherm meer ziet, weet u nu dat er een probleem is met een achtergrondproces.

Problemen met zwart scherm oplossen met schoon opstarten

Gebruik in dit geval dezelfde stappen om de items opnieuw in te schakelen (één voor één) en start uw apparaat elke keer opnieuw op na het aanzetten van één item om te zien of die het zwarte scherm veroorzaakt:

Windowstoets + R

Typ in de opdrachtregel msconfig en druk op enter.

Klik op het tabblad Services .

Vink de optie Alle Microsoft-services verbergen aan .

Controleer de services.

Klik op de knop Toepassen .

Klik op de knop OK .

Start uw computer opnieuw op.

Nadat u de stappen hebt voltooid, herhaalt u de stappen opnieuw voor elk item totdat u het item kunt bepalen dat het probleem veroorzaakt.

Als geen van de services het probleem lijkt te zijn, volgt u deze stappen om opstartitems opnieuw in te schakelen:

Klik met de rechtse muisknop op Start .

Klik op Taakbeheer .

Klik op het tabblad Opstarten .

Selecteer een app en klik op de knop Inschakelen in de rechterbenedenhoek.

Sluit Taakbeheer .

Start uw computer opnieuw op.

Na het voltooien van de stappen herhaalt u de stappen voor elk item totdat u weet welke app het zwarte scherm veroorzaakt.

Als u de wijzigingen wilt terugzetten, kunt u dezelfde instructies gebruiken die hierboven zijn beschreven, maar klikt u op de knop Alles inschakelen en klikt u op de knop Inschakelen voor elke toepassing die eerder had uitgeschakeld.

Grafische stuurprogramma opnieuw installeren of terugdraaien

Meestal kan een computer een zwart scherm geven als gevolg van een bug of een compatibiliteitsprobleem met een grafisch stuurprogramma, dat u handmatig of via Windows Update hebt geïnstalleerd.

Andere keren heeft de update van het videostuurprogramma mogelijk niet het probleem, maar de update op uw apparaat is mogelijk beschadigd en als gevolg hiervan zou u een zwart scherm kunnen zien.

Als u het grafische stuurprogramma opnieuw wilt installeren in de veilige modus, kunt u het verwijderen en vervolgens Windows 10 toestaan ​​het automatisch opnieuw te installeren met behulp van de volgende stappen:

Open Start .

Zoek naar Apparaatbeheer en klik op het bovenste resultaat om de ervaring te openen.

Vouw de boom Beeldschermadapters volledig uit.

Klik met de rechtermuisknop op de videoadapter en selecteer de optie Apparaat verwijderen .

Snelle tip: U kunt ook de optie Stuurprogramma's verwijderen voor dit apparaat selecteren om het stuurprogramma van uw apparaat te verwijderen. Soms wordt dit aanbevolen, maar als Windows 10 het stuurprogramma online niet kan vinden, moet u het stuurprogramma handmatig downloaden van de website van de fabrikant.

Klik op de knop OK .

Start uw computer opnieuw op.

Zodra uw apparaat opnieuw is opgestart, moet Windows 10 automatisch het grafische stuurprogramma opnieuw installeren en hopelijk verdwijnt het zwarte scherm.

Als na het upgraden naar een nieuwe versie van Windows een zwart scherm wordt weergegeven, moet u mogelijk het compatibele nieuwste stuurprogramma van uw apparaat of grafische afbeeldingen downloaden van de ondersteuningswebsite van uw fabrikant om het probleem op te lossen.

Grafisch stuurprogramma terugdraaien

Als u onlangs een update hebt geïnstalleerd, is het wellicht ook mogelijk om deze terug te draaien met behulp van de volgende stappen:

Ga als volgt te werk om een ​​apparaatstuurprogramma terug te zetten naar een eerdere versie op Windows 10:

Open Start .

Zoek naar Apparaatbeheer en klik op het bovenste resultaat om de ervaring te openen.

Vouw de vertakking Beeldschermadapters uit .

Klik met de rechtermuisknop op de grafische kaart en selecteer de optie Eigenschappen .

Klik op het tabblad Stuurprogramma .

Klik op de knop Roll Back Driver .

Selecteer een reden waarom u teruggaat (selecteer een optie).

Klik op Ja om te bevestigen.

Start uw computer opnieuw op.

Na het voltooien van de stappen zal Windows 10 de installatie van de driver ongedaan maken en zal de vorige driver worden hersteld.

