Verwachte leestijd: 2 minuten

Vier jaar geleden in 2017 bracht Microsoft de Windows 10 Creators Update uit. Deze update bevatte een aantal 3D gerichte apps voor het besturingssysteem, waarmee gebruikers 3D objecten konden maken.

Paint3d 3dviewer Weg Uit Windows 10

Zelfs 3D printers kond men ermee besturen. In afgelopen februari maakten we al melding dat Microsoft dit van plan was.


Toen zei Microsoft:

Wij geloven dat iedereen een schepper in hart en nieren is en dat creativiteit een essentiële menselijke eigenschap is. Wie u ook bent, Windows 10 is gebouwd om de maker in ons allemaal kracht bij te zetten.

Om u enkele van de geweldige nieuwe functies van de Creators Update te laten zien, hebben we speciaal voor u een speciale aflevering van This Week in Windows. Nieuwe innovaties in de Windows 10 Creators Update omvatten 3D in Windows 10, ingebouwde game-uitzending, nieuwe functies voor tabblad beheer en meer in Microsoft Edge. Maar ook verbeterde beveiligingsfuncties zoals een nieuw Microsoft privacy dashboard.


In de loop der jaren was Microsoft al van plan om de eerbiedwaardige Paint app te vervangen door Paint3D. Paint zou dan alleen via de Microsoft Store te krijgen zijn voor degenen die het echt wilden.

Uiteindelijk werd de revolutie echter afgebroken en belande Paint3D in de Store.

Paint3d 3dviewer Weg Uit Windows 10

Vandaag heeft Microsoft dat officieel gemaakt door Preview Dev Windows 10 Build 21332 uit te geven zonder de apps Paint3D en 3D Viewer, natuurlijk is de map 3D objecten standaard verborgen.

Vandaag schrijft Microsoft:

3D Viewer en Paint 3D worden niet langer vooraf geïnstalleerd op schone installaties van de nieuwste Insider Preview builds. Beide apps zijn nog steeds beschikbaar in de Store en blijven na een OS-update op je apparaat staan. Dus als u uw pc zoals normaal hebt geüpgraded, zou u deze apps niet moeten zien veranderen in uw app lijst.

Tenslotte

Uiteindelijk is het belangrijkste probleem dat er geen gemakkelijke manier is om complexe dingen zoals 3D te doen. Als u iets ingewikkelds gaat doen, zoals een 3D creatie, kunt u net zo goed een krachtig hulpmiddel gebruiken voor de klus.