Verwachte leestijd: 3 minuten

Tot nu toe had u als OneDrive gebruiker in Windows 10 alleen toegang tot een 32 bit versie van de app. Naar nu blijkt heeft Microsoft inmiddels ook voorzien in een 64 bit uitvoering voor de cloud service. Om de 64 bit versie te kunnen gebruiken, dien je het installatieprogramma echter wel handmatig te downloaden.

Onedrive 64x Versie in Windows 10

Twitteraar Florian B. maakt melding van de nieuwe 64-bit variant van de Windows 10 app. Hij merkt daarbij op dat synchronisatiedienst tot dusverre alleen als 32-bit versie actief was, zelfs op 64-bit systemen. Zijn tweet gaat vergezeld van een download link naar de nieuwe versie gedateerd op 11 december 2020.

Onedrive 64x Versie in Windows 10

Niet nieuw

Het feit dat er een 64 bit versie van Onedrive beschikbaar is, is niet geheel nieuw al in 2019 was Microsoft bezig met het testen van deze versie zoals blijkt uit onderstaande Answers site van het bedrijf. Maar ook op Fora zoals deze was de roep om een Onedrive 64 bit versie.

Onedrive 64x Versie in Windows 10

De locatie is niet veranderd

Naast de verandering in de native architectuur, brengt de 64-bits versie geen verdere innovaties. De opslaglocatie in de App Data map wordt ook niet gewijzigd. Er mag alleen een extra map met de naam “amd64” worden gemaakt, die nieuwe 64-bits bibliotheken bevat. OneDrive.exe wordt dan ook herkend als een 64-bits app in de taakbeheerder. Deze 64-bits versie is gemaakt op 11 december 2020 en onlangs gepubliceerd door het bedrijf Redmond.

Nieuwe versie wordt niet automatisch verspreid

De 64-bits versie van OneDrive wordt momenteel echter niet automatisch geleverd. Deze nieuwe build is bedoeld voor insiders en is alleen beschikbaar via een speciaal installatieprogramma. De 64-bits versie van OneDrive kan via deze link worden gedownload . Als de gebruiker alleen een 32-bits systeem heeft en het programma uitvoert, wordt alleen de 32-bits versie geïnstalleerd en niet de nieuwe 64-bits toepassing van OneDrive.

Hoe installeer ik de OneDrive versies?

32 bits versie

De 32-bits versie van OneDrive wordt automatisch geïnstalleerd op alle Windows 10 apparaten. U kunt het hier ook downloaden. Als u een Mac hebt, OneDrive beschikbaar in de 64-bits versie en ARM preview-versie.

64 bits versie

U kunt hier de 64-bits versie van OneDrive downloaden. Uw installatietype blijft behouden, maar als u Per Machine gebruikt, moet u de OneDriveSetup.exe /allusers.

ARM preview versie voor Windows

U moet deel uit maken van Office Insider-programma of Windows Insider-programma om de ARM preview-versie van OneDrive.

  1. Neem deel Office Insider-programma of het Windows Insider-programma.
  2. Selecteer het cloud pictogram op de taakbalk. Een blauw cloud pictogram opent OneDrive voor werk of school en een wit cloud pictogram opent OneDrive voor thuis.
  3. Ga naar Help & Instellingen.
  4. Selecteer Instellingen > Info.
  5. Schakel onder Microsoft OneDrive het selectievakje in om deel te nemen aan OneDrive Insiders-voorbeeld.
  6. Selecteer onder Pre-release builds de optie Arm64-build.