Microsoft geeft uitleg

Verwachte leestijd: 2 minuten

Toen Microsoft in juni Windows 11 aankondigde, zei het bedrijf 40% kleinere updates te leveren dan de cumulatieve updates van Windows 10. Woordvoerders van Microsoft hebben nu eindelijk uitgelegd hoe Windows 11 naadloze updates gaat leveren die op de achtergrond zullen plaatsvinden.

Hoe Worden Updates in Windows 11 Kleiner

Windows 11 zal naar verwachting niet afwijken van het servicemodel van Windows 10, dus u kunt elke maand nieuwe cumulatieve updates verwachten. Wel is er één belangrijke verandering. Microsoft stapt over op een jaarlijks functie update model in plaats van een half jaarlijks. Wat betekent dat er elk jaar een functie update wordt uitgebracht.

Naast minder functie updates, komen de kwaliteitsverbeteringen van Windows Update ook voort uit de optimalisaties. Die zijn aangebracht in de update engine van Windows. Als u bijvoorbeeld controleert op updates en er is een nieuwe update beschikbaar. Dan vergelijkt Windows het nieuwe pakket met wat er al op de computer beschikbaar is.

Het zal vervolgens alleen de benodigde onderdelen van de server downloaden waardoor de updategrootte met ongeveer 40% zal verkleinen.

Windows Updates

Woordvoerders van Microsoft hebben verder ook uitgelegd dat hetzelfde mechanisme van toepassing is op Windows Update voor Bedrijven en services zoals Microsoft Endpoint Manager. Bedrijven kunnen stuurprogramma’s en kritieke beveiligingsupdates beheren met behulp van de configuratiemanager. Aan de andere kant kunnen consumenten vertrouwen op de optionele updatefunctie van Windows 11.

Microsoft heeft toegezegd dat het updateproces van Windows 11 minder impact voor gebruikers zal hebben. Met andere woorden, functies zoals actieve uren worden nu standaard ingeschakeld. Microsoft zal een nieuwe versie van zijn AI/ML technologie gebruiken om de uren te bepalen wanneer u de pc niet actief gebruikt.

Voor een verminderde overlast en impact van de maandelijkse updates worden Windows Updates automatisch gedownload wanneer u de pc niet actief gebruikt.

Het updateproces van Windows 11 zal echter niet veel sneller zijn dan Windows 10. Het is dus nog steeds nodig dat u de machine opnieuw moet opstarten. Vervolgens moet u een paar minuten naar dat scherm staren.

Hoe Worden Updates in Windows 11 Kleiner

Microsoft is momenteel van plan om Windows 11 op 5 oktober te lanceren. Het zal iets sneller zijn dan bij de vorige versies van Windows 10.