Windows 10 Reboot Bug Gerepareerd

Wat u moet weten

Verwachte leestijd: 4 minuten

Na het updaten naar Windows 10, versie 20H2, kan het zijn dat u de foutmelding krijgt in LSASS.exe. Met de tekst “Uw pc wordt automatisch opnieuw opgestart over een minuut” wanneer u een dialoogvenstertje opent met gebruikers, bijvoorbeeld bij het openen van de instellingen voor inlogopties app-pagina of de gebruikers map in de MMC-module Lokale gebruiker en groepen. Dit probleem is alleen van invloed op apparaten waarop een van de lokale ingebouwde accounts is hernoemd, zoals Beheerder of Gast. Mogelijk ontvangt u ook een foutmelding in het toepassingsgebeurtenislogboek met gebeurtenis ID 1015 dat LSASS.EXE is mislukt met statuscode C0000374. C0000374 is gerelateerd aan profiel corruptie.

Dit probleem wordt veroorzaakt doordat dubbele ingebouwde gebruikersaccounts worden gemaakt met dezelfde beveiliging ID’s (SID’s). Samen met relatieve ID’s (RID’s) tijdens de update naar Windows 10, versie 20H2. SID’s en RID’s voor ingebouwde gebruikersaccounts staan ​​bekend als hier gedocumenteerd en moeten uniek zijn op een bepaald apparaat.

Update

Microsoft lost eindelijk een vervelende Windows 10 fout op. Die ervoor zorgt dat sommige apparaten met de update van oktober 2020 willekeurig opnieuw worden opgestart. De software gigant heeft ook de ‘compatibiliteitsblokkering’ verwijderd, waardoor meer gebruikers de komende functie-updates kunnen installeren.

In november 2020 bevestigde Microsoft dat enkele van de meest recente updates van Windows 10 kan leiden tot kritieke problemen met het “Local Security Authority Process” voor sommige configuraties.

Als uw apparaat wordt beïnvloed, start Windows willekeurig opnieuw op met een cryptische foutmelding waarin staat dat “Uw pc automatisch opnieuw wordt opgestart“. U hebt minder dan een minuut om uw werk op te slaan. Het kan leiden tot gegevensverlies als u niet snel werk opslaat dat u op de achtergrond hebt geopend.

Windows 10 Reboot Bug Gerepareerd
Bron: Microsoft.com Vanaf 7 januari 2021 zou u het bovenstaande dialoogvenster voor het bewaren van gegevens alleen moeten ontvangen als u verouderde functie-updatebundels of media gebruikt.

Tijdelijke oplossing

Als u dit probleem al op uw apparaat bent tegengekomen, kunt u dit in het verwijderingsvenster verhelpen. Door terug te gaan naar uw vorige versie van Windows met behulp van de instructies hier. Het verwijderingsvenster kan 10 of 30 dagen duren, afhankelijk van de configuratie van uw omgeving en de versie waarnaar u bijwerkt. U moet dan updaten naar de nieuwere versie van Windows 10 nadat het probleem is opgelost.

Opmerking: In het verwijderingsvenster kunt u het aantal dagen verhogen dat u nodig heeft om terug te gaan naar uw vorige versie van Windows 10 door de DISM opdracht / Set-OSUninstallWindow te gebruiken. U moet deze wijziging aanbrengen voordat het standaard verwijderingsvenster is verstreken. 

Zie opdrachtregelopties voor het verwijderen van DISM-besturingssysteem voor meer informatie (Microsoft.com).

Om het probleem te voorkomen en geen vrijwaringsverplichting te ontvangen, moet u alle ingebouwde gebruikersaantallen een naam geven naar hun standaardnaam voordat u probeert bij te werken naar Windows 10, versie 2004 of Windows 10, versie 20H2.

Het goede nieuws is dat het probleem zeldzaam is. Er is nu een oplossing beschikbaar, volgens een nieuw bericht dat op het ondersteuningsdocument is geplaatst.

Documentatie

In de documentatie staat dat de reparatie is ​​gebundeld met de nieuwste updates. Gebruikers zullen de kritieke fout niet tegenkomen zolang ze de meest recente versie van Windows 10 versie 20H2 gebruiken.

Microsoft heeft ook het upgradeblok opgeheven, waardoor de update van oktober 2020 (versie 20H2) niet op sommige pc’s kon worden aangeboden. Met deze stap kan de softwaregigant ook de volgende update met de codenaam ’21H1′ aan meer gebruikers leveren.

Naast de fout van het gedwongen opnieuw opstarten. Is Microsoft ook begonnen met het uitrollen van een oplossing voor een probleem waarbij uw wachtwoorden worden verwijderd. Wanneer dit gebeurt, verwijdert Windows automatisch uw inlogsessies in apps en websites nadat u uw computer opnieuw heeft opgestart.

Tenslotte

Iedereen die problemen heeft met authenticatie en browser cookies, hoopt dat de oplossing snel komt. Microsoft heeft echter duidelijk gemaakt dat het de oplossing nog steeds aan het testen is met Windows Insiders en dat de patch binnenkort voor het grote publiek zal worden uitgerold.