Windows Insiders voor Windows 11, bereid u voor. Want Microsoft heeft zojuist nieuwe updates aangekondigd voor het Knipprogramma en Phone Link integratie.

Test Met Tekst herkenning in Knipprogramma

Deze updates zijn revolutionair in de manier waarop gebruikers informatie op hun apparaten vastleggen en delen. Met opwindende functies en verbeterde functionaliteiten hebben Windows Insiders alle reden om deze vooruitgang te vieren.


Wat u moet weten

  • Microsoft heeft nieuwe updates onthuld voor het Knipprogramma en Phone Link.
  • Het Knipprogramma krijgt de mogelijkheid om tekst uit schermafbeeldingen te herkennen en te kopiëren.
  • Met Phone Link kunt u nu sneller uw meest recente foto bewerken. 

Microsoft heeft nieuwe updates aangekondigd voor het Knipprogramma en de Phone Link app in Windows 11 die nu als preview worden uitgerold voor Windows Insiders. De updates brengen nieuwe functionaliteit met zich mee, waaronder optische tekenherkenningstechnologie of OCR in het Knipprogramma.

Test Met Tekst herkenning in Knipprogramma

OCR-technologie of tekstherkenning zorgt ervoor dat het Knipprogramma tekst in schermafbeeldingen herkent. Zo wordt het supergemakkelijk om die tekst ergens anders te kopiëren en te plakken. Dit is handig in scenario’s waarin u mogelijk een screenshot maakt van een afbeelding met tekst erin. Zoals een verkeersbord of identificatie waarvan u informatie moet kopiëren.

Knipprogramma krijgt spannende functies

Het Knipprogramma, een populair hulpprogramma voor het maken van schermafbeeldingen, heeft een belangrijke update ontvangen. Die een reeks opwindende functies introduceert om de bruikbaarheid ervan te verbeteren.

Een van de meest opvallende toevoegingen is de mogelijkheid om scrollende schermafbeeldingen vast te leggen. Waardoor het gemakkelijker dan ooit wordt om moeiteloos hele webpagina’s, documenten en lange gesprekken vast te leggen. Deze nieuwe functie is een verademing voor gebruikers die vaak beperkt werden door de eerdere mogelijkheden van de tool. Met de nieuwe update kunnen gebruikers nu met slechts een paar klikken een hele webpagina of gesprek vastleggen.

Test Met Tekst herkenning in Knipprogramma

Via bovenstaande menu kunnen gebruikers vervolgens alle tekst uit een afbeelding selecteren of automatisch gevoelige gegevens zoals telefoonnummers en e-mailadressen redigeren of verwijderen. Het is ook mogelijk om zelf met de muis tekst te selecteren. Maar met de sneltoetsen:  CTRL + A en CTRL+C werkt het ook.

Een andere functie die in de update wordt geïntroduceerd, zijn de verbeterde bewerkingsopties binnen het Knipprogramma. Gebruikers kunnen nu eenvoudig hun schermafbeeldingen annoteren (voorzien van verklarende aantekeningen) met pijlen, markeringen en tekst vakken. Waardoor het gemakkelijker wordt om informatie over te brengen en visueel aantrekkelijke fragmenten te delen. Bovendien stelt het bijgewerkte Knipprogramma gebruikers ook in staat hun schermafbeeldingen in verschillende formaten op te slaan. Zoals PNG, JPEG en GIF, wat een grotere flexibiliteit in het gebruik ervan biedt.

Verbeterde telefoon linkintegratie

Microsoft heeft ook de Phone Link-integratie verbeterd, voor Windows Insiders waardoor naadloze connectiviteit tussen hun Windows-apparaten en smartphones mogelijk is. Met deze update hebben gebruikers nu rechtstreeks toegang tot hun smartphonemeldingen op hun Windows-bureaublad, wat betere multitasking en verbeterde productiviteit mogelijk maakt.

Test Met Tekst herkenning in Knipprogramma

Of het nu gaat om het reageren op sms-berichten, het controleren van gemiste oproepen of het op de hoogte blijven van app-meldingen, Windows Insiders kunnen nu gemakkelijk hun smartphone-activiteiten beheren. Zonder voortdurend tussen apparaten te hoeven schakelen.

Bovendien kunnen gebruikers dankzij de verbeterde Phone Link-integratie eenvoudig bestanden en koppelingen delen tussen hun Windows-apparaten en smartphones. Dit betekent dat gebruikers moeiteloos foto’s, documenten en weblinks van hun telefoon naar hun pc kunnen overbrengen, en omgekeerd. Wist u dat u Phone Link ook op uw Iphone kunt gebruiken?

Deze functie bespaart niet alleen tijd en moeite, maar verwijdert ook het gedoe van traditionele bestandsoverdracht methoden zoals e-mail of cloudopslag. Windows Insiders kunnen nu genieten van een meer naadloze en geïntegreerde ervaring op al hun apparaten. Waardoor uiteindelijk hun algehele productiviteit wordt verbeterd.

Test Met Tekst herkenning in Knipprogramma

Deze nieuwe updates voor het Knipprogramma en Phone Link-integratie zal een grote verandering zijn voor Windows Insiders. Maar ook voor de gebruikers van het productie kanaal, omdat de vernieuwingen mogelijk daar over enkele maanden zullen verschijnen.

De extra functionaliteit en het gemak van deze updates stellen gebruikers in staat informatie efficiënter vast te leggen, te bewerken en te delen. Terwijl ze ook hun Windows- en smartphone-ervaringen naadloos integreren.