Naast Windows 11 zal Microsoft Office 2021 lanceren als de volgende consumentenversie van zijn productiviteitssuite. Dit gebeurt op 5 oktober. Het is dezelfde dag dat het bedrijf van start gaat met Windows 11. Net als Office 2019, is Office 2021 een eenmalige aankoop die beschikbaar zal zijn op zowel Windows als macOS. Het is voor mensen die zich niet willen abonneren op het Microsoft 365 abonnement.

Release Office 2021 Samen Met Windows 11

Microsoft beloofde binnenkort meer details over Office 2021 te delen, maar dat weten we uit berichtgeving door Tom Warren dat the verge de release veel van dezelfde verbeteringen zal bevatten als Office LTSC. Een variant van de software die het bedrijf vandaag heeft uitgebracht voor zakelijke klanten die geen toegang hebben tot de cloud. Naast andere verbeteringen voegt het toegankelijkheidsfuncties en ondersteuning voor de donkere modus toe. We kennen ook van vorige aankondiging Microsoft is van plan de software voor ten minste vijf jaar te ondersteunen en dat de software out-of-the-box met zowel 32- als 64-bits systemen zal werken.

Belangrijk

Office LTSC 2021 staat los van Office dat beschikbaar is via Microsoft 365 (of Office 365) abonnementen. Als u bijvoorbeeld Microsoft 365 Apps voor ondernemingen (voorheen Office 365 Pro Plus genaamd) hebt geïmplementeerd voor de gebruikers in uw organisatie, hebt u Office LTSC 2021 niet nodig. U beschikt al over alle functies die zijn opgenomen in Office LTSC 2021, samen met nog veel meer functies die niet in Office LTSC 2021 zitten.

Bundels

Office 2021 bevat in alle bundels:

 • Word 2021;
 • Excel 2021;
 • PowerPoint 2021.

Afhankelijk van de bundel of pakket van Office 2021 kan deze ook beschikken over:

 • Vooruitzichten 2021;
 • Toegang 2021 (alleen Windows);
 • Uitgever 2021 (alleen Windows).

OneNote is ook inbegrepen, maar het is hetzelfde als in Office 2019.

Nieuw in Office 2021

Microsoft heeft bevestigd dat deze functies worden toegevoegd aan Office 2021:

 • Dynamische arrays in Excel
 • Zoeken in Excel
 • Ondersteuning voor donkere modus
 • Lijnfocus toegevoegd aan insluitende lezer van Word.
 • Neem een ​​diavoorstelling met gesproken tekst op in PowerPoint.
 • Prestatieverbeteringen 
 • Toegankelijkheidsverbeteringen
Release Office 2021 Samen Met Windows 11

Sommige andere functies kunnen worden toegevoegd vóór de openbare release. Na de release worden er geen functies meer toegevoegd, in tegenstelling tot de jaarabonnementen van Microsoft 365.

Office invoegtoepassingen

Er zijn meerdere JavaScript-API’s voor Office invoegtoepassingen beschikbaar met Office LTSC 2021. Deze omvatten de volgende vereistensets.

Office invoegtoepassingen op Windows gebruiken nu Microsoft Edge met WebView2. Zie Browsers die worden gebruikt door Office invoegtoepassingen voor meer informatie.

Windows en Mac

 • Office 2021 zal beschikbaar zijn voor Windows- en Mac desktops.
 • 32-bits en 64-bits versies voor Windows. Alleen 64-bit voor Mac.
 • Windows 10 of Windows 11 is vereist voor Office 2021, hetzelfde als Office 2019.
 • MacOS , het beleid van Microsoft is om de huidige en vorige twee MacOS releases te ondersteunen. Het werkt met Intel- of M1-gebaseerde Mac computers.
 • Office is de opzichzelfstaande tegenhanger van Microsoft 365, een abonnement voor dezelfde programma’s. Microsoft benadrukt in de blogpost daarentegen wel dat het abonnement enkele extra’s biedt die niet beschikbaar zijn via Office 2021. Zo noemt het bedrijf cloud gerelateerde functies, automatisering door middel van kunstmatige intelligentie en geavanceerdere beveiligingsfuncties.

Prijzen voor Office 2021

We zijn niet van plan om de prijs voor deze producten te wijzigen op het moment van de release.

Aldus Microsoft

Wat geweldig klinkt, maar eigenlijk niets betekent. niet van plan om de prijs te wijzigen,’ laat nog steeds de mogelijkheid van ‘wijziging van plannen’ open. Op het moment van de release betekent dat de prijs kan veranderen voor of nadat Office 2021 is uitgebracht.

Buiten een releasedatum heeft Microsoft nog geen prijzen bekendgemaakt.

Microsoft wil Office 2021 niet verkopen

Microsoft zou liever geen eeuwigdurende licentieversies van Office verkopen. De hoge prijzen, verminderde ondersteuning en beperkte functies zijn daar allemaal tekenen van. Ze verkopen alleen Office 2021 omdat Microsoft niet wil dat mensen overstappen op niet Microsoft alternatieven.

Microsoft 365 met zijn jaarlijkse vergoeding, ook wel abonnement genoemd, is de voorkeursoptie van Microsoft. Het is winstgevender voor het bedrijf. Met veel cloud gebaseerde functies is het voor klanten moeilijker om over te stappen van Microsoft Office naar een andere Office aanbieder.