De Patch Dinsdag update voor Windows 11 22H2 van Microsoft die uit december 2022 stamt. Veroorzaakt al drie weken problemen voor sommige AMD pc’s. Een installatiefout wordt gemeld die AMD apparaten met Windows 11 2022 Update heeft geteisterd.

Windows 11 Laatste Update Bevriest Amd Pc

Gebruikersrapporten suggereren nu dat de update problemen veroorzaakt op bepaalde AMD pc’s. Er zijn rapporten in de Feedback Hub en Reddit die beweren dat de update voor Windows 11 22H2 KB5021255 het besturingssysteem doet bevriezen op AMD Ryzen pc’s. Het probleem lijkt niet wijdverspreid te zijn. Het treft slechts een klein aantal apparaten, volgens een aantal rapporten dat door onze redactie is opgemerkt.

Afbeelding: Reddit.com

Windows 11 Laatste Update Bevriest Amd Pc

Problemen met KB5021255 en KB5021234


Dit gebeurt vooral met Windows 11 22H2, omdat we minder rapporten zijn tegengekomen van Windows versie 21H2, de oorspronkelijke release.

Een gebruiker merkte op:

KB5021255 kan niet worden geïnstalleerd met fout 0x800f081f, zowel via Windows Update als het stand-alone installatieprogramma in de Windows Update-catalogus. Ik heb een Surface Book 2 met Windows 11 22H2.

Cumulatieve update voor Windows 11 versie 22H2 voor x64-gebaseerde systemen (KB5021255) kan niet worden geïnstalleerd, noch als standalone noch via Windows Update. Geeft een installatiefout 0x800f0831,

merkte een andere gebruiker op.

We zien ook meldingen van kritieke problemen op systemen waarop de updates met succes zijn geïnstalleerd. Sommige gebruikers zijn bijvoorbeeld weer een reeks prestatieproblemen tegengekomen. Waarbij een fout opvalt wat AMD CPU’s minutenlang op willekeurige tijden doet vastlopen. Na verloop van tijd begon het systeem weer te werken.

Windows 11 Laatste Update Bevriest Amd Pc

De getroffen AMD hardware bevat de Ryzen 5 4600GE, maar clients met Windows 11 21H2 worden niet getroffen. Dat melden gebruikers die de update in Windows 11 21H2 getest hebben.

Spel prestaties

Gebruikers beweren dat games slecht presteren na de update, er zijn ook meldingen van FPS droppings. Het is tot op heden onduidelijk of Microsoft de rapporten onderzoekt. Maar AMD machines hebben vorig jaar soortgelijke problemen gehad. Toen hebben AMD en Microsoft samen oplossingen gebracht voor het probleem. Het is mogelijk dat zowel AMD als Microsoft ook nu onderzoek doen naar dit nieuwe probleem. Wellicht dat er binnenkort een oplossing zal verschijnen.

Windows 11 Laatste Update Bevriest Amd Pc

Er zijn ook meldingen geweest van andere problemen en fouten die optraden tijdens of na het installeren van de update.

Het is duidelijk dat Microsoft zo vroeg mogelijk aan deze problemen zal moet werken. Om ervoor te zorgen dat deze niet te wijdverbreid worden. Omdat er eerder soortgelijke problemen geweest in de maandelijkse updates van oktober 2022 kan de reputatie van Windows 11 nog een klap krijgen als deze trend doorzet.

Oplossing voor de update van december 2022 van Windows 11 22H2

Als uw AMD- of niet-AMD-pc prestatieproblemen ondervindt sinds u Update voor Windows 11 van december 2022 hebt geïnstalleerd, kunt u dit het eenvoudigst oplossen door de update handmatig te verwijderen.

Windows 11 Laatste Update Bevriest Amd Pc

Er zijn gebruikers die de update hebben verwijderd, zij hebben geconstateerd dat de prestaties hierna weer normaal zijn. Ga hiervoor naar Instellingen –> Windows Update> Updategeschiedenis> Updates verwijderen. Kies de optie updates verwijderen. Als u klaar bent, start u de pc opnieuw op om de eerder geïnstalleerde update ongedaan te maken.