Verschillende nieuwe functies beschikbaar en brengt Windows 11 naar Build 22000.556

Verwachte leestijd: 5 minuten

Windows 11 KB5011493 is voor iedereen uitgebracht als onderdeel van Patch Dinsdag. Het wordt geleverd met verschillende nieuwe functies en reparaties. Ook zijn er door Microsoft offline installatieprogramma’s voor Windows 11 KB5011493 gepubliceerd.

Windows 11 Update Kb5011493 Uitgebracht

Deze installatieprogramma’s kunnen worden gebruikt om uw apparaten handmatig te upgraden naar de nieuwste versie.

KB5011493 bevat alle reparaties en verbeteringen van de vorige optionele cumulatieve update. De release van Windows 11 Patch Dinsdag introduceert nieuwe taakbalk functies. Onthoud dat deze functies al op uw apparaat zijn ingeschakeld als u de optionele updates hebt geïnstalleerd.

Met de update van Windows 11 maart 2022 heeft Microsoft nieuwe functies voor de taakbalk ingeschakeld. Deze zijn onder meer: een nieuwe tool om gemakkelijk inhoud van andere apps te delen met Microsoft Teams wanneer deelnemers in een vergadering zijn. Zo ook voegt Microsoft de klok toe aan de taakbalken van dual monitors, wat handig is als u meer dan één monitor hebt aangesloten.

Microsoft heeft ook de resterende prestatieproblemen in het besturingssysteem opgelost. Dit is een bug die de lees en schrijfsnelheid van bepaalde opslagapparaten zoals SSD en HDD, beïnvloedde.


Zoeken naar Updates

Als u controleert op updates voor Windows 11, ziet u de volgende update:

2022-03 Cumulatieve update voor Windows 11 voor x64-gebaseerde systemen (KB5011493)

Downloadkoppeling Windows 11 KB5011493

Directe downloadkoppeling:

Windows 11 Update Kb5011493 Uitgebracht

Windows 11 KB5011493 (Build 22000.556) de wijzigingen en reparaties

Zoals aan het begin vermeld, kunt u de inhoud van geopende app vensters snel rechtstreeks vanuit de taakbalk delen.

Dit werkt alleen met Teams, maar Microsoft heeft eerder bevestigd dat iedereen de nieuwste functie van Windows 11 in hun apps kan gebruiken. De taakbalk integratie zal in de toekomst ook naar Zoom en andere apps komen.

Windows 11 Update Kb5011493 Uitgebracht

Zoals u kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, elimineert de taakbalk functie van Windows 11 de noodzaak om te schakelen tussen Teams en andere apps om een ​​bepaald venster te delen. U kunt eenvoudig de muisaanwijzer op het voorbeeld van de app houden. Wanneer u dan op de nieuwe deelknop klikt krijgt u de inhoud van het venster dat u kunt delen in een Microsoft Teams vergadering.

De nieuwe knop Dit venster delen zal onder het voorbeeld van een app op de taakbalk verschijnen en u kunt altijd op Stoppen met delen klikken om de deelmodus te verlaten.

Bovendien is het nu mogelijk om snel vanuit de taakbalk, naast het systeemvak, Microsoft Teams oproepen te dempen. Om daarna weer in te schakelen. Door het gemakkelijker te maken om Teams oproepen te dempen, elimineert Microsoft de noodzaak van het heen en weer schakelen tussen Microsoft Teams en andere apps. Om de microfoon te dempen en dan weer aan te zetten.

Deze nieuwe ervaring belooft een betere vergaderervaring, zodat gebruikers gefocust kunnen blijven.

Microsoft test momenteel de Teams functie voor het delen van vensters met gebruikers met werk of schoolaccounts. Het zal op een later tijdstip voor het grote publiek worden uitgerold.

Andere verbeteringen voor Windows 11

Met deze update zijn er verschillende bugs opgelost in Windows 11. Dit omvat onder meer een probleem waarbij de tijdzonelijstfunctie in Instellingen leeg zou lijken voor gebruikers. Er is ook een andere bug opgelost waarbij de Windows Search service (voor het Zoeken) niet meer reageert wanneer u een zoekopdracht uitvoert met behulp van de nabijheidsoperator.

  • Er is een andere bug opgelost waarbij Taakbeheer de opstartimpactwaarden niet kan bepalen. 
  • Microsoft heeft een probleem opgelost dat van invloed was op de dialoogvensters in de modus Microsoft Edge Internet Explorer. 
  • Ook is er een probleem opgelost waarbij de Edge Internet Explorer modus niet meer werkt wanneer u op de F1-toets drukt.

Opmerking: De Internet Explorer 11 desktoptoepassing wordt stopgezet. Internet Explorer wordt niet meer ondersteund op 15 juni 2022. Voor een lijst van de mogelijkheden, zie de veelgestelde vragen over de beëindiging van de Internet Explorer 11 desktop app. Windows 11 Update Kb5011493 UitgebrachtDezelfde IE11 apps en sites die u vandaag gebruikt, kunnen worden geopend in Microsoft Edge met Internet Explorer modus. Zie De toekomst van Internet Explorer in Windows 10 in Microsoft Edge voor meer informatie.

Volgens de wijzigingen log zijn er oplossingen met betrekking tot stuurprogramma’s. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een probleem opgelost waardoor gebruikers niet kunnen laden of lossen wanneer het systeem HVCI-beveiliging gebruikt.

Andere verbeteringen

  • De manier is verandert waarop het aanbevolen gedeelte van het menu Start werkt met betrekking tot Office apps. Vanaf build 22000.556 zal het menu Start proberen Office-bestanden in de browser te openen als het bestand is gesynchroniseerd met OneDrive.
  • Verder is er weersinformatie toegevoegd aan de linkerkant van de taakbalk. Hiermee wordt het widget bord geopend als de taakbalk in het midden is uitgelijnd.
  • De taakbalk is bijgewerkt om een ​​probleem op te lossen waarbij onjuiste knopinfo in een leeg gebied wordt weergegeven.
  • Er is tevens een probleem opgelost waarbij offline bestanden op de netwerkschijf werden verbroken.
  • Microsoft heeft de ondersteuning voor niet vluchtig geheugen of NVMe naamruimten verbeterd.

Pas op voor fouten met het Menu Start in Windows 11

Zoals eerder vermeld, verschijnt de widgets knop van Windows 11 nu standaard aan de linkerkant van het scherm als de Start knop in het midden is uitgelijnd.

Helaas is de widgets knop gevoelig en kan deze reageren op uw cursorbewegingen wanneer u het Start menu probeert te openen. Dit zorgt ervoor dat het Menu Start verdwijnt zodra u per ongeluk over de widgets knop gaat.

Een groeiend aantal gebruikers meldt problemen met het Start menu. Het verdwijnt onverwachts en het lijkt ook in strijd te zijn met de widgets functie. Hoewel het een frustrerende bug is, kan deze eenvoudig worden opgelost als u de widgets knop eenvoudigweg verbergt of uitschakelt.