Geheugenlek en andere fouten worden verholpen

Verwachte leestijd: 6 minuten

Voor Windows 10 21H2, 20H2 en versie 2004 is KB5006738 nu beschikbaar via Windows Update en WSUS. Als u de update op meerdere apparaten wilt uitvoeren of als u geen actieve internetverbinding hebt, heeft Microsoft ook directe download links gepubliceerd voor offline installatieprogramma’s van Windows 10 KB5006738. Windows 10 gaat naar Build 19043.1320 na deze update.

Update Kb5006738 Voor Windows 10 21h1

Windows 10 KB5006738 maakt deel uit van de cumulatieve updates van oktober 2021 en gebruikers kunnen het installeren via Windows Update. Deze update is volledig optioneel en bevat geen beveiligingsoplossingen, wat betekent dat Microsoft deze niet automatisch zal installeren.

Hoogtepunten

 • Werkt een probleem bij dat kan voorkomen dat ondertitels worden weergegeven voor bepaalde video-apps en streaming videosites.  
 • Updatet een probleem dat verhindert dat gebruikers van de Kana invoermodus een vraagteken (?) invoegen met de Shift-0-toetscombinatie.
 • Een probleem wordt bijgewerkt waarbij de achtergrond van uw vergrendelscherm er soms zwart uitziet als u een diavoorstelling met afbeeldingen hebt ingesteld als achtergrond voor uw vergrendelscherm. 
Update Kb5006738 Voor Windows 10 21h1

Windows Update

KB5006738 is een optionele update en zal apparaten naar Windows 10 Build 19043.1320 brengen. Als u versie 20H2 gebruikt, dan krijt u Windows 10 Build 19042.1320, terwijl versie 2004 in plaats daarvan Build 19041.1320 krijgt. De update bevat dezelfde set bugfixes voor alle Windows 10 versies.

Volgens officiële release opmerkingen heeft Microsoft drie kritieke fouten verholpen. Een fout die ondertitels op video’s verhindert, is opgelost met de update van vandaag. Er is een andere fout opgelost waarbij de Kana invoermodus niet werkt bij het invoegen van een vraagteken met de sneltoets Shift-0.

Verder deelt Microsoft mee dat het een fout heeft opgelost die zou kunnen resulteren in een zwart vergrendelingsscherm. Dit gebeurt wanneer u een diavoorstelling met afbeeldingen als uw vergrendelingsscherm hebt ingesteld. Naast deze belangrijke reparaties zijn er verschillende andere verbeteringen in de optionele update.

Wanneer u vandaag uw apparaten controleert op updates, verschijnt een van de volgende updates op uw scherm:

 1. 2021-10 cumulatieve update preview voor Windows 10 versie 21H1 voor x64-gebaseerde systemen (KB5006738);
 2. Of 2021-10 cumulatieve update preview voor Windows 10 versie 20H2 voor x64-gebaseerde systemen (KB5006738).

Ga als volgt te werk om Windows 10 Build 19043.1320 te downloaden en te installeren:

 • Open Windows-instellingen.
 • Ga naar het gedeelte Updates en beveiliging van de app.
 • U klikt op de knop Windows Update.
 • Selecteer Controleren op updates om te zien of er nieuwe updates beschikbaar zijn.
 • Hierna klikt u op de optie Download en installeer; indien beschikbaar.
 • Selecteer nu opnieuw opstarten om de installatie van de update te voltooien.

Downloaden update KB5006738 Windows 10

Windows 10 KB5006738 Directe downloadkoppelingen:

64-bits en 32-bits (x86).

De offline installatieprogramma’s is beschikbaar in de updatecatalogus van Microsoft. Houd er rekening mee dat de update wordt aangeboden in (.msu)-indeling. Met één tik kan de update worden geïnstalleerd, maar zorg ervoor dat u de juiste versie van de cumulatieve update installeert. In de Microsoft Update catalogus moet u de juiste editie identificeren voordat u de update downloadt.

