Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft heeft een nieuwe gebruiksvriendelijke aanpak aangekondigd die mensen controle geeft over hun Windows 11 voorkeuren. Zoals standaardapps, in plaats van gedwongen te worden om de producten of services van het bedrijf te gebruiken.

gebruiker Heeft Controle over Windows 11

Microsoft heeft lang geprobeerd gebruikers te dwingen zijn diensten en apps te gebruiken. In een toekomstige update is Microsoft van plan om gebruikers meer controle te geven over standaard apps en voorkeuren in Windows 11. Microsoft beweert dat de aankomende update gebaseerd is op vier benaderingen: transparantie, gebruikerskeuze, gebruikers controle en privacy.

Het bedrijf wil dat Windows 11 gebruiksvriendelijker en privacyvriendelijker wordt. Dit proces geeft u meer controle over welke apps aan de taakbalk zijn vastgemaakt. Op dezelfde manier kunt u nu ook eenvoudig bepalen welke apps als standaard kunnen worden ingesteld voor acties of bestandstypen.

Instellingen deep link URI

De eerste nieuwe toevoeging is: Instellingen voor deep link URI. Die heeft tot doel gebruikers rechtstreeks naar de juiste locatie binnen de app Instellingen te brengen. Wanneer er op een bepaalde link, of URI, in apps van derden wordt geklikt.

gebruiker Heeft Controle over Windows 11

Een voorbeeldpagina voor de app Instellingen waar de nieuwe deep link-URI een gebruiker zal brengen als deze wordt aangeroepen door een toepassing zoals de Microsoft Edge-browser.

Als u bijvoorbeeld op een knop klikt om Chrome in te stellen als de standaard pdf-lezer, gaat u naar het pdf-tabblad van de instellingenpagina voor standaard apps.

Dit verbetert de bestaande ms-instellingen: URI-schema.

Nieuwe API om apps vast te zetten op de taakbalk

Microsoft introduceert een nieuwe API om ontwikkelaars meer toegang te geven dan hun app-pictogrammen vast te pinnen op de taakbalk. Wanneer apps deze API gebruiken, zult u een unieke Windows-ervaring opmerken die u vraagt ​​de app vast te pinnen op de taakbalk. Deze prompt bevestigt of een gebruiker de app aan de taakbalk wil vastmaken.

gebruiker Heeft Controle over Windows 11

Het hoofd van het Windows Insider-programma zei dat Microsoft het als een:

verantwoordelijkheid beschouwt om ervoor te zorgen dat de keuzes van gebruikers worden gerespecteerd.

Wat zeer verrassend is gezien de manier waarop het bedrijf zijn Edge-browser naar gebruikers heeft gepusht.

gebruiker Heeft Controle over Windows 11
Bijvoorbeeld met cadeaubonnen probeert Microsoft gebruikers aan de Edge browser te binden.

Concrete toezegging Microsoft

Concreet verbinden we ons vandaag ertoe dat:

  1. We zullen ervoor zorgen dat mensen die Windows gebruiken de controle hebben over wijzigingen aan hun pinnen en hun standaardinstellingen.
  2. We zullen applicatieontwikkelaars een algemeen ondersteunde manier bieden om hun app de standaard te maken of hun app vast te pinnen op de taakbalk. Dit biedt gebruikers een consistente ervaring in alle apps.
  3. Microsoft-apps gebruiken dezelfde algemeen ondersteunde methoden voor vastzetten en standaardinstellingen.

Gebruikers van Windows 10 en Windows 11 zijn de laatste tijd blootgesteld aan vele advertenties voor Edge. Omdat de technologiegigant vastbesloten is om gebruikers ertoe aan te zetten Edge te gebruiken in plaats van Google- Chrome. De afgelopen weken hebben we een piek gezien in advertentie gerelateerde initiatieven van Microsoft Edge. Waaronder banners van een halve pagina in een pogingen om gebruikers Edge te laten downloaden.

Microsoft test al langere tijd advertenties op het bureaublad die cadeaubonnen aanbieden voor het gebruik van de nieuwe functies van Edge. Het bedrijf dringt er bij gebruikers op aan om Edge zijbalk drie dagen uit te proberen. Deze zal volgens de tech gigant voor al hun web behoeften een cadeaubon krijgen.

Het is niet te zeggen of Microsoft zal stoppen met het agressief promoten van de browser. Maar het bedrijf heeft beloofd de komende maanden de gebruiker meer controle te geven over standaard apps en voorkeuren.