Verwachte leestijd: 2 minuten

Onbekenden hebben zich toegang verschaft tot de ICT-omgeving van de HvA en UvA. Dat heeft het Security Operations Center van de HvA en UvA geconstateerd. Maatregelen worden getroffen om de gevolgen te beperken en te zorgen dat onderwijs en onderzoek zoveel mogelijk en ongestoord doorgang kan vinden.

Hackers Verkrijgen Toegang Tot Servers Uva

Onbeschikbaarheid ICT-diensten 

Onderzocht wordt welke delen van de ICT-omgeving zijn getroffen. Om de impact op het onderwijs en onderzoek zo veel mogelijk te beperken, wordt de komende tijd de proactieve systemen tijdelijk uitgezet. Deze systemen en de informatie in die systemen zijn op dan niet beschikbaar. Er wordt volgens de universiteit geprobeerd de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Informatie via uva.nl en hva.nl of services.hva.nl en services.uva.nl 

In het belang van het onderzoek kan de Universiteit niet verder ingaan op de achtergrond en omvang van deze aanval. De laatste informatie kan men vinden op uva.nl en hva.nl of op services.hva.cloud en services.uva.cloud. Hier houdt men de studenten op de hoogte van de gevolgen, wanneer relevant, over welke acties de student kan uitvoeren.

​Het Security Operations Center van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben geconstateerd dat een onbekende derde partij toegang heeft gekregen tot de ICT-omgeving van de HvA en de UvA. Er worden maatregelen genomen om de impact te minimaliseren. Verder wordt ervoor gezorgt dat onderwijs en onderzoek ongehinderd kunnen doorgaan.

Hackers Verkrijgen Toegang Tot Servers Uva

Onbeschikbaarheid van ICT-diensten

Door onderzoeken wil men er achter komen welke onderdelen van de ICT-omgeving door de hack zijn getroffen. Om de impact op onderwijs en onderzoek zoveel mogelijk te beperken, zullen bepaalde systemen proactief voor een korte tijd zijn afgesloten. Terwijl ze worden afgesloten, zijn de systemen en de informatie die zich daarin bevindt niet beschikbaar.

Informatie

Via uva.nl en hva.nl, of services.hva.nl en services.uva.nl kunt u meer informatie verkrijgen. In het belang van het onderzoek wil de Universiteit of Hogeschool geen achtergrondinformatie of details geven over de omvang van de aanval. De laatste informatie hierover is gepubliceerd op uva.nl en hva.nl of op  services.hva.cloud en services.uva.cloud. Ook vindt u daar updates over de verdere gevolgen en indien van toepassing welke acties studenten kunnen ondernemen.