Verwachte leestijd: 2 minuten


  • Microsoft heeft bevestigd dat de volgende grote OS-update die dit najaar komt de naam Windows 11 versie 24H2 zal krijgen.
  • Dit bevestigt dat de volgende release niet Windows 12 zal heten, zoals sommigen hadden gespeculeerd.
  • Deze volgende release zal zich richten op AI-ervaringen van de volgende generatie en verbeteringen in de kwaliteit.

Microsoft heeft bevestigd dat de komende uitgave van het Windows besturingssysteem Windows 11 versie 24H2 zal heten. Deze wordt dit najaar verwacht. Het zal dus niet Windows 12 heten, zoals we vorig op speculeerden. De informatie werd opgemerkt in een recente changelog van de preview-build van Windows 11, die bevestigt dat de jaarlijkse functie-update van dit jaar zal doorgaan met de naam Windows 11:

Vanaf vandaag met Build 26-xx zullen Windows Insiders in de Canary- en Dev-kanalen de versiebeheer bijgewerkt zien onder Instellingen> Systeem> Info (en met winver) naar versie 24H2. Dit geeft aan dat Windows 11, versie 24H2 de jaarlijkse feature van 2024 zal zij. Zoals hier vermeld, zal Windows 11 een jaarlijkse functie-updatecyclus hebben die in de tweede helft van het kalenderjaar uitkomt.

Velen met ons hadden gespeculeerd dat deze aankomende Windows release. Die gebaseerd zal zijn op een nieuwe versie van het Windows-platform genaamd Germanium en zou verschijnen als een Windows 12. Vanwege de sterke focus op next-gen AI ervaringen die naar verwachting de hoofdrol zullen spelen in deze uitgave. Microsoft heeft nu echter bevestigd dat dit niet het geval zal zijn.

Dit is logisch, omdat Microsoft de gebruikers niet verder wil fragmenteren met een derde Windows versie. Bovendien betekent het vrijgeven van de herfstupdate als een nieuwe Windows 11 onderdelen-update dat alle Windows 11 gebruikers gemakkelijk naar de nieuwe versie kunnen updaten.

Een maand geleden schreven we waarom we denken dat de volgende release niet over Windows 12 zal gaan. We kregen dat bevestigt met een document van HP, nu heeft Microsoft onze vermoedens bevestigd. Dat gezegd hebbende, betekent dit niet dat de komende volgende versie van Windows 11 geen grote update zal zijn. We verwachten veel nieuwe AI-functies, maar ook algemene verbeteringen in de levenskwaliteit.