Dat brengt Windows 10 op build 19045.2788

Verwachte leestijd: 4 minuten

Windows 10 KB5023773 komt naar pc’s in het productie kanaal met veel kwaliteitsverbeteringen en reparaties. Dit is een optionele update en wordt niet automatisch geïnstalleerd. 

Update Kb5023773 Voor Windows 10 is Uit

Toch kunt u het altijd downloaden via Windows Update of Microsoft Update Catalog.

KB5023773 is een optionele update en gebruikers hoeven deze alleen te downloaden als ze deze reparaties nodig hebben. Ook al is de optionele update veel veiliger is dan een preview-build in het Windows Insider-programma, is het toch een goed idee om te wachten op de verplichte Patch Dinsdag updates. Deze verschijnen elke tweede dinsdag van de maand vanaf 19.00 uur via Windows update.

Hoogtepunt

Een belangrijk hoogtepunt van deze cumulatieve update zijn reparaties met betrekking tot de USB printers. Volgens officiële uitgave opmerkingen heeft Microsoft een probleem opgelost dat van invloed is op USB-printers. Het bedrijf gaf een fout in Windows 10 toe die deze USB-printers als multimedia-apparaten aanzag, ook al zijn ze dat niet.

Deze update verschijnt als:

2023-03 Preview Cumulative Update voor Windows 10 Version 22H2 voor Systemen op basis van x64 (KB5023773).
Update Kb5023773 Voor Windows 10 is Uit

De update bevindt zich in het gedeelte Optionele updates van Windows Update. Ze wordt echter niet weergegeven als u de upgrade-aanbieding voor Windows 11 niet hebt afgewezen. Omdat dat zou betekenen dat u naar Windows 11 upgrade.

Windows update-schema

De toekomstige optionele updates in de vierde week van elke maand worden verzonden in plaats van in de derde. Microsoft heeft het Windows Update-schema gewijzigd waardoor de C, D updates vervangen door vierde week optionele update voor Windows 10 en Windows 11.

Het verschil

In tegenstelling tot functie-updates, bevatten dit soort updates geen nieuwe functies, visuele wijzigingen of significante verbeteringen. Het zijn onderhoudsupdates die bedoeld zijn om fouten op te lossen. Zoals het oplossen beveiligingsproblemen en de betrouwbaarheid te verbeteren met de huidige versie van Windows 10 en Windows 11.

Windows 10 en Windows 11 hebben vier soorten kwaliteitsupdates. Waaronder: B, C, D en out-of-band.

Downloadkoppeling voor KB5023773

Windows 10 KB5023773 Directe downloadkoppelingen:

Wijzigingen in Windows 10 KB5023773

Er zijn verschillende reparaties in deze update. Microsoft heeft bijvoorbeeld een probleem opgelost dat van invloed is op de ms-appinstaller URI. Het ondersteunt nu het DesktopAppInstaller beleid.

Deze update verhelpt een probleem met de Remote Procedure Call Service (rpcss.exe). Dit probleem kan een conflict veroorzaken tussen het Distributed Component Object Model (DCOM) en de Microsoft Remote Procedure Call (RPC) eindpunt toewijzer.

Ook heeft Microsoft een probleem opgelost dat van invloed is op de HTML Application Host (HTA). Dit probleem voorkomt dat code wordt uitgevoerd die gebruikmaakt van Microsoft HTA. Dat gebeurt wanneer u de afgedwongen modus van Windows Defender Application Control (WDAC) User Mode Code Integrity (UMCI) inschakelt.

De lijst met wijzigingen en reparaties

Hier is een lijst met alle belangrijke reparaties en verbeteringen:

  • Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op de gewenste statusconfiguratie. Het reset de eerder geconfigureerde opties. Dit gebeurt als metaconfig.mof ontbreekt.
  • Er is een probleem opgelost dat sommige printers treft. Een fout die van invloed was op printers die Windows Graphical Device Interface (GDI) gebruiken, is opgelost. Deze stuurprogramma’s volgen echter niet de specificaties in GDI.
  • Deze update verhelpt een probleem met het SCEP-certificaat (Simple Certificate Enrollment Protocol). Het systeem rapporteert ten onrechte sommige installaties van SCEP-certificaten als mislukt. In plaats daarvan zou het systeem ze moeten rapporteren als in behandeling.
  • Microsoft heeft een probleem opgelost dat van invloed is op het Fast Identity Online 2.0 (FIDO2) PIN referentiepictogram. Het wordt niet weergegeven op het inloggegevensscherm van een externe monitor. Dit gebeurt wanneer die monitor is aangesloten op een gesloten laptop.
  • Een andere fout is opgelost die van invloed is op apps die de Windows UI-bibliotheek gebruiken in de Windows App SDK (WinUI 3).
  • Er is een fout opgelost waarbij gebruikers niet meerdere accounts kunnen verwijderen tijdens het opschonen van SharedPC accountmanager
  • Een fout is verholpen waarbij lsass.exe mogelijk niet meer reageert wanneer het een LDAP-query (Lightweight Directory Access Protocol) naar een domeincontroller verzendt.

Problemen met vorige update

Eerder meldden we dat gebruikers problemen ervaren met de update KB5023696 van Windows 10. Hierbij merkten sommigen op dat de update hun apparaat laat crashen met een blauw scherm. Het is mogelijk dat u soortgelijke problemen tegenkomt bij het installeren van de optionele update. Daarom kan het een goed idee zijn om te wachten tot de updates van 11 april 2023 beschikbaar zijn.