Zo lijkt uw Windows 10 machine een Windows 10X apparaat

Microsoft heeft het chroom van Windows 10X de afgelopen maanden overgezet naar Windows 10, als onderdeel van hun ‘Sun Valley’-update.

Zet De Opstartanimatie Van Windows 10x Aan

Wat u moet weten

Windows 10X ‘Sun Valley’ is een nieuwe versie van Windows die vanaf de basis is opgebouwd voor nieuwe pc’s en die in 2021 op hardware wordt geleverd. Het is gebouwd bovenop een nieuwe moderne versie van Windows genaamd ‘Windows Core OS’ die verouderde componenten uitput en functies ten gunste van moderne gebruikerservaringen en verbeterde beveiliging.

Dit betekent dat alles, van de Windows Shell tot het onderliggende besturingssysteem, opnieuw is opgebouwd met moderne technologieën. Als gevolg hiervan ondersteunt Windows 10X geen oudere Win32-applicaties bij het opstarten. Op Windows 10X-pc’s in 2021 kunnen Microsoft Edge-, UWP- en web apps worden uitgevoerd.

Zet De Opstartanimatie Van Windows 10x Aan

Ondersteuning voor oudere Win32-toepassingen komt echter op een later tijdstip. Wanneer dit het geval is, worden Win32-applicaties standaard in een beveiligde container uitgevoerd, wat betekent dat die legacy applicaties de systeemprestaties en de batterijduur niet kunnen beïnvloeden wanneer ze worden gesloten. Windows 10X is hierdoor een veel veiliger en stabieler besturingssysteem, omdat oudere apps geen mogelijkheid hebben om bitrot te veroorzaken.

Een beetje Windows 10X ook op Windows 10

Dit betekent dat er veel stukjes Windows 10X in de nieuwste Windows 10 Insider builds zitten, inclusief de nieuwe opstartanimatie, die de wervelende stippen vervangt door een ononderbroken lijn.

Windows-hacker NTDEV is erin geslaagd de registersleutel te achterhalen die de animatie op build 20279 en 21292 ontgrendelt.

Vertaling: Een mogelijke ontdekking van Sun Valley! Het lijkt erop dat je de nieuwe bootanimatie van 10X in de huidige Insider Builds kunt inschakelen! Je hoeft alleen maar naar HKLM \ System \ ControlSet001 \ BootControl te gaan (je moet de sleutel maken) Voeg vervolgens een DWORD toe met de naam BootProgressAnimation en schakel deze in (1).


Die sleutel is:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\BootControl]
"BootProgressAnimation"=dword:00000001

NTDEV heeft de registersleutel verpakt in een .reg bestand dat hier van zijn tweet kan worden gedownload.

Download en dubbelklik om te installeren, dit is uiteraard op eigen risico.