Microsoft zal naar verluidt in februari beginnen met het juiste werk op Windows 10 versie 21H1, wanneer testers in de Release Preview Ring preview builds, 19043 of nieuwer, gaan evalueren via een activeringspakket.

nbsp

Windows 10 21H1, voor niet-ingewijden, is een update in service pack stijl met de focus volledig op kwaliteitsverbeteringen en bug reparaties. Er zullen geen nieuwe belangrijke toevoegingen zijn, aangezien de update van oktober 2020 het voorgaande jaar was; Microsoft is nu van plan deze update in mei of juni 2021 uit te brengen.

In een nieuwe code heeft Microsoft bevestigd dat het werkt aan een nieuwe “Windows-release” en dat het in juni 2021 voor het publiek zal worden vrijgegeven. Naast de releasedatum merkte Microsoft ook op dat de volgende functie-update ingebouwde bescherming tegen Kernel Transaction Manager (KTM).

nbsp

De Windows-release die in juni 2021 uitkomt, heeft een nieuwe API die KTM exploits kan uitschakelen. Geverifieerd op een interne OS-build dat de KTM exploit niet langer beschikbaar is ,

zo luidt de bovenstaande Chromium code.

Als u de releasecyclus van Windows-updates hebt gevolgd, is het u misschien opgevallen dat de eerste grote update van het jaar in de maand mei wordt uitgebracht. Zo zijn er in de laatste week van mei updates voor Windows 10 versie 1903 en versie 2004 uitgebracht voor consumenten.

nbsp

Daarom is het zeer waarschijnlijk dat Windows versie 21H1 in mei 2021 wordt uitgebracht en vervolgens in juni 2021 voor het brede publiek wordt uitgerold.

Tegelijkertijd is het echter ook mogelijk dat Microsoft het heeft over de Windows 10 21H2 “Sun Valley” update, die naar verwachting in juni de RTM status release to Manufacturer zal bereiken.

Wat kunt u verwachten van Windows 10 versie 21H1

We hebben nog niet veel gehoord over de lente 2021 update en er zijn geen details onthuld over wat we precies kunnen verwachten.

nbsp

Een van de veranderingen die we wel konden zien met de Windows 10 lente 2021 update, is een nieuw gedeelte voor de grafische kaart in de Instellingen. De update zal naar verwachting ook native ondersteuning voor DNS over HTTPS (DOH) toevoegen.

De 21H1 update is schijnbaar een kleine update, de volgende upgrade voor eind 2021 zal waarschijnlijk een groot herontwerp van Windows 10 bevatten. Windows 10 21H2, dat voor het update najaar 2021wordt verwacht, zal naar het zich laat aanzien een nieuw startmenu, actiecentrum, taakbalk en inbox applicaties bevatten. Er zullen ook verbeteringen zijn in de prestaties, dan is er ook de ‘Donkere gebruikersinterface van Windows 10 ziet en voelt straks consistenter.

Update: Het Chromium bericht lijkt te zijn bewerkt en bevat niet meer de maand van uitgave.