Ter voorbereiding op de volgende grote update van Windows 10 versie 21H1 die voor de deur staat is Microsoft nu begonnen met het uitrollen van een nieuwe patch ‘KB4023057’ om apparaten voor te bereiden op de volgende grote update. 

Microsoft Geeft Update Uit Voor Windows 10

KB4023057 is een verplichte update voor Windows 10 Update Service-componenten. Het is ontworpen om problemen met Windows Update-instellingen op te lossen.

Deze update bevat betrouwbaarheid verbeteringen voor de Windows Update-service in de consumenteneditie van Windows 10 versie 20H2, 20H1 en ouder. Om te beginnen zal het proberen de Windows Update-service te repareren door schijfruimte op uw apparaat op te schonen wanneer er niet genoeg vrije ruimte is voor functie-updates.

Ook zal het proberen om de kapotte systeembestanden, bronnen en functies te herstellen die in de toekomst het Windows Update-proces kunnen beïnvloeden. Deze wijzigingen zorgen ervoor dat toekomstige functie en cumulatieve updates naadloos op uw apparaat worden geïnstalleerd. Maak ook dat uw apparaat is voorbereid op nood patches.

In het ondersteuningsbulletin merkte Microsoft op dat Windows 10 KB4023057 geleidelijk wordt uitgerold naar apparaten en dat het indien nodig automatisch zal worden geïnstalleerd.

Hoe u deze update kunt krijgen

Vrijgave kanaalBeschikbaarVolgende stap
Windows Update en
Microsoft Update
JaDeze update wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd via
Windows Update.Het wordt ook rechtstreeks aangeboden aan
Windows Update Client voor sommige apparaten waarop de
meest recente updates niet zijn geïnstalleerd.
Microsoft Update-catalogusJaGa naar de website Microsoft Update Catalog om het
zelfstandige pakket voor deze update te downloaden.
Windows Server Update
Services (WSUS)
NeeZie de andere opties.

Opmerkingen

  • Deze update is alleen vereist voor consumenten builds van Windows 10, versies 1507, 1511, 1607, 1703, 1709, 1803 en 1809.
  • Deze update is niet bestemd voor gebruik in bedrijfsomgevingen.

Bestanden comprimeren

Om schijfruimte vrij te maken, kan deze update bestanden in uw gebruikersprofielmap comprimeren zodat Windows Update belangrijke updates kan installeren. Wanneer bestanden of mappen zijn gecomprimeerd, verschijnen er twee blauwe pijlen op het pictogram. Afhankelijk van uw Verkenner instellingen, ziet u mogelijk pictogrammen die groter of kleiner lijken. Onderstaande schermafbeelding toont een voorbeeld van deze pictogrammen.

Microsoft Geeft Update Uit Voor Windows 10

Bestandsinformatie

De Engelse (Verenigde Staten) versie van deze software-update installeert bestanden met de kenmerken die in de volgende tabellen worden weergegeven. Alle datums en tijden voor deze bestanden worden vermeld in Coordinated Universal Time (UTC). 

Microsoft Geeft Update Uit Voor Windows 10
Op het raster kunt u zien hoeveel het tijdsverschil is met UTC

De datums en tijden voor deze bestanden op uw lokale computer worden weergegeven in uw lokale tijd, samen met uw huidige voorkeur voor zomertijd (DST). Bovendien kunnen de datums en tijden veranderen wanneer u bepaalde bewerkingen op de bestanden uitvoert.

Microsoft is niet op de hoogte van problemen met de patch, maar u kunt deze altijd verwijderen via het Configuratiescherm als u onverwachte problemen tegenkomt.

De betrouwbaarheidsupdates worden doorgaans uitgebracht voorafgaand aan de belangrijkste functie of cumulatieve update. Rapporten suggereren dat Windows 10 versie 21H1 ‘Spring 2021’ update binnenkort naar de Release Preview Ring en het productiekanaal zal worden uitgerold, dus het is mogelijk dat Microsoft de volgende grote release voorbereidt.

Zoals we begin februari gemeld, hebben we al bewijs gezien van versie 21H1 in de cumulatieve update van februari 2021. Volgens referenties die zijn ontdekt in de cumulatieve update van deze maand, zal versie 21H1 in februari of maart op het Windows Insider ‘release’-kanaal verschijnen.

DNS over HTTPS

Deze functie-update wordt naar verwachting geleverd met ondersteuning voor DNS over HTTPS (DoH), opslaginzicht, diverse verbeteringen in de Instellingen app en meer.