Verwachte leestijd: 3 minuten

De ISO voor Windows 11 23H2 is voor korte tijd opgemerkt op de servers van Microsoft. Dat gebeurde terwijl de technologiegigant zich voorbereidde op de publieke uitgave. 

Windows 11 23h2 Iso Gezien Vóór De Uitgave

Wat u moet weten

  • Een ISO van Windows 11 23H2 is gezien op de servers van Microsoft. Dit is een duidelijke aanwijzing dat een aanstaande publieke uitrol op handen is. Deze versie is belangrijk omdat deze de Windows Update-cyclus opnieuw instelt met een uitgebreide ondersteuning voor alle compatibele hardware.
  • Deze update is cruciaal omdat Windows 12 naar verwachting in 2024 wordt aangekondigd. Waardoor 23H2 de laatste grote release voor Windows 11 zal zijn.
  • Windows 11 23H2 heeft alle functies van de update voor versie 22H2. Maar ook nieuwe toevoegingen zoals Systeem-componenten in de app Instellingen, verbeteringen in het meldingscentrum en meer.

Voor sommige is Windows 11 23H2 misschien geen belangrijke update in de geschiedenis van Windows 11. Toch is het nog steeds essentieel omdat het de Windows Update-cyclus opnieuw instelt.

Een Windows Update-cyclus reset betekent uitgebreide ondersteuning voor alle ondersteunde hardware. Wat belangrijk is omdat het bedrijf van plan is Windows vNext of Windows 12 in 2024 aan te kondigen. Dit maakt versie 23H2 de laatste grote release voor Windows 11.

Bronnen melden ons wat we uit eerder bewijsmateriaal wisten: Windows 11 23H2 wordt ergens in oktober of november uitgegeven. Dit nieuwe lek bevestigt dat de update nu elke dag kan worden uitgerold. Zoals opgemerkt is dit weekend de update op de servers gezet.

Microsoft heeft twee versies van Windows 11 23H2 als ISO gepubliceerd: Engels (Verenigde Staten) en voor China. Dit betekent dat de update klaar is, klaar voor de commerciële uitrol. De komende dagen zullen we waarschijnlijk meer te weten komen over hoe de technologiegigant de update wil uitbrengen.

Dit is wat we weten over Windows 11 23H2

Zoals in het begin en in onze eerdere rapporten vermeld, is versie 23H2 essentieel omdat deze de updatecyclus opnieuw instelt en u meer tijd geeft om Windows 11 met regelmatige updates te gebruiken totdat Windows 12 klaar is.

De versie 22H2 is momenteel de meest recente versie van Windows en krijgt sinds de lancering op 20 september 2022 regelmatig maandelijkse updates.

Volgens het levenscyclusbeleid van Microsoft worden de edities Windows 11 22H2 Home, Pro, Pro Onderwijs en Pro voor Workstations ondersteund tot 8 oktober 2024. Terwijl de edities Windows 11 Enterprise en Onderwijs tot 14 oktober 2025 behouden blijven.

Windows 11 23h2 Iso Gezien Vóór De Uitgave
Copilot in Microsoft Edge Versie 118.0.2088.61 (stabiel)

Dit betekent dat Microsoft na deze data geen beveiligingsupdates, reparaties of technische ondersteuning meer zal bieden voor deze versies van Windows 11. Daarom wordt aanbevolen dat gebruikers uiteindelijk upgraden naar de volgende hoofdversie 23H2 van Windows 11, die zou binnenkort beschikbaar moeten komen als optionele update.

Windows 11 22H2 ontving op 26 september zijn belangrijkste update Moment 4 met veel nieuwe functies, waaronder de langverwachte Microsoft Copilot.

Windows 11 23h2 Iso Gezien Vóór De Uitgave

De functies die in deze release zijn gebundeld, worden ook geleverd met Windows 11 versie 23H2. Dit bevat ook Windows Copilot, het de-groeperen van de taakbalk, labels en meer.

Naast alle nieuwe functies uit Moment 4 zal versie 23H2 ook een nieuwe Systeemcomponenten onderdeel in de app Instellingen toevoegen. Tevens krijgt versie 23H2 een nieuwe Microsoft gratis Teams app die de Chat-knop op de taakbalk zou vervangen, verbeteringen in het notificatiecentrum, de mogelijkheid om je apparaat te hernoemen in ‘ Instellingen in de buurt en kleine reparaties.