Maar Microsoft biedt ook offline installatieprogramma’s voor Windows 10 KB5034763 aan in .msu-bestand via de Update Catalog.

KB5034763 is een beveiligingsupdate voor Windows 10 versie 22H2, het is een interessante release. Wat makt update voor Windows 10 van februari 2024 zo interessant? Dat is een nieuwe functie waarmee u het Weer op uw vergrendelingsscherm kunt zien. Wanneer u er met uw muis over het weer beweegt, ziet u meer details.

Microsoft zei op haar blog op 11 januari daarover:

De komende weken zorgen voor een rijkere weerervaring op uw vergrendelscherm. Dit omvat dynamische, interactieve weerupdates. Dus terwijl u over het weer op uw vergrendelingsscherm beweegt, ziet u meer informatie. Wanneer u op de weerkaart tikt of klikt en u zich aanmeldt. Wordt Microsoft Edge geopend met de volledige weersvoorspelling in MSN-weer.

Als u Weer al gebruikt in Instellingen > Persoonlijke instellingen > Vergrendelscherm > Status vergrendelscherm, hoeft u niets te doen. Bovendien is deze nieuwe ervaring standaard ingeschakeld als de status van het vergrendelscherm is ingesteld op ‘Geen’. Net als vandaag zal de status van het vergrendelscherm beschikbaar zijn wanneer u uw scherm vergrendelt, ongeacht welke personalisatieoptie u selecteert, Windows-spotlight, afbeelding of diavoorstelling.

Wanneer u erop klikt en inlogt, krijgt u het volledige weerbericht in Microsoft Edge. Als u de instelling Weer op uw vergrendelings-scherm al gebruikt, hoeft u niets nieuws te doen. Deze functie wordt vanzelf ingeschakeld als u geen vergrendelschermstatus hebt gekozen. Maar u ziet deze nog steeds, ongeacht het soort vergrendelscherm dat u leuk vindt.

U ziet de volgende update wanneer u controleert op updates:

Windows 10 KB5034763 directe downloadkoppeling:

Naast de nieuwe vergrendelschermfunctie brengt Microsoft ook wijzigingen aan voor gebruikers in Europa. Dat gebeurd vanwege nieuwe regels; de Digital Markets Act. Ze updaten Windows 10 en Windows 11 (KB5034765) om vóór 6 maart 2024 aan deze regels te voldoen.

De update lost ook enkele problemen op. Het helpt bij printers die verkeerd zijn ingesteld, als scanners in plaats van printers. Ook voorkomt het dat een oude Internet Explorer snelkoppeling terugkeert nadat u deze hebt verwijderd.

Er is een oplossing voor een probleem in Windows Management Instrumentation (WMI) dat de tijdzone op uw computer in de war bracht. En als u met gebeurtenisrecords werkt, werken uw zoekopdrachten nu beter.

Voor degenen die BitLocker gebruiken om hun gegevens veilig te houden, zorgt deze update ervoor dat de juiste informatie bij beheerservices zoals Microsoft Intune terechtkomt. Dit is belangrijk wanneer u beveiligingsinstellingen instelt met BitLocker.

Hier is een lijst met alle andere verbeteringen in Windows 10 KB5034763:

  • Als u Remote Desktop gebruikt, verhelpt deze update een probleem waarbij u niet terug kon naar uw oude sessie en een nieuwe moest starten. Het zorgt er ook voor dat wijzigingen in de toetsenbordtaal goed werken in Remote Apps.
  • Voor beheerders zijn er oplossingen voor wanneer de computer opstart, hoe deze verbinding maakt met netwerken en hoe gebruikersgroepen en beleid worden beheerd.
  • Microsoft heeft ook problemen opgelost waarbij cloud bestanden niet correct werden verwijderd, apps niet werden geopend en groepsbeleid werd ingesteld in complexe netwerkinstellingen.

De update KB5034763 zorgt er ook voor dat uw Windows 10 installatie soepeler verloopt door een probleem op te lossen in de Code Integrity Module (ci.dll), waardoor apparaten vastliepen. Het werkt ook de lijst met risicovolle stuurprogramma’s bij om uw computer te beschermen tegen aanvallen en voegt een nieuw beveiligingscertificaat toe voor computers die veilig opstarten.

Bij deze update gaat het erom Windows 10 beter en veiliger te laten werken, maar tegelijkertijd zullen sommige mensen de patch misschien niet leuk vinden vanwege de nieuwe vergrendelschermfunctie.