Verwarring gebruikers na berichtgeving over Patch Dinsdag

Ondanks dat in sommige berichtgeving anders wordt beweerd, de updates van Patch Dinsdag verdwijnen niet.

Microsoft Updates Patch Dinsdag Blijven

Wat u moet weten

  • Microsoft zal doorgaan met het uitrollen van updates voor ondersteunde versies van Windows op de tweede dinsdag van elke maand.
  • Sommige verkooppunten verwezen ten onrechte naar de updates van Patchdinsdag van juni als de laatste.
  • De verwarring lijkt te zijn veroorzaakt door het feit dat Microsoft in juli met zijn nieuwe Autopatch-service begint.
  • In een bericht herhaalde Microsoft dat Patch Dinsdag updates elke maand zullen worden uitgerold. Zelfs nadat de Autopatch-service is gestart.

Microsoft lanceert volgende in juli 2022 zijn Windows Auto patch-service. De service houdt bedrijfssystemen up-to-date door software, firmware en driver updates te beheren. De aankondiging van Windows Autopatch zorgde voor enige verwarring over de toekomst van Patch Dinsdag updates, maar Microsoft heeft de situatie opgehelderd.

Verwarring over updates Patch Dinsdag

Microsoft zei tegen SecurityWeek dat beveiligingsupdates op de tweede dinsdag van elke maand zullen worden uitgebracht. Organisaties kunnen zich aanmelden voor Windows Autopatch, maar hoeven dit niet te doen.

Microsoft Updates Patch Dinsdag Blijven

Wat vooraf ging

Microsoft heeft in april 2022 Windows Autopatch aangekondigd, een nieuwe service voor Windows 10 Windows 11 Enterprise E3 klanten voor automatische updates die alle software, firmware, drivers en enterprise app updates zal beheren.

De nieuwe functie zorgt ervoor dat Windows- en Office-producten op ingeschreven eindpunten automatisch en zonder extra kosten worden bijgewerkt, waardoor beheerders de beveiligingsupdates die op de tweede dinsdag van elke maand worden uitgerold, gemakkelijker kunnen beheren.

“De tweede dinsdag van elke maand zal ‘gewoon weer een dinsdag‘ zijn,”

zei Lior Bela van Microsoft.

Opmerking: Windows Auto patch is een functie is voor Windows Enterprise E3. Consumentenversies van Windows worden niet beïnvloed.

Afgelopen week rolde Microsoft updates voor Windows uit, zoals op elke tweede dinsdag van de maand. Deze worden gewoonlijk Patch Dinsdag updates genoemd. Met Autopatch op komst, verwezen sommige verkooppunten naar de Patch Dinsdag updates van juni als de laatste Patch Dinsdag updates.

Dat is niet het geval. 

Toen hij in april over Windows Autopatch sprak, Lior Bela van Microsoft zei:

Voor organisaties die deze optie selecteren, is de tweede dinsdag van elke maand ‘gewoon weer een dinsdag’.

Nadruk toegevoegd.

De verduidelijking is belangrijk, omdat Windows Autopatch Patch Dinsdag alleen gewoon weer een dinsdag zal maken voor organisaties die dat willen. Organisaties kunnen blijven vertrouwen op updates van Patch Dinsdag.

Microsoft biedt duidelijkheid

Microsoft heeft in april 2022 een pagina met veelgestelde vragen over Windows Autopatch gedeeld. Een sectie vraagt:

Heeft Windows Autopatch invloed op Patch Dinsdag? Moet ik de manier wijzigen waarop ik updates voor de apparaten in mijn organisatie beheer? 

Het document antwoordt:

Maandelijkse beveiligingsupdates en kwaliteitsupdates voor ondersteunde versies van de Windows- en Windows Server besturingssystemen worden nog steeds geleverd op de tweede dinsdag van de maand, meestal aangeduid als Patch Dinsdag of Update Dinsdag, zoals ze tot nu toe waren.

Wijzigingen voor Organisaties

Organisaties kunnen dezelfde processen en tools blijven gebruiken die ze tegenwoordig gebruiken. Zoals: Microsoft Endpoint Manager, Windows Update voor Bedrijven en Windows Server Update Services (WSUS) om deze updates te beheren en te implementeren.

Windows Auto patch gebruikt dezelfde tools waarnaar zojuist is verwezen. Het maakt gebruik van bewezen best practices ondersteund door Microsoft experts. Dit gebeurt om een ​​alternatief te bieden voor organisaties die een meer geautomatiseerde, handen af benadering zoeken voor het implementeren van updates.