Microsoft ook een directe downloadlink gepubliceerd voor offline installatieprogramma’s van Windows 11 KB5034123. Door op deze .msu-installatieprogramma’s te dubbelklikken kunt u meerdere pc’s bijwerken.

KB5034765 is een beveiligingsupdate voor Windows 11 versie 22H2 en versie 23H2. De beveiligingsupdate van februari 2024 wordt ‘automatisch’ gedownload en geïnstalleerd wanneer u uw pc niet actief gebruikt, maar u kunt het gedrag wijzigen via Instellingen. In tegenstelling tot de vorige update voegt de Patch Tuesday-release van vandaag een aantal opmerkelijke veranderingen toe.

Als u vandaag op updates controleert, ziet u de volgende update:

Directe downloadlinks voor Windows 11 zijn live op de Update Catalog website van Microsoft.

Wanneer u de update niet ziet, controleer dan op updates nadat u de Windows Update hebt hervat na een pauze. De beveiligings-updates worden doorgaans geleidelijk uitgerold. Maar zijn binnen een uur voor iedereen beschikbaar.

Als u de update niet ziet wanneer u controleert op updates of als Windows Update niet werkt. Ga dan naar de Microsoft Update-catalogus gaan en de .msu-installatieprogramma’s downloaden.

Naast de nieuwe vergrendelschermfunctie brengt Microsoft ook wijzigingen aan voor gebruikers in Europa. Dat gebeurd vanwege nieuwe regels; de Digital Markets Act. Ze updaten Windows 10 (KB5034763) en Windows 11 (KB5034765) om vóór 6 maart 2024 aan deze regels te voldoen.

Bij deze update draait alles om het repareren van zaken om ervoor te zorgen dat Windows 11 soepel werkt voor iedereen.

Ten eerste lost de update een probleem op dat ervoor zorgde dat de zoekbalk in het Start-menu soms vastliep. Nu zou het moeten werken zoals het hoort. Het maakt videogesprekken gaat nu ook beter, zodat ze niet uitvallen of problemen ondervinden zoals voorheen.

Wanneer uw computer vastloopt en niet reageert, vooral na het toevoegen van nieuwe printersoftware, zou deze update daarbij moeten helpen. Het lost ook een klein maar vervelend probleem op waarbij een berichtvenster in de Verkenner niet goed sluit.

Voor iedereen die een Bluetooth koptelefoon gebruikt, vooral degene die weinig energie verbruiken, zou deze update moeten voorkomen dat er geluid verloren gaat wanneer u naar muziek luistert. Het lost ook het probleem op waarbij het geluid niet via de computer wordt afgespeeld tijdens een Bluetooth telefoongesprek.

Er is ook goed nieuws als u 7-Zip bestanden gebruikt. Voorheen leken sommige van deze bestanden leeg te zijn, terwijl dat niet het geval was. Nu worden ze correct weergegeven. De update verhelpt ook een probleem waarbij de Wi-Fi beveiligingsinstellingen voor sommige gebruikers niet goed worden weergegeven.

  • De tijdzone van uw computer is nu accuraat met deze update, die een fout heeft opgelost. Het zorgt er ook voor dat uw computer niet crasht wanneer deze uit de slaapmodus ontwaakt.
  • Tekst zou er in sommige apps beter uit moeten zien dankzij een oplossing voor het OpenType-lettertypestuurprogramma. Verder zijn de emoji’s in 3D meer kleurrijker, dankzij verbeteringen in de manier waarop ze worden weergegeven.
  • De update lost ook enkele problemen op met Windows Management Instrumentation. Wat helpt bij het beheren van apparaten en hun instellingen. Dit is vooral goed nieuws voor bedrijven die Microsoft Intune gebruiken om hun computers te beheren.

Voor iedereen die BitLocker gebruikt om zijn gegevens te beveiligen, zorgt de update ervoor dat beheerservices zoals in Intune de juiste informatie krijgen om alles veilig te houden. Het helpt ook bij het opzetten van internet voor mobiele apparaten. Het zorgt er ook voor dat beveiligingschips in computers goed opstarten.

Microsoft heeft ook de lijst met stuurprogramma’s bijgewerkt die riskant kunnen zijn, zodat uw computer beter tegen aanvallen kan worden beschermd. Tenslotte is er computers die veilig opstarten gebruiken een nieuw certificaat dat ervoor zorgt dat alles up-to-date is.