Verwachte leestijd: 3 minuten

Vorig jaar introduceerde Google ondersteuning voor back forward cache op Android. Hierdoor konden pagina’s onmiddellijk worden geladen wanneer gebruikers navigeren met de knop achteruit of vooruit. 

Spoedig Surft U Met Google Chrome Sneller

Volgens een nieuw document dat door ons is opgemerkt, zal de update voor Google Chrome 92 ook standaardondersteuning inschakelen voor back forward cache op de desktop, zoals Windows, Linux en macOS.

Als u in Google Chrome een pagina opent en sluit, wordt deze onmiddellijk verwijderd om geheugen vrij te maken. Googel test al bijna twee jaar de back forward cache om eerder geopende pagina’s sneller te laden wanneer gebruikers op de Terug knop of vooruit knop klikken.

Wanneer het eenmaal is ingeschakeld, kunt u, als u een eerder bezochte pagina bezoekt achterwaartse of voorwaartse navigatie gebruiken, de pagina zou zich dan onmiddellijk opnieuw moeten openen, in plaats van de bronnen opnieuw te laden. Met deze functie wordt geprobeerd de knoppen Vorige en Volgende van Google Chrome vrijwel onmiddellijk te laten werken.

Spoedig Surft U Met Google Chrome Sneller
Back forward cache in Canary-builds van Google Chrome

Back forward cache is een browserfunctie die de gebruikerservaring verbetert door een pagina levend te houden nadat de gebruiker er vandaan navigeert. Deze is opnieuw te gebruiken voor navigatie in de sessiegeschiedenis (knoppen voor terug of vooruit browser, history.back (), enz.) het navigatie-moment. De pagina’s in de cache zijn bevroren en voeren geen javascript uit.

Zo merkte Google op in een nieuw document.

De back forward cache of bfcache van Google, cached hele pagina’s. Waardoor de browser onmiddellijk het volledige stadium van de pagina kan herstellen wanneer de gebruiker terug navigeert, zoals getoond in de bovenstaande gif. Het werkt ook wanneer u vooruit navigeert naar een eerder geopende pagina.

Uitrol van de functie

De functie zal de komende maanden op desktopplatforms worden ingeschakeld. Het bedrijf zal de “Origin Trial” methode niet gebruiken om de back forward cache te testen. In plaats daarvan zal het geleidelijk gebeuren.

Google:

We hebben deze functie al voor Android geleverd. We willen gaan experimenteren met back forward cache op desktopomgevingen.

Google is van plan de experimentele uitrol met Chrome 92 te starten (huidige versie:  90.0.4430.212 ). In de komende maanden zal men de dekking uitbreiden. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie voor iedereen wordt ingeschakeld, maar geïnteresseerde gebruikers kunnen de back forward cache handmatig inschakelen via het vlaggenmenu van Chrome (chrome://flags).

Spoedig Surft U Met Google Chrome Sneller
Als experiment op versie  90.0.4430.212 (Official Build) (64-bit) konden wij de functie inschakelen.

Naast een snelheid upgrade wordt van Google ook aangenomen dat het werkt aan een nieuwe ‘deel’ Hub. Waarmee gebruikers de URL van de pagina kunnen kopiëren, een QR-code kunnen genereren en het tabblad naar een ander verbonden apparaat kunnen casten (zenden).