Microsoft store heeft een gratis verkenners app beschikbaar

Verwachte leestijd: 3 minuten

Bestanden is een moderne versie van de bestandsverkenner die goed werkt met aanraking en met de muis en toetsenbord.

Moderne Bestandsverkenner in De Store

Wat u moet weten


Bestanden, een externe bestandsverkenner, is nu beschikbaar via de Microsoft Store. De app is bedoeld om een ​​Verkenner ervaring te bieden die meer in overeenstemming is met moderne apparaten en Windows 10. Het heeft een lay-out met tabbladen, vloeiend ontwerp en verschillende functies voor dagelijks gebruik. De app is gratis verkrijgbaar via de Microsoft Store.

Moderne Bestandsverkenner in De Store
Logo: Github.com

Yair Aichenbaum, de ontwikkelaar achter Files, maakte eerder vandaag de beschikbaarheid van de app bekend. Bestanden zijn al enige tijd beschikbaar als preview, maar is nu algemeen beschikbaar als versie 1.0.

Beschikbare functies

Hier is alles wat nieuw is in v1.0 van de app, zoals te vinden in de GitHub-releaseopmerkingen:

  • Ingeschakeld zoeken in verborgen mappen
  • Een optie toegevoegd om niet geïndexeerde items te zoeken
  • Details van Drive Widget zijn nu verborgen als ze niet beschikbaar zijn
  • Sta verschillende lay-out modi toe en sorteer richtingen voor individuele mappen
  • Implementeerde een functie met twee panelen

Deze app is een moderne versie van de Windows bestandsverkenner. U kunt naar bestandslocaties navigeren met een muis en toetsenbord of aanraking, en de app ziet er natuurlijker uit op Windows 10 dan de standaard bestandsverkenner. Aichenbaum geeft toe dat de app geen volledige vervanging is voor de native Windows 10 File Explorer, maar sommige mensen kunnen mogelijk wisselen. We gebruiken het voor bepaalde taken op mijn pc en gebruik het meer op een tablet vanwege de aanraakvriendelijke interface.

We hebben bestanden voor het eerst bekeken toen het vorige zomer in preview was. Binnen de redactie gebruiken we het sindsdien soms meer soms mindere mate. Een van de functies die nu in de app zit, is de mogelijkheid om een ​​item over een tabblad of map te slepen en vast te houden om die locatie te openen. Met deze functie kunt u bestanden met aanraking op een specifieke locatie in een map plaatsen.

Moderne Bestandsverkenner in De Store

Een van mijn favoriete functies in Bestanden is de mogelijkheid om OneDrive bestanden te verwerken. Net als bij de systeem eigen bestandsverkenner, kunt u selecteren welke OneDrive-bestanden lokaal worden opgeslagen of ruimte vrijmaken door ze alleen in de cloud te laten verschijnen. Dit werd eerst niet ondersteund toen wij er voor het eerst naar keken, het is een ‘must have functie’ voor ons.