Verwachte leestijd: 5 minuten

Microsoft heeft zoals gewoonlijk in de vierde week van de maand een preview update uitgegeven. In deze update zitten enkele bijzondere nieuwe toevoegingen.

Windows 11 Kb5029351 is Uitgegeven

Deze preview update is nu te downloaden en te installeren via Windows update. Maar Microsoft heeft de update ook via de website Microsoft Update-catalogus met een directe download link.

Hoofdpunten

Microsoft heeft de mogelijkheid vrij geschakeld om labels op pictogrammen op de taakbalk weer te geven.

Windows 11 Kb5029351 is Uitgegeven
 • Met de update wordt ondersteuning toegevoegd voor de zomertijdwijzigingen in Israël.
 • Er wordt een probleem opgelost dat van invloed is op het zoekpictogram. Wanneer u deze selecteert, wordt de app Zoeken niet geopend. Dit gebeurt nadat een machine uit de slaapstand is gehaald.
 • De betrouwbaarheid van de app Zoeken is met deze update verbeterd.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op de TAB toets. Als u dit wilt gebruiken om door zoekresultaten te bladeren, zijn aanvullende acties vereist.
 • Er is een probleem opgelost dat van invloed is op Verteller. Het zoekvak op de taakbalk en de zoeklichten in het zoekvak worden niet correct geïdentificeerd.
 • Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op de grootte van het zoekvak. De grootte wordt verkleind in de tablethoudingsmodus op Microsoft Surface Pro en Surface Book apparaten.
 • Nieuw in deze update is het aanwijsgedrag dat is toegevoegd aan het zoek vak. Wanneer u de muisaanwijzer eroverheen beweegt, wordt mogelijk het zoek vak flyout weergegeven.
Windows 11 Kb5029351 is Uitgegeven
Instellingen voor het vak Zoeken
 • U kunt dit gedrag aanpassen door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken. Ga vervolgens naar Taakbalkinstellingen om de zoek vak ervaring te wijzigen.

Kwaliteitsupdate

Deze update is geen beveiligingsupdate maar heeft een aantal kwaliteitsverbeteringen. 

Update KB5029351 voegt een nieuwe functionaliteit toe die van invloed is op de standaardinstellingen van apps. Voor meer informatie lees de Blog van Microsoft. ‘Een principebenadering voor het vastmaken van apps en standaardinstellingen voor apps in Windows‘.

Nieuw beleid

In deze release heeft Microsoft een nieuw beleid toegevoegd met de naam Optionele updates die u kunt inschakelen. Beheerders kunnen het gebruiken om de maandelijkse, optionele cumulatieve updates voor commerciële apparaten in te stellen.

 • Automatisch optionele updates ontvangen: (inclusief CFR). U selecteert deze optie als apparaten de nieuwste optionele niet-beveiligingsupdates willen ontvangen, inclusief geleidelijke functie-implementaties. Er is geen verandering in het aanbod van functie-updates.
 • Ontvang automatisch optionele updates: Selecteer deze optie zodat apparaten alleen de nieuwste optionele niet-beveiligingsupdates ontvangen. Ze ontvangen niet automatisch een geleidelijke uitrol van functies. Er is geen verandering in het aanbod van functie-updates.
 • Gebruikers kunnen selecteren welke optionele updates ze willen ontvangen. U selecteert deze optie zodat gebruikers hun eigen voorkeuren kunnen instellen met betrekking tot optionele niet beveiligingsupdates. Er is geen verandering in het aanbod van functie-updates.
 • Een probleem wordt opgelost dat van invloed is op de groepsbeleid Service. Er wordt niet 30 seconden gewacht, wat de standaardwachttijd is, voordat het netwerk beschikbaar is. Hierdoor worden beleidsregels niet correct verwerkt.
 • Microsoft heeft een nieuwe API toegevoegd voor D3D12 Onafhankelijke apparaten. U kunt het gebruiken om meerdere D3D12-apparaten op dezelfde adapter te maken. 

Waarom heeft Microsoft dit gedaan?

Het gedrag van het singleton-apparaat van D3D12, DirectX 12, kwam voort uit de problemen die werden waargenomen met D3D11, in een poging om er geen problemen van te maken. Voor het grootste deel was dit niet echt succesvol.


 • Een probleem wordt opgelost dat van invloed is op een WS_EX_LAYERED venster. Het venster kan worden weergegeven met de verkeerde afmetingen of op de verkeerde positie. Dit gebeurt wanneer u het scherm schaalt.
 • Er wordt een probleem opgelost dat van invloed is op afdruktaken die worden verzonden naar een virtuele afdrukwachtrij. Ze mislukken zonder een fout.

Meer verbeteringen

 • Met deze update wordt een probleem opgelost dat een hoog CPU-gebruik veroorzaakt. Dit gebeurt wanneer u het beleid ‘fBlockNonDomain‘ inschakelt.
 • Er is een probleem opgelost dat van invloed is op schijfpartities. Het systeem werkt mogelijk niet meer. Dit gebeurt nadat u een schijfpartitie hebt verwijderd en de ruimte van de verwijderde partitie hebt toegevoegd aan een bestaande BitLocker-partitie.
 • Deze update lost een probleem op dat ertoe leidt dat Windows mislukt. Dit gebeurt wanneer u BitLocker gebruikt op een opslagmedium met een grote sectorgrootte.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op Extern bureaublad-sessies. Soms ontvangt u een onjuist foutbericht wanneer u zich probeert aan te melden bij een sessie.
 • Lost een probleem dat van invloed is op pictogrammen van het startmenu. Ze ontbreken nadat u zich de eerste keer hebt aangemeld.
 • Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op instellingen. Ze worden niet gesynchroniseerd, zelfs niet als u de wisselknop op de pagina Windows Back-up in de app Instellingen inschakelt.
 • Een probleem wordt opgelost dat van invloed is op de resulterende set beleidsregels (RSOP). De Windows LAPS-beleidsinstelling Back-up Directory (map) is niet gerapporteerd. Dit treedt op wanneer de instelling is ingesteld op 1. Dit is ‘Back-up maken naar AAD’.
 • Er is een probleem opgelost dat van invloed is op personen die Windows Update voor Bedrijven gebruiken. Nadat u bij het aanmelden wordt gevraagd uw wachtwoord te wijzigen, mislukt de wijzigingsbewerking. Dan kunt u zich niet aanmelden. De foutcode is 0xc000006d.

Directe downloadkoppeling

Naast de mogelijkheid om de update via Windows update te installeren, heeft u ook de mogelijkheid dit te doen via deze offline download.