Windows 11 krijgt meer updates om betrouwbaarheid te verbeteren

Microsoft werkt aan een nieuwe cumulatieve update voor Windows 11. Deze moet verschillende problemen oplossen in het nieuwe besturingssysteem. In het Bèta en Release Preview kanaal van Microsoft Windows 11 Build 22000.346 zijn onder meer oplossingen voor Verkenner, een nieuw meldingscentrum en meer.

Update Voor Betrouwbaarheid Windows 11

Zoals we eerdere hebben gemeld, bevat de bestandsverkenner van Windows 11 op sommige apparaten fouten. Een fout in de Verkenner vertraagt ​​bijvoorbeeld de prestaties wanneer het contextmenu wordt geopend. Ook hebben sommige gebruikers een traag contextmenu gemeld wanneer men met de rechtermuisknop op een bestand of map in het Verkenner venster of op het bureaublad klikt.

Contextmenu’s

Met Windows 11 heeft Microsoft onder andere het ontwerp van het contextmenu gewijzigd. Dit heeft zij gedaan om prestatieproblemen op de lange termijn aan te pakken. Maar ook om prioriteit te geven aan veelgebruikte opties zoals: kopiëren, knippen en hernoemen. 

Deze stap heeft echter geresulteerd in verschillende contextmenu gerelateerde problemen en ook de algehele betrouwbaarheid van het besturingssysteem lijkt te zijn beïnvloed. Het contextmenu zal in een toekomstige update worden gerepareerd. Verder werkt Microsoft ook aan andere reparaties voor Explorer.exe, of Verkenner.

Windows 11 Build 22000.346, is nu beschikbaar is in de Bèta/Release Preview. Het repareert een probleem die van invloed is op apps, die afhankelijk zijn van de snelkoppeling tabblad van het contextmenu in Verkenner. Maar ook van de contextmenu’s op het bureaublad. Dit probleem treedt op wanneer u ervoor kiest om met één klik een item te openen.

Een andere fout die ervoor zorgt dat de Verkenner niet meer werkt nadat u een venster sluit, is verholpen.

Naast de Verkenner bevat deze Bèta Preview release reparaties voor andere delen van het besturingssysteem, waaronder de Windows Update geschiedenispagina in de app Instellingen.

Voor de taakbalk is er maar één oplossing. En wel voor een fout die flikkering veroorzaakt wanneer u de muisaanwijzer over de pictogrammen op de taakbalk beweegt.

Emoji en meldingscentrum worden verbetert

 • Verschillende aspecten van Windows emoji zijn bijgewerkt. Als onderdeel van een iteratief en doorlopend werk, heeft Microsoft de volgende verbeteringen aangebracht voor deze build:
  • Alle emoji in het Segoe UI Emoji lettertype zijn bijgewerkt naar de vloeiende 2D-emoji-stijl.
  • Inclusief ondersteuning voor Emoji 13.1, die:
   • Het emoji woordenboek is bijgewerkt;
   • Er is de mogelijkheid toegevoegd om te zoeken naar Emoji 13.1 in alle ondersteunde talen;
   • Het Emoji paneel en meer is bijgewerkt, zodat u emoji in uw applicaties kunt invoeren

Verder is er een probleem opgelost dat de weergave van het aantal ongelezen meldingen beïnvloedt. Sommige nummers verschijnen niet in het midden van de cirkel in het systeemvak. Deze reparaties en vele anderen zullen later deze maand of begin volgende maand in het productiekanaal worden gepubliceerd.