Als u niet zeker bent over de computerconfiguratie, gaat u naar Instellingen > Systeem > Info.

Update Kb5006738 Voor Windows 10 21h1

Zodra u de update hebt geïdentificeerd, klikt u op de knop Downloaden. Hierdoor wordt een nieuw updatevenster geopend met een link naar het .msu bestand dat u moet kopiëren en in een ander tabblad moet plakken om de download te starten.

Wijzigingen na Windows 10 KB5006738

 1. Vreemde bug wordt opgelost die video ondertitels verhindert.
 2. Probleem wordt opgelost dat een zwart scherm op het vergrendelscherm veroorzaakt.
 3. Een probleem is opgelost dat het virtuele privénetwerk van Windows 10 kapot maakte.
 4. Lost een probleem op dat problemen veroorzaakt met BitLocker herstel.
 5. Problemen opgelost met Microsoft Edge en Kiosk.

Microsoft heeft een probleem opgelost waardoor sommige gebruikers die de vooraf ingerichte implementatie niet konden zien tijdens het eerste installatiescherm van het apparaat (OOBE). Het probleem doet zich voor op apparaten met een pagina met referenties voor het bladeren door Azure Active Directory van Microsoft.

Build 19043.1320 lost ook problemen op met VPN netwerken bij gebruik van Windows Server 2019-servers. Een andere bug is dat virtuele machines die gebruikmaken van Software Defined Networking (SDN) niet werken. Microsoft heeft problemen verholpen bij het gebruik van Windows Hello for Business wanneer de VPN verbinding offline is.


Wat u moet weten

Software-defined networking (SDN)-technologie is een benadering van netwerkbeheer die dynamische, programmatisch efficiënte netwerkconfiguratie mogelijk maakt. Om de netwerkprestaties en monitoring te verbeteren. Waardoor het meer op cloud computing lijkt dan op traditioneel netwerkbeheer. SDN is bedoeld om het feit aan te pakken dat de statische architectuur van traditionele netwerken gedecentraliseerd en complex is, terwijl de huidige netwerken meer flexibiliteit en eenvoudige probleemoplossing vereisen.

SDN probeert netwerkintelligentie in één netwerkcomponent te centraliseren door het doorstuur proces van netwerkpakketten (datavlak) los te koppelen van het routeringsproces (besturingsvlak). Het besturingsvlak bestaat uit een of meer controllers, die worden beschouwd als het brein van het SDN netwerk waar de hele intelligentie is opgenomen. De intelligente centralisatie heeft echter zijn eigen nadelen als het gaat om beveiliging, schaalbaarheid en elasticiteit en dit is het belangrijkste probleem van SDN.


De optionele update verhelpt ook een geheugenlek die kan leiden tot een hoog geheugengebruik. Een ander betrouwbaarheidsprobleem met Logon UI.exe is opgelost. Deze bug had invloed op de netwerkstatus op het scherm met inloggegevens.

Bekende problemen in de laatste optionele update

Microsoft is op de hoogte van ten minste twee vervelende bugs in de update. Volgens de logboek met veranderingen kunnen sommige gebruikers de fout PSFX_E_MATCHING_BINARY_MISSING zien wanneer ze proberen de update te installeren.

Een andere probleem is dat het Windows Remote Desktop kapot kan maken. In dit geval kunnen verbindingen mogelijk niet worden geverifieerd als u smartcard verificatie hebt ingeschakeld. Mogelijk ontvangt u de melding Uw inloggegevens werken niet of de inlogpoging is mislukt.

Windows 11 kan de update blokkeren

Als u het bericht Upgrade naar Windows 11 is gereed ziet op de Windows Update-pagina, kunt u deze KB5006738 update niet downloaden via Windows Update. Dat komt omdat de optionele pagina van Windows 10 gebruikers in staat stelt om slechts één Windows-update te beheren. Dus u kunt niet kiezen tussen optionele updates voor Windows 11 en Windows 10.