Microsoft gebruikt nieuw ontwerp materiaal Mica Alt

Met de update van Windows 11 22H2 Moment 1 brengt Microsoft tabbladen naar Verkenner. Deze versie van Verkenner gebruikt een nieuwe variant van het Mica materiaal met de naam Mica Alt. Het is in wezen dezelfde Mica, er zijn enkele opvallende aanpassingen om apps met tabbladen beter te ondersteunen.

Windows 11 Heeft Nieuw Ontwerp Materiaal

Microsoft heeft de afgelopen maanden gewerkt aan Windows 11 22H2. Gebruikers in het Bèta en Dev kanaal kunnen de update nu al testen. Terwijl Windows 11 22H2 is feature locked, wat betekent dat het op 20 september naar de consument wordt verzonden.

Zoals het is, werkt Microsoft aan een reeks nieuwe functies genaamd Moments, die in oktober zal worden uitgebracht.


Wat u moet weten

Windows 11 Moment 1 en 2

Microsoft is al begonnen met het werken aan de Moment 2 update van Windows 11. Onlangs verschenen er verwijzingen naar interne Build 229xx die zijn gespot op Git hub.

Windows 11 Heeft Nieuw Ontwerp Materiaal

De nieuwe 229xx builds zijn blijkbaar gewijd aan de interne ontwikkeling van de Moment 2 update voor Windows 11 v22H2. Ook test Microsoft de eerste Moment-update met interne build 228xx.

Dit betekent niet dat gebruikers worden geüpgraded naar build 228xx of 229xx van de RTM build 22621. In plaats daarvan zullen functies van de interne build 228xx en 229xx via cumulatieve updates worden teruggezet naar de RTM build.

Windows 11 Build 22621 heeft al de Moment 1 functie in zich, maar deze is momenteel uitgeschakeld. Als u het apparaat inschrijft in het bètakanaal, krijg je automatisch toegang tot de verborgen functies.

Het is vergelijkbaar met het Windows 10 activeringspakket hoofdschakelaar dat de slapende functies inschakelt.

De eerste Moment-update, intern bekend als 228xx, zal als cumulatieve update in oktober verschijnen. De tweede Moment update, intern bekend als 229xx zal naar verwachting volgend jaar verschijnen.

Dit is een nieuwe manier om functies vrij te geven buiten de belangrijkste OS-updates, volgens bronnen dicht bij Microsoft. Het is onduidelijk of er nog meer Moment updates gepland staan ​​voor het besturingssysteem.


Mica Alt

Windows 11 Heeft Nieuw Ontwerp Materiaal

Mica is een nieuw ontwerpmateriaal wat onderdeel is van het Fluent Design System. Het lijnt de achtergrondkleur van apps zoals Instellingen, Microsoft Edge en andere apps uit met de desktop. Woordvoerders bij Microsoft zeggen dat het nieuwe Mica materiaal geen negatief effect op de prestaties zal hebben. Zij wijzen claims daar toe af.

Met Mica wil Microsoft een kleurhiërarchie creëren. Het doel is om onderscheid te maken tussen meerdere open exemplaren van dezelfde app. Het Mica Alt materiaal zou daarentegen kunnen helpen onderscheid te maken tussen de geopende tabbladen van dezelfde app. Dit is weer een wijziging van de ondertiteling wat geen invloed heeft op de prestaties.

Mica Alt is een variant van Mica, het is vergelijkbaar met het oorspronkelijke ontwerpmateriaal. Maar de tint van de achtergrondkleur van het bureaublad is veel sterker in vergelijking met de originele Mica. Dit nieuwe visuele materiaal biedt een diepere visuele hiërarchie dan Mica. Microsoft raadt aan Mica Alt toe te passen op de achtergrond van de app met tabbladen.

Windows 11 Heeft Nieuw Ontwerp Materiaal

U kunt het verschil tussen de twee varianten van Mica zien in de bovenstaande schermafbeelding.

Mica Alt is beschikbaar voor apps die Windows App SDK 1.1 of hoger gebruiken. Terwijl ze op Windows 11 versie 22000 of hoger draaien.

 Zo merkte Microsoft op.

Mica Alt is een alternatief voor Mica als basis laag in de hiërarchie van je app met dezelfde functies als inactieve en actieve toestanden en subtiele personalisatie.

Zo voegde het bedrijf eraan toe.

Mica Alt kan ook worden gebruikt wanneer de app contrast vereist tussen titelbalkelementen en de commandogebieden, zoals navigatie, menu’s.

Mica Alt maakt uw systeem niet langzamer

Woordvoeders van Microsoft voegden eraan toe dat prestaties altijd een topprioriteit zullen blijven voor de ontwerper. Ze willen ervoor zorgen dat deze nieuwe ontwerpfuncties supersnel zijn en geen invloed hebben op het besturingssysteem.

In tegenstelling tot Acryl, is Mica ontworpen voor prestaties, het zal uw systeem niet langzamer maken omdat het de afbeelding van de bureaubladachtergrond opslaat. Aan de andere kant werkt Acrylic de achtergrond van de app in realtime bij, wat kan resulteren in een hoger gebruik van systeembronnen.

Mica en andere ontwerpelementen beginnen al te vloeien in nieuwe app updates van derden en het wordt een incrementeel proces.

Microsoft blijft met ontwikkelaars werken aan de nieuwe ontwerpideeën. Er zullen meer functies worden geïntroduceerd in de toekomstige release, dat wil zeggen de volgende WinUI update.