Microsoft brengt Update KB4598242 uit

Eerste Patch Dinsdag Update Van 2021

Microsoft heeft zojuist de eerste “Patch dinsdag” updates van 2021 uitgebracht voor alle ondersteunde versies van Windows 10 (OS-bouw 19041.746 en 19042.746). Als u de nieuwste versie van het besturingssysteem al hebt geïnstalleerd, met de update van oktober 2020 (20H2), dan kunt u nu build 19042.746 downloaden (KB4598242). Die heeft dezelfde lijst met reparaties delen als build19041.746 die nu beschikbaar is voor de update van mei 2020 (20H1).

Aangebrachte verbeteringen

Dit is wat er is opgelost en verbeterd in build 19042.746 en19041.746:

  • Een beveiligingsprobleem is opgelost met op HTTPS gebaseerde intranetservers. Na installatie van deze update kunnen HTTPS gebaseerde intranetservers standaard geen gebruikers proxy gebruiken om updates te detecteren. Scans met deze servers zullen mislukken als u geen systeem proxy op de clients hebt geconfigureerd. Als u een gebruikers proxy moet gebruiken, moet u het gedrag configureren met behulp van het beleid “Sta toe dat gebruikers proxy wordt gebruikt als een reserve als detectie met behulp van systeem proxy mislukt.” Gebruik voor het hoogste beveiligingsniveau ook het Windows Server Update Services (WSUS) Transport Layer Security (TLS) -certificaat vastzetten op alle apparaten. Deze wijziging is niet van invloed op klanten die HTTP WSUS servers gebruiken. Zie Wijzigingen in scans, verbeterde beveiliging voor Windows-apparaten voor meer informatie.
  • Lost een beveiligingslek op dat bestaat in de manier waarop de Printer Remote Procedure Call (RPC) -binding authenticatie voor de externe Winspool interface afhandelt. Zie KB4599464 voor meer informatie.
  • Beveiligingsupdates voor Windows App Platform en Frameworks , Windows Media, Windows Fundamentals, Windows-kernel, Windows Cryptography, Windows Virtualization, Windows Randapparatuur en Windows Hybrid Storage Services.  

Opmerking

Microsoft benadrukt dat ook deze update “de beveiliging moet verbeteren bij het gebruik van externe apparaten, zoals gamecontrollers, printers en web camera’s“. Het bedrijf heeft eerder erkend dat er problemen waren met het verbreken van de verbinding met zijn nieuwe Xbox Wireless-controller op Windows 10 pc’s en Xbox consoles.

Eerste Patch Dinsdag Update Van 2021

Andere versies

Als u oudere versies van Windows 10 gebruikt, vindt u op deze pagina de lijst met alle wijzigingslijsten voor cumulatieve updates. Microsoft beëindigde de ondersteuning voor Windows 10 versie 1903 in december. Maar oudere versies van het besturingssysteem worden nog steeds gerepareerd voor Enterprise- en Education-gebruikers.


De hoogtepunten

  • Updates om de beveiliging te verbeteren bij het gebruik van externe apparaten, zoals gamecontrollers, printers en web camera’s.
  • Updates om de beveiliging te verbeteren wanneer Windows basisbewerkingen uitvoert.

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe reparaties in dit pakket gedownload en op uw apparaat geïnstalleerd.

Verbeteringen en reparaties

Windows 10, versie 20H2

Deze beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Deze bouw bevat alle verbeteringen van Windows 10, versie 2004.
  • Voor deze release zijn geen aanvullende problemen gedocumenteerd.

Windows 10 versie 2004

Opmerking: Deze release bevat ook updates voor Microsoft HoloLens (OS-build 19041.1134) die zijn uitgebracht op 12 januari 2021. Microsoft brengt rechtstreeks een update uit voor de Windows Update Client. Om de betrouwbaarheid van Windows Update te verbeteren op Microsoft HoloLens die niet zijn bijgewerkt naar deze meest recente OS-build.


Bekende problemen in deze update

SymptomenTijdelijke oplossing
Systeem- en gebruikerscertificaten kunnen verloren gaan bij het bijwerken van een apparaat van Windows 10, versie 1809 of hoger naar een latere versie van Windows 10. Apparaten zullen alleen worden beïnvloed als ze al een nieuwste cumulatieve update (LCU) hebben geïnstalleerd die is uitgebracht op 16 september 2020 of later en ga dan verder met het updaten naar een latere versie van Windows 10 vanaf media of een installatiebron die geen LCU heeft die op 13 oktober 2020 of later is geïntegreerd
Dit gebeurt voornamelijk wanneer beheerde apparaten worden bijgewerkt met verouderde bundels of media via een updatebeheertool zoals Windows Server Update Services (WSUS) of Microsoft Endpoint Configuration Manager. Dit kan ook gebeuren bij het gebruik van verouderde fysieke media of ISO-images waarin de laatste updates niet zijn geïntegreerd.

OpmerkingApparaten die Windows Update for Business gebruiken of die rechtstreeks verbinding maken met Windows Update, worden niet beïnvloed. Elk apparaat dat verbinding maakt met Windows Update, moet altijd de nieuwste versies van de functie-update ontvangen, inclusief de nieuwste LCU, zonder extra stappen.
Als u dit probleem al op uw apparaat bent tegengekomen, kunt u dit in het verwijderingsvenster verhelpen door terug te gaan naar uw vorige versie van Windows met behulp van de instructies hier. Het verwijderingsvenster kan 10 of 30 dagen duren, afhankelijk van de configuratie van uw omgeving en de versie waarnaar u bijwerkt. U moet dan updaten naar de nieuwere versie van Windows 10 nadat het probleem in uw omgeving is opgelost. 

Opmerking: In het verwijderingsvenster kunt u het aantal dagen verhogen dat u nodig heeft om terug te gaan naar uw vorige versie van Windows 10 door de DISM-opdracht / Set-OSUninstallWindow te gebruiken. U moet deze wijziging aanbrengen voordat het standaard verwijderingsvenster is verstreken. 

Zie voor meer informatie DISM-besturingssysteem verwijder opdrachtregelopties .We werken aan een oplossing en zullen de komende weken bijgewerkte bundels en vernieuwde media leveren.
Wanneer u de Microsoft Japanese Input Method Editor (IME) gebruikt om Kanji-tekens in te voeren in een app die automatisch de invoer van Furigana-tekens toestaat, krijgt u mogelijk niet de juiste Furigana-tekens. Mogelijk moet u de Furigana-tekens handmatig invoeren.
Opmerking: De betrokken apps gebruiken de functie ImmGetCompositionString () .
Microsoft werkt aan een oplossing en zullen in een komende release een update geven.
Bron: Microsoft