Windows 11 heeft na deze update Build 22000.469

Windows 11 update KB5008353 kan nu worden gedownload als optionele update voor apparaten in het stabiele kanaal. In tegenstelling tot de vorige cumulatieve update, wordt deze optionele release geleverd met één nieuwe functie. Het bevat ook verschillende verbeteringen voor het besturingssysteem.

Windows 11 Update Kb5008353 Uitgebracht

Deze Windows 11 KB5008353 update maakt deel uit van de optionele updatecyclus. Een optionele update is één van de meest voorkomende optionele kwaliteitsvoorvertoningen voor Windows. Dit soort updates wordt meestal in de derde of vierde week van de maand uitgebracht zonder beveiligingsoplossingen.

Windows 11 Update Kb5008353 Uitgebracht

De optionele update van januari 2022 bevat een groot aantal oplossingen voor problemen die de afgelopen weken zijn gemeld. Als u ervoor kiest om een ​​optionele update te installeren, helpt u Microsoft de Patch Dinsdag van volgende maand te testen. Microsoft noemt mensen die handmatig updates installeren zoekers, dat wil zeggen gebruikers die op zoek zijn naar updates.

Hoogtepunten

Met de update van deze maand wil Microsoft de Bluetooth en audioproblemen oplossen. Ook is de app Instellingen Windows 11 Update Kb5008353 Uitgebracht uitgebreid met een account beheer optie. Hiermee wil Microsoft mensen helpen hun Microsoft-account en Office 365-abonnementen te beheren als ze die hebben. Verder is Microsoft begonnen met Bing AI om u help onderwerpen voor te stellen in de app Instellingen Windows 11 Update Kb5008353 Uitgebracht.

  • Een probleem dat van invloed is op de functie voor automatisch verbergen van de taakbalk, wordt bijgewerkt. De taakbalk wordt mogelijk niet betrouwbaar weergegeven wanneer u de muisaanwijzer op het primaire of secundaire beeldscherm beweegt.
  • Hiermee wordt een probleem bijgewerkt waardoor pictogrammen mogelijk niet worden weergegeven op de taakbalk van een secundair beeldscherm.
  • Verbetert de automatische helderheid om een betere reactie te bieden onder omstandigheden met weinig licht op alle ondersteunde systemen.
  • Update zomertijd begint in februari 2022 in plaats van maart 2022 in Jordanië.
  • Hiermee voegt u de Functie Help Met toe. Microsoft Bing gebruikt AI om Help onderwerpen voor te stellen die relevant zijn voor de app Instellingen. 
  • Er wordt een probleem bijgewerkt met verouderde batterijpercentages voor verbonden Bluetooth apparaten op de pagina Bluetooth en andere apparaten in Instellingen.
  • Een bekend probleem wordt bijgewerkt waardoor sommige programma’s voor het bewerken van afbeeldingen mogelijk geen kleuren correct weergeven op bepaalde HDR beeldschermen (High Dynamic Range). Dit is vaak van invloed op witte kleuren die in heldergeel of andere kleuren kunnen worden weergegeven.

Downloadkoppeling voor Windows 11 KB5008353

Hier is de directe downloadkoppeling

De optionele update wordt aangeboden via Windows Update en Microsoft Update Catalog. Als u ervoor kiest om de update handmatig uit te voeren, kunt u offline installatieprogramma’s downloaden in .msu indeling uit de updatecatalogus. Het is over het algemeen een goed idee om de installatie alleen handmatig uit te voeren als u problemen ondervindt bij het uitvoeren van Windows Update.

U kunt de bovenstaande link openen en op de knop Downloaden voor x64 klikken. U dient gebruik te maken van een Intel of AMD processor. Als u op de knop Download klikt, wordt een nieuw pop-upvenster geopend. Vervolgens moet u de .msu link kopiëren en in een ander tabblad plakken om met downloaden te beginnen.

De veranderingen in deze update van Windows 11

Met Windows 11 Build 22000.469 brengt Microsoft als hierboven reeds vermeldt, verbeteringen aan in de app Instellingen. Ook kunnen gebruikers met deze update hun Office en Xbox abonnementen beheren in de app Instellingen. Dit maakt het beheer van uw account gemakkelijker.

Windows 11 Update Kb5008353 Uitgebracht

Ga naar Instellingen > Accounts > Uw Microsoft-account in Windows 11om de nieuwe functie uit te proberen. Zoals u kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, kunt u nu informatie met betrekking tot uw Microsoft-accounts beheren. Zoals abonnementen, bestelgeschiedenis, betalingsgegevens, en zelfs Microsoft Rewards, alleen beschikbaar in bepaalde regio’s.

Naast de bijgewerkte app Instellingen heeft Microsoft ook een probleem opgelost waarbij de draadloze audioapparaten mogelijk niet werken zoals verwacht. Er is nog een andere fout opgelost waarbij pictogrammen op de taakbalk actief kunnen lijken alsof de apps op de achtergrond worden uitgevoerd.

Er is een gerelateerde oplossing voor een fout die verhindert dat pictogrammen op een secundaire scherm verschijnen.

Windows 11 Update Kb5008353 Uitgebracht

De Taakbalk fout waarbij het volumepictogram ten onrechte wordt weergegeven als gedempt, is ook opgelost met deze update. Een ander probleem waarbij de taakbalk mogelijk niet verschijnt wanneer u de taakbalk automatisch verbergt als u met de muis over het primaire of secundaire scherm beweegt.

Ook brengt Microsoft een wijziging aan waardoor de app Instellingen de batterijpercentages voor aangesloten Bluetooth apparaten correct kan registreren en rapporteren.

Verder is er een bekend probleem verholpen waarbij Windows 11 ervoor kon zorgen dat sommige beeldbewerkingsprogramma’s kleuren niet correct weergeven. Dit gebeurt op bepaalde HDR schermen (High Dynamic Range).