Dat brengt Windows 10 naar build 19045.3031

Verwachte leestijd: 5 minuten

Windows 10 KB5026435 kan nu worden gedownload als een cumulatieve update zonder beveiligingsupdates. In tegenstelling tot de vorige updates, heeft de Windows 10 release van 24 mei enkele nieuwe functies. Zoals een upgrade van Windows Zoeken en enkele andere verbeteringen.

Update Windows 10 Kb5026435 is Uitgebracht

De update is via Windows Update te verkrijgen. Maar u kunt ook het offline installatieprogramma van Windows 10 KB5026435 downloaden.

KB5026435 is een optionele update, deze wordt dus niet automatisch gedownload en geïnstalleerd op uw apparaat. Gebruikers in het Windows Insider-programma hebben deze update al getest. De update is veilig bevonden voor de meeste apparaten. Voor veel gebruikers geldt echter het advies te wachten tot de update op patch dinsdag van juni 2023 wordt aangeboden.

De maandelijkse beveiligingsupdate van Windows 10, komt elke tweede dinsdag van de maand. Deze bevat alle verbeteringen ten opzichte van de vorige optionele cumulatieve update plus eventuele aanvullingen. Dit betekent dat de update van juni 2023 wordt geleverd met alles wat is inbegrepen in de optionele update van vandaag.

Als u op updates controleert en u de aanbieding voor Windows 11 al hebt overgeslagen. Dan ziet u de volgende patch onder de sectie optionele updates:

2023-05 Cumulatieve updatevoorbeeld voor Windows 10 versie 22H2 voor x64-systemen (KB5026435)

Downloadkoppeling voor Windows 10 KB5026435

Windows 10 KB5011543 directe downloadkoppeling:

Alle wijzigingen in Windows 10

Windows 10 22H2 Build 19045.3031 wordt geleverd met een verbeterd zoek vak.

Hiermee ververst deze de Windows Zoek ervaring voor de taakbalk. Zoals normaal, onder, boven, rechts of links, kleine pictogrammen en meer. Na de update heeft u eenvoudig toegang tot apps en bestanden ook kunt u op internet surfen.

Tegelijkertijd kunt u ook zoekhoogtepunten uit proberen, een nieuwe functie die door Microsoft wordt benut om meer bezoekers rechtstreeks in het zoekvenster van Bing te krijgen. Deze functie was eerder alleen beschikbaar voor Windows 11, maar wordt nu uitgerold naar Windows 10. Dat gebeurt via deze optionele update van mei 2023, het is overigens mogelijk om terug te gaan naar de oude ervaring.

Update Windows 10 Kb5026435 is Uitgebracht
Afbeelding met dank aan SoftwareGeek.nl

U kunt teruggaan naar de oude zoekervaring door te reageren op het dialoogvenster wanneer u de zoekfunctie gebruikt.

Microsoft introduceert nieuwe functies voor toastmeldingen, dat zijn pop-ups die verschijnen op de desktop en op bovenstaande apps. Het is nu mogelijk om maximaal drie toastmeldingen met hoge prioriteit tegelijkertijd weer te geven.

Deze functie is handig voor apps die oproepen instellen in Telefoonkoppeling, herinneringen of alarmen, de Klok app en herinneringen en waarschuwingen in Microsoft To Do. Microsoft experimenteert ook met het tonen van maar liefst vier waarschuwingen, met drie meldingen met hoge prioriteit en één melding met normale prioriteit.

Naast deze twee nieuwe functies zijn er in deze preview-update veel kleine reparaties en aanpassingen die de moeite van het bekijken waard zijn.

Microsoft heeft een probleem heeft opgelost dat van invloed is op de IE modus waarbij gebruikers geen toegang hebben tot de tabbladinstellingen. Er is ook een fout verholpen waarbij multifunctionele labelprinters mogelijk niet werken zoals verwacht.

Lijst met verbeteringen en wijzigingen

Ook heeft het softwarebedrijf een probleem opgelost dat van invloed is op het aanraaktoetsenbord. Dit had gevolgen voor sommige gebruikers, ze konden namelijk niet de juiste lay-out van het toetsenbord zien.

Hier is een lijst met alle bugfixes en verbeteringen:

  • Het bedrijf heeft een probleem opgelost waarbij het aanraaktoetsenbord niet kon worden geopend.
  • Er is een probleem verholpen waarbij het Storage Spaces Direct (S2D)-cluster kapot ging.
  • Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij beleid niet correct werd toegepast op mobiel apparaatbeheer (MDM), wat van invloed was op apps zoals Microsoft Intune.
  • Windows Firewall zou correct moeten werken na het implementeren van de update. Dit betekent dat de firewall alle verbindingen met het IP-adres verbreekt.
  • Problemen opgelost met Windows Defender Application Control (WDAC).
  • Ten slotte is er een bug verholpen waarbij gebruikers BSOD tegenkwamen bij het openen van een significant reparsepunt met behulp van NTFS.

Naast nieuwe optionele cumulatieve updates heeft Microsoft ook nieuwe ISO-bestanden voor Windows 10 uitgerold met fixes en verbeteringen van mei 2023.

Het bedrijf bevestigde ook dat het geen nieuwe optionele updates voor Windows 10 21H2 zou publiceren, waarvan de ondersteuning op 13 juni wordt beëindigd.

Microsoft: upgrade naar Windows 10 22H2 of gebruik Windows 11

U wordt mogelijk automatisch geüpgraded naar de nieuwste versie van Windows 10. Dat gebeurt als u nog geen upgrade heeft uitgevoerd naar Windows 10 22H2. Microsoft stopt namelijk met de ondersteuning voor Windows 10 21H2 op 13 juni, dat valt op de Patch dinsdag van die maand. Gebruikers worden eraan herinnerd dat ze zo snel mogelijk moeten upgraden naar Windows 10 22H2 of Windows 11 22H2.

Zoals altijd raden we u aan uw apparaten bij te werken naar de nieuwste versie van Windows 10. Of in aanmerking komende apparaten te upgraden naar Windows 11,

aldus een Microsoft woordvoerder.

Ook al wordt Windows 11 aanbevolen, toch kunnen sommige apparaten het officieel niet uitvoeren. Daarom zal de technologiegigant Windows 10 blijven ondersteunen tot ten minste oktober 2025.