Uit ons archief van 2020

Verwachte leestijd: 3 minuten

De ondersteuning voor Windows 7 stopt vandaag, 14 januari 2020, na meer dan 10 jaar sinds de release. Sommigen vermoeden dat 300 miljoen apparaten nog steeds op het oude besturingssysteem draaien.

Ondersteuning Voor Windows 7 Beëindigd
Uitgave jaren van diverse Windows versies

Wat u moet weten

  • Ondersteuning voor Windows 7 is officieel beëindigt op 14 januari 2020.
  • Nadat de ondersteuning is beëindigd, ontvangt het besturingssysteem geen beveiligingsupdates, technische ondersteuning of software-updates meer.
  • Sommigen schatten dat Windows 7 nog steeds op 300 miljoen apparaten draait.

Ondersteuning Voor Windows 7 Beëindigd

Ondersteuning voor Windows 7 eindigt vandaag officieel. Microsoft heeft gebruikers herhaaldelijk gewaarschuwd om hen te helpen zich voor te bereiden op vandaag. Nu is het einde van de ondersteuning officieel aangebroken.

Ondersteuning Voor Windows 7 Beëindigd

Na het einde van de ondersteuning ontvangt Windows 7 geen software-updates, beveiligingsupdates of technische ondersteuning meer. Microsoft raadt aan over te stappen naar Windows 10 om ondersteuning en updates te ontvangen. U kunt antwoorden op veel gestelde vragen over het beëindigen van de ondersteuning voor Windows 7 lezen op de website van Microsoft

Windows 7 is een van de meest geliefde versies van Windows ooit. Er zijn nog steeds veel bedrijven en gebruikers die ervoor kiezen om erop te blijven. Sommigen schatten dat ongeveer 300 miljoen apparaten nog steeds Windows 7 draaien. Dat gezegd hebbende, wordt Windows 10 geleverd met een overvloed aan functies. Die het in de ogen van velen de moeite waard maken om naar te upgraden. Windows 10 is al jaren uit, wat betekent dat het verschillende zinvolle grote updates en duizenden reparaties heeft ontvangen.

Ondersteuning Voor Windows 7 Beëindigd

Reactie van Microsoft

Voor bedrijfsscenario’s kan het einde van de ondersteuning voor Windows 7 betekenen dat klanten, leveranciers en partners in gevaar komen als ze nog steeds Windows 7-pc’s gebruiken, volgens Kevin Galvin, senior productmanager bij Quest Software.

Veel bedrijven draaien nog steeds met Windows 7 omdat ze traag hebben gehandeld, het niet als een prioriteit hadden gezien of het als een te grote uitdaging vonden om al hun systemen te upgraden. Hoe ontmoedigend het ook mag zijn, we bevinden ons nu in het stadium waarin de beste optie is om te upgraden.

Als bedrijven echter niet kunnen en hebben afgesproken met Microsoft om te betalen voor voortdurende ondersteuning voor Windows 7-patching, is het van cruciaal belang dat ze ervoor zorgen dat hun patch beheersysteem zal ze kunnen toepassen.

Alsdus Galvin.

Als u een upgrade naar Windows 10 uitvoert en het uiterlijk van Windows 7 mist, kunt u software zoals Start10 gebruiken om uw nieuwe besturingssysteem er weer oud uit te laten zien.