U kunt de specificaties en functies van de monitor in Windows 11 controleren. In dit Windows 11 artikel laten we u zien hoe.

Monitorinformatie Vinden in Windows 11

Wat u moet weten

Het woord bitdiepte, ook wel kleurdiepte genoemd, is een samenstelling van de termen ‘binair’ en ‘diepte’. Bitdiepte.

Wat betekent bitdiepte?

Bitdiepte: bepaalt hoeveel kleurinformatie beschikbaar is voor elke pixel in een afbeelding. Een groter aantal bits met informatie per pixel zorgt ervoor dat er meer beschikbare kleuren zijn en dat kleuren nauwkeuriger worden weergegeven in een afbeelding, waardoor de afbeeldingsgrootte wordt beïnvloed.

Dynamic Refresh Rate (DRR)

Dynamische vernieuwingsfrequentie:
Met Dynamic Refresh Rate kan de pc de vernieuwingsfrequentie automatisch verhogen tijdens scrollen of inkten en, indien mogelijk, verlagen om batterijvermogen te sparen.

Monitorinformatie Vinden in Windows 11

Deze animatie toont een rudimentaire vergelijking van hoe beweging varieert met de verversingsfrequenties van 4 Hz, 12 Hz en 24 Hz. De hele reeks heeft een framesnelheid van 24 Hz. [/box]


In Windows 11 kan de mogelijkheid om de weergave-informatie te achterhalen in veel situaties van pas komen. U kunt bijvoorbeeld het merk en model bepalen om een ​​vervangend beeldscherm te krijgen. Of een tweede beeldscherm om een ​​opstelling met meerdere monitoren in te stellen. 

Ook kunt u snel controleren of het apparaat geavanceerde functies ondersteunt, zoals High Dynamic Range (HDR) of Dynamic Refresh Rate (DRR). Een andere mogelijkheid is de specificaties bepalen om ervoor te zorgen dat uw apparaat voldoet aan de vereisten. Zoals: verversingssnelheid, bitdiepte, kleurformaat, resolutie, en meer, voor specifieke toepassingen zoals gamen of videobewerking.

Wat gaan we doen

Voor welke reden dan ook, Windows 11 bevat een pagina in de app Instellingen waarmee u eenvoudig de weergavespecificaties en mogelijkheden kunt bekijken.

In dit Windows 11 artikel leiden we u door de stappen om het ingebouwde beeldscherm of de externe monitor te vinden die op uw computer is aangesloten.

Weergavespecificaties bekijken in Windows 11

U kunt deze stappen gebruiken om de specificaties van het beeldscherm of de externe monitor te bekijken:

 1. Open Instellingen.
 2. Eerst klikt u op Systeem.
 3. Aan de rechterkant klikt u op Beeldschermen.
 4. In het gedeelte Verwante instellingen klikt u op de instelling Geavanceerde weergave.
Monitorinformatie Vinden in Windows 11

Gebruik het vervolgkeuzemenu Selecteer een beeldscherm om de instellingen ervan weer te geven of te wijzigen om de monitor te kiezen om de informatie te bekijken; indien van toepassing.

Beeldscherminformatie

 • Bevestig in het gedeelte Beeldscherminformatie het merk- en modelnummer.
 • Vervolgens bekijkt u de weergavespecificatie, inclusief:
  • Desktop modus: Toont de pixelresolutie en verversingssnelheidsmodus.
  • Actieve signaalmodus: Specificeert de huidige pixelresolutie en verversingsfrequentie die het systeem gebruikt.
  • Bitdiepte: Beschrijft het aantal bits dat het beeldscherm kan gebruiken om elke pixel van een afbeelding weer te geven. Gewoonlijk is dit aantal 8-bits voor de meeste reguliere panelen en 10 bits of hoger voor premium panelen.
  • Kleurformaat: Toont het kleurformaat dat het scherm momenteel gebruikt, bijvoorbeeld RGB.
  • Kleurruimte: Geeft aan of het scherm Standard Dynamic Range (SDR) of High Dynamic Range (HDR) gebruikt.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Geavanceerd-Beeld.jpg

Opmerking: Als de Dynamic optie aanwezig is, ondersteunt het scherm Dynamic Refresh Rate (DRR). Met deze functie kan Windows 11 de vernieuwingsfrequentie op ondersteunde hardware dynamisch verhogen of verlagen. Meestal is deze optie beschikbaar voor monitoren met 120 Hz of hoger.

 • Controleer of het beeldscherm is gecertificeerd als een HDR compatibel apparaat.

Opmerking: Op HDR schermen van hoge kwaliteit worden op de pagina de HDR certificeringen weergegeven.

 • Wanneer u op de eigenschappen van de beeldschermadapter klikt voor de optie om het merk, u krijgt het model en andere informatie van de grafische kaart te zien; indien van toepassing.

Na het doorlopen van deze stappen, begrijpt u beter wat de mogelijkheden en configuratie van de monitor zijn.