Als de knop Roll Back-stuurprogramma niet beschikbaar is, heeft Windows 10 geen eerdere driver gevonden om terug te zetten. Als u weet dat een eerder stuurprogramma werkte zonder een zwart scherm te krijgen, kunt u mogelijk een oudere versie van het stuurprogramma vinden en downloaden vanaf de ondersteuningswebsite van uw fabrikant en hun instructies gebruiken om de controller te installeren.

Snelle start uitschakelen

Soms verschijnt een zwart scherm omdat de snelle opstartfunctie op uw computer is ingeschakeld.

Snelle start is slechts een functie waarmee Windows 10 sneller kan opstarten, maar als dit problemen veroorzaakt, kunt u het met de volgende stappen uitschakelen:

Open Start .

Zoek naar Het Configuratiescherm en klik op het bovenste resultaat om de ervaring te openen.

Klik op Systeem en beveiliging .

Klik op Energiebeheer .

Selecteer de optie Kies wat de aan / uitknop verbindt in het linkerdeelvenster.

Klik op de koppeling Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn .

Schakel de optie Snel opstarten (aanbevolen) uit .

Opmerking: deze functie is niet voor elke installatie beschikbaar, omdat deze afhankelijk is van uw hardwareconfiguratie.

Klik op de knop Wijzigingen opslaan .

Start uw computer opnieuw op.

Als snel opstarten het probleem was, zou u na het opnieuw opstarten van uw apparaat geen zwart scherm meer moeten zien.

Hoog contrast uitschakelen

Als u de functie Hoog contrast gebruikt, bestaat de kans dat dit de reden is waarom u een zwart scherm krijgt.

Voer de volgende stappen uit om hoog contrast uit te schakelen in de veilige modus:

Open Instellingen .

Klik op Toegankelijkheid .

Klik op Hoog contrast .

Schakel de hoogcontrast tuimelschakelaar uit.

Zodra u de stappen hebt voltooid, start u uw apparaat opnieuw op om te zien of het uitschakelen van de functie het probleem met het zwarte scherm verhelpt.

RunOnce-proces stoppen

Met RunOnce kunt u opdrachten opgeven die Windows 10 een keer kan uitvoeren en vervolgens verwijderen, maar het kan er ook voor zorgen dat het scherm zwart wordt op uw apparaat.

Voer de volgende stappen uit om het RunOnce-proces te stoppen:

Klik met de rechtse muisknop op Start.

Klik op Taakbeheer.

Klik op het tabblad Processen .

Selecteer het RunOnce- proces en klik op de knop Taak beëindigen (indien van toepassing)

Klik op het tabblad Services (als het proces niet op het tabblad "Processen" stond).

Klik met de rechtermuisknop op het item RunOnce en selecteer de knop Stoppen .

Start uw computer opnieuw op.

Als het RunOnce-proces het probleem veroorzaakte, zou u uw apparaat normaal moeten kunnen gebruiken.

Updates verwijderen

In de afgelopen tijd zijn er veel cumulatieve updates geïmplementeerd met bugs en andere compatibiliteitsproblemen.

Als u onlangs uw systeem hebt bijgewerkt en u een zwart scherm ziet, kan het probleem mogelijk worden opgelost door de update te verwijderen.

Als u een cumulatieve update wilt verwijderen, hebt u geen toegang tot de instellingen voor bijwerken en beveiligen, maar kunt u toch Het Configuratiescherm gebruiken met de volgende stappen:

Open Start .

Zoek naar Het Configuratiescherm en klik op het bovenste resultaat om die te openen.

Klik onder de programma-items op de optie Programma's en Onderdelen .

Klik op de optie Geïnstalleerde updates weergeven in het linkerdeelvenster.

Selecteer de meest recente update.

Klik op de knop Verwijderen .

Start uw computer opnieuw op.

Als in deze stappen het probleem is verholpen, kunt u de update tijdelijk blokkeren zodat deze niet opnieuw wordt geïnstalleerd totdat een nieuwe patch wordt uitgebracht.

Beveiligingssoftware verwijderen

Hoewel beveiligingssoftware bedoeld is om uw apparaat en gegevens veilig te houden, kunnen ze ook problemen veroorzaken zoals een zwart scherm.

Als u een antivirus van een andere fabrikant of een andere soort beveiligingssoftware gebruikt, kunt u deze verwijderen om te bepalen of de toepassing het probleem veroorzaakt.

Voer de volgende stappen uit om een ​​toepassing te verwijderen in de veilige modus:

Open Instellingen .

Klik op Apps .

Klik op Apps en Onderdelen.

Selecteer de beveiligingsapp in het gedeelte 'Apps & Onderdelen'.

Klik op de knop Verwijderen .

Ga door volg de instructies op het scherm om de app te verwijderen.

Start uw computer opnieuw op.

Als u niet langer een zwart scherm ziet op Windows 10, kunt u ze opnieuw installeren, maar als het probleem zich opnieuw voordoet, verwijdert u het opnieuw en raadpleegt u de ondersteuningswebsite van uw softwareleverancier voor een bijgewerkte versie of extra ondersteuning.

Nieuw account maken

Een probleem met uw account kan ook de reden zijn dat u een zwart scherm ervaart.

Als u wilt bepalen of uw account problemen veroorzaakt, kunt u in de veilige modus een nieuw lokaal account maken. Als dit werkt, kunt u overwegen over te stappen naar het nieuwe account.

U kunt snel een nieuw account maken in de veilige modus met behulp van deze stappen:

Klik met de rechtse muisknop op Start

klik op de opdrachtprompt (administrator);

Typ de volgende opdracht om een ​​nieuwe account te maken en druk op Enter :

net user tempuser /add

Zorg ervoor dat u in de opdracht "tempuser" wijzigt voor de naam van het account dat u wilt maken.

Typ de volgende opdracht om het accounttype in "Beheerder" te wijzigen en druk op Enter:

net localgroup administrators tempuser /add

Start uw computer opnieuw op.

Log in op het nieuwe gebruikersaccount.

Als uw apparaat geen zwart scherm meer heeft, is het probleem gerelateerd aan uw oude gebruikersaccount. In plaats van kostbare tijd te besteden aan het oplossen van problemen met het oude account, moet u uw bestanden te verplaatsen naar uw nieuwe account, vergeet niet om uw gebruikersprofiel aan een Microsoft-account te koppelen en het oude account te verwijderen.

Hoe een zwart scherm te herstellen met behulp van Systeemherstel op Windows 10

U kunt ook de functie Systeemherstel gebruiken om systeemwijzigingen ongedaan te maken met behulp van een herstelpunt dat mogelijk het probleem van het zwarte scherm kan oplossen. U zult uw bestanden niet verliezen, maar afhankelijk van uw huidige configuratie, kunt u sommige instellingen, apps en updates verliezen. Deze optie werkt echter alleen als u de functie eerder hebt ingeschakeld en geconfigureerd .

Toegang tot geavanceerd opstarten via de opstartmethode met drie mislukkingen

Wanneer u een zwart scherm ziet, kunt u Systeemherstel niet normaal gebruiken, daarom moet u de herstelomgeving handmatig activeren met behulp van de volgende stappen:

Zet uw computer aan.

Zodra het Windows-logo op uw scherm verschijnt, drukt u op de aan / uit- knop om de opstartvolgorde te onderbreken.

Herhaal dit twee keer.

Na de derde onderbreking zal Windows 10 worden geopend in de geavanceerde opstartomgeving en vervolgens kunt u doorgaan met de onderstaande stappen om Systeemherstel te gebruiken.

Toegang tot geavanceerd opstarten met opstartbare media

U kunt ook een USB-installatiemedium gebruiken om met de volgende stappen naar de omgeving voor geavanceerde opstartinstellingen te gaan:

Start uw computer met behulp van USB-installatiemedia .

Klik op de knop Volgende .

Klik op de link Uw computer herstellen in de rechterbenedenhoek.

Nadat u de stappen hebt voltooid, gaat u verder met de instructies voor Systeemherstel.

Wijzigingen ongedaan maken met Systeemherstel

Voer de volgende stappen uit om uw computer eerder te herstellen om het probleem met het zwarte scherm te verhelpen:

Klik op de geavanceerde opstartoptie .

Klik op de optie Problemen oplossen .

Klik op de knop Geavanceerde opties .

Klik op de optie Systeemherstel .

Klik op de knop Volgende .

Selecteer het meest recente herstelpunt waarvan u denkt dat dit het huidige probleem zal oplossen.

Klik op de knop Scannen naar getroffen programma's om te bepalen welke apps zullen worden beïnvloed nadat het herstelpunt is gemaakt.

Klik op de knop Sluiten .

Klik op de knop Volgende .

Klik op de knop Voltooien .

Nadat u de stappen hebt voltooid, zal Systeemherstel uw computer herstellen naar een eerder tijdstip door systeemwijzigingen te verwijderen sinds de datum van het herstelpunt, wat mogelijk het probleem met het zwarte scherm zal oplossen.

Hoe u het zwarte scherm herstelt door naar de vorige versie van Windows 10 te gaan

Als laatste redmiddel, in het geval dat u compatibiliteitsproblemen ondervindt met een nieuwe versie van Windows 10, kunt u deze ongedaan maken:

Toegang tot geavanceerd opstarten via de opstartmethode met drie mislukkingen

Als u een zwart scherm ziet, kunt u de herstelopties niet gebruiken met de app Instellingen en kunt u de veilige modus niet gebruiken. Daarom moet u de herstelomgeving handmatig activeren met behulp van de volgende stappen:

Zet uw computer aan.

Zodra het Windows-logo op uw scherm verschijnt, drukt u op de aan / uit- knop om de opstartvolgorde te onderbreken.

Herhaal twee keer.

Na de derde onderbreking wordt Windows 10 geopend in de geavanceerde opstartomgeving en kunt u verdergaan met de onderstaande stappen om terug te draaien.

Toegang tot geavanceerd opstarten met opstartbare media

U kunt ook een USB-installatiemedium gebruiken om met de volgende stappen naar de omgeving voor geavanceerde opstartinstellingen te gaan:

Start uw computer met behulp van USB-installatiemedia .

Klik op de knop Volgende .

Klik op de link Uw computer herstellen in de rechterbenedenhoek.

Nadat u deze stappen hebt uitgevoerd, gaat u verder met de onderstaande instructies om terug te gaan naar een eerdere versie van Windows 10.

Verwijder de nieuwste versie van Windows 10

In de geavanceerde opstartinstellingen gebruikt u deze stappen om terug te gaan naar een vorige versie:

Klik op de optie Problemen oplossen .

Klik op de knop Geavanceerde opties .

Klik op de optie Update ongedaan maken .

Selecteer de optie Laatste update optie om te verwijderen.

Meld u aan met uw inloggegevens.

Klik op de update- knop van de Uninstall-functie .

Als het probleem wordt opgelost door terug te gaan naar een vorige versie, kunt u de functie-update blokkeren (Houd er rekening mee dat er een tijdslimiet is om een ​​upgrade uit te stellen).

Hoe een zwart scherm te herstellen tijdens de installatie van Windows 10

Als het zwarte scherm verschijnt tijdens de installatie van Windows 10, is het waarschijnlijk dat de instellingen nog steeds op de achtergrond draaien, afhankelijk van de hardware en de hoeveelheid gegevens. Meestal, wanneer dit gebeurt, kan het enkele uren duren, maar het proces zal uiteindelijk worden voltooid.

In dit scenario is de beste manier om ongeveer drie tot zes uur te wachten om de installatie een kans te geven om te voltooien wat het ook zal doen.

Als na die tijd de installatie vastloopt, moet u proberen uw computer uit te schakelen. U kunt een uitschakeling forceren door de aan / uit-knop tussen vijf en tien seconden ingedrukt te houden totdat het apparaat wordt uitgeschakeld. Koppel vervolgens de voedingskabel los.

In het geval dat u een laptop gebruikt, is het ook een goed idee om de batterij te verwijderen (indien mogelijk).

Nadat u de computer hebt uitgeschakeld, koppelt u de niet-essentiële randapparatuur los, inclusief verwisselbare opslag, printer, gamecontroller, netwerkkabel en secundaire monitor. Als dat kan, schakel dan ook uw draadloze en Bluetooth-adapters uit. Laat alleen de essentiële zaken zoals een muis, toetsenbord en beeldscherm, aangesloten.

Wacht een minuut, sluit de accu of de voedingskabel opnieuw aan, maar sluit geen randapparatuur aan en schakel het apparaat nog niet in.

Als het een niet-kritieke fout was, zou de installatie met succes moeten worden hervat en voltooid. Denk eraan om de randapparatuur opnieuw aan te sluiten zodra u op het bureaublad van Windows 10 bent.

In het geval dat het een kritieke fout was en het systeem teruggaat naar de vorige versie, verbind dan niet opnieuw uw randapparatuur en installeer de update van Windows 10 nog een keer handmatig . Als u probeert te upgraden naar Windows 10, kunt u proberen om nog een upgrade uit te voeren, maar deze keer kunt u het proberen met een opstartbaar USB-station om Windows 10 te installeren .

Heeft u na deze handleiding nog vragen; klik hiernaast op de chat, login en stel uw vraag. Wij zullen uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden.

ps. Stel uw vraag zo gedetailleerd mogelijk (dan hoeven we niet eerst allerlei aanvullende vragen te stellen voor we een antwoord geven).