Een nieuwe kwaliteitsupdate voor Windows 10 versies 20H2 en 2004 is beschikbaar om te downloaden. Microsoft gebruikt de update om meer dan 50 problemen op te lossen en de oude Edge-browser (legacy) uit het besturingssysteem te verwijderen. Hier rechtstreeks te downloaden.

Windows 10 Krijgt Grote Kwaliteitsupdate

Wat u moet weten

 • Microsoft heeft zojuist een optionele update voor Windows 10 uitgebracht.
 • De update is beschikbaar voor pc’s met Windows 10 versie 20H2 of 2004.
 • Deze update bevat verschillende reparaties. Waaronder het oplossen van problemen met HDR beeldschermen en het afspelen van video op meerdere monitoren.

Windows 10 Krijgt Grote Kwaliteitsupdate

Na het testen van de update in het bèta- en release preview kanaal, kan deze update voor Windows builds 19041.906 (2004) en 19042.906 (20H2) worden gedownload. Door de omvang van de update werd de cumulatieve update KB5000842 niet verwacht vóór Patch Dinsdag van april. Maar doordat het werk eraan eerder kon worden afgerond is het nu al vrijgegeven. Bovendien bevat de update een Servicing Stack Update (SSU) die bedoeld is om de betrouwbaarheid van de installatie van toekomstige patches te waarborgen en te verbeteren.

Er is een lange lijst met verbeteringen voor Windows 10 gebruikers in deze update en nieuwe functies. Met de update worden meer dan 50 fouten opgelost. Microsoft heeft verschillende problemen aangepakt, waaronder met hoge DPI en HDR monitoren bij het gebruik van aanraaktoetsenborden en 7.1-audio. Verder zijn de problemen met de synchronisatie van één schijf opgelost. Overmatig geheugengebruik door explorer.exe moet ook zijn verholpen. Een van de meest opvallende wijzigingen in de KB5000842 update is het verwijderen van de oude Microsoft Edge (Legacy). Na installatie van de patch is alleen de nieuwe Edge Chromium versie van de browser beschikbaar.

De download van Windows 10 builds 19041.906 (2004) en 19042.906 (20H2) kan nu worden gestart met behulp van Windows update. Vanwege zijn status als een optionele kwaliteitsupdate, is er momenteel geen automatische installatie.

Hoogtepunten van Windows 10 update KB5000842

 • Werkt een zoomprobleem bij dat is opgetreden bij het gebruik van de Microsoft Edge IE modus op apparaten die meerdere monitoren met hoge DPI gebruiken.
 • Een probleem wordt bijgewerkt waarbij schermen met een hoog dynamisch bereik (HDR) veel donkerder lijken dan verwacht.
 • Lost een probleem op waardoor het afspelen van video in dubbele modus niet synchroon loopt bij gebruik van meerdere monitoren.
 • Een probleem is opgelost waarbij het filteren van zoekresultaten in Bestandsverkenner ertoe leidde dat niets of “Computerfilters” voor onbepaalde tijd werden weergegeven.
 • Werkt een probleem bij waarbij de gesplitste lay-out voor het aanraaktoetsenbord niet beschikbaar is wanneer u een apparaat in staande modus draait.
 • Informeert gebruikers wanneer een kinderaccount in het Family Veiligheid plan beheerdersrechten heeft.
 • Er is een probleem bijgewerkt waardoor u geen Toast meldingen kunt sluiten met de knop Sluiten op touchscreen apparaten.
 • Een probleem is bijgewerkt met 7.1-kanaals audiotechnologie.
 • Werkt een probleem bij waardoor een apparaat niet meer werkt wanneer u bestanden of mappen verwijdert die door OneDrive worden gesynchroniseerd.
 • Lost een probleem op met een heap lek waardoor explorer.exe grote hoeveelheden geheugen zou kunnen gebruiken.
 • Verwijdert de verouderde Microsoft Edge desktoptoepassing die niet langer wordt ondersteund en installeert de nieuwe Microsoft Edge.
Windows 10 Krijgt Grote Kwaliteitsupdate
Bron Microsoft